kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Όχι, δεν έχω λύση. Ερώτημα έχω.Τα καπάκια των σωλήνων C4 και C6 είναι χαλαρά και πέφτουν εύκολα. Έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις, όπως να κολλήσω τσοχάκια από μέσα και Velcro απ' έξω, αλλά καμμία δεν οδήγησε σε πλήρως ικανοποιητικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Εσείς τι κάνετε με το θέμα αυτό, όσοι το έχουν αντιμετωπίσει.Επι τη ευκαιρία, το ST80 το πήρα χωρίς καπάκι του αντικειμενικού. Έφτιαξα ένα που κάνει δουλειά με αλουμίνιο και λάστιχα αλλά είναι ολίγον γελοίο, σαν σακάκι νέγρου προαγωγού στο Χάρλεμ. Υπάρχει και εκεί καμμία λύση; Δοκίμασα κάθε τύπου καπάκι από Tuperrware, κανένα δεν ταιριάζει ακριβώς.Ευχαριστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
mars1980 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 περίεργο που το ακούω αυτό γιατι στο δικό μου C4 το καπάκι ειναι περισσότερο σφιχτό απ'οτι θα το ήθελα...θα ετυχε το κομμάτι σας μάλλον celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
Mich Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Μήπως μια ανταλλαγή θα εξυπηρετούσε και τους δύο ; Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
sportikus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Διπλό λαστιχάκι απο τον μπακάλη τις γειτονίας στο εσωτερικό απο το καπάκι. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Θα δοκιμάσω το λάστιχο και θα σας πω. Το C6 έχει όμως μεγαλύτερη περιφέρεια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δοκιμαστε να "στραβωσετε" ελαφρα το καπακι .Το καπακι ειναι κομμενο σε 3 σημεια για ν αμπαινουν μεσα οι 3 βιδες που ειναι στον σωληνα .Δοκιμαστε σε αυτα τα σημεια . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Εμένα μουχει πέσει αρκετές φορές το καπάκι από το 6αρι ...στην ταράτσα χαράματα... οι γείτονες είναι ευγενεστατοι. Δεν άκουσαν τίποτα μου λένε. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δοκιμαστε να "στραβωσετε" ελαφρα το καπακι .Το καπακι ειναι κομμενο σε 3 σημεια για ν αμπαινουν μεσα οι 3 βιδες που ειναι στον σωληνα .Δοκιμαστε σε αυτα τα σημεια . Δείχνει να είναι πλαστικό που σπάει. Λες αν το θερμάνω λίγο; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 εχεις δοκιμάσει το λαστιχάκι....
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δείχνει να είναι πλαστικό που σπάει. Λες αν το θερμάνω λίγο; Δε θα το δοκιμαζα αυτο .Εγω στο C5 απλα το στραβωσα λιγο .Αλλα το καπακι μου ειναι απο καποιο μεταλλικο κραμα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 εχεις δοκιμάσει το λαστιχάκι.... Όχι ακόμη, πρέπει να φύγω. Αύριο θα δοκιμάσω και θα σας πω. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Εγώ στο C8 και στο 8" dob δικής μου κατασκευής έβαλα σκούφους μπάνιου Για το C6 μάλλον είναι μεγάλοι... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Ναι, το έχω δει με σκούφο, αλλά δεν προστατεύεται έτσι από αδέσποτα χτυπήματα ο φακός Schmidt. Μόνο από σκόνη. Νομίζω σε Νευτώνιο ταιριάζει καλύτερα αυτό, ή ακόμ και σε διοπτρικό με προέκταση του σωλήνα πέραν του φακού. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Το C8 μου είναι σε βάση πηρούνι και όταν το μεταφέρω ή το έχω αποθηκευμένο η διορθωτική πλάκα ασφαλής γιατί κοιτάζει προς το μέσα μέρος του πηρουνιού συνεπώς δεν είναι εύκολο να τη χτυπήσει κάτι. Αν ο σωλήνας είναι μόνος του και προσαρμόζεται σε γερμανική ισημερινή τότε όντως ένα σκληρό καπάκι είναι προτιμότερο. Τώρα που το σκέφτομαι τι λες για σκούφο μπάνιου πάνω από το καπάκι; Θα το συγκρατεί απλά να μην πέφτει Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Μόλις εφάρμοσα την λύση του Sporty και δουλεύει άψογα, οπότε δεν θα χρειαστεί ο σκούφος, μέχρι να πάρουμε κάποιο μεγάλο Νευτώνιο τουλάχιστον.Όταν μια τόσο απλή ιδέα δουλεύει τόσο καλά δεν μπορώ να μην εντυπωσιαστώ και να μην οικτίρω τον εαυτό μου για την αβελτηρία του, αφού πάλεψε με τόσες πολύπλοκες και μη ικανοποιητικές δήθεν λύσεις και δεν σκέφτηκε να δοκιμάσει ένα ταπεινό λαστιχάκι που τον περίμενε έναν χρόνο τώρα κάτω από τον νεροχύτη. Συμπέρασμα: δεν αγνοούμε τα απλά του κόσμου, λαστιχάκια, μυρμηγκάκια, χαμομηλάκια. Όλα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που ο υπερφίαλος εγωκεντρισμός μας μπορεί να αντιληφθεί ως της διαφωτίσεως.Επί του τεχνικού τώρα, στο C4 ένα λαστιχάκι μπήκε διπλό. Για να σταθεροποιηθεί το καπάκι χρειάζεται μετά την τοποθέτηση μια ελαφρά περιστροφή. Το δοκίμασα πολλές φορές και 1 στις τρείς δεν σφηνωνόταν σωστά, άρα χρειάζεται μια δοκιμή αφού το βάλεις ώστε να διαπιστωθεί η σωστή εφαρμογή.Στο C6 ένα ίδιας περιφέρειας λαστιχάκι μπαίνει μονό και έχει λιγότερη τάση. Ωστόσο εφαρμόζει καλύτερα με 3 στα 3 αποτελεσματικότητα και πάλι με μια ελαφρά περιστροφή. Θα βάλω και μερικά εφεδρικά στις θήκες και νομίζω πως λύθηκε αυτό, ελπίζω δια παντός. Ευχαριστώ τον Sporticus αλλά και όσους έδωσαν ιδέες.3c273 δοκίμασε και εσύ την λύση στο C6.Για το ST80 υπάρχει καμμιά ιδέα;Επίσης, ενώ το C4 έχει ένα πώμα στην οπτική έξοδο, στο C6 το πώμα αυτό εφαρμόζει στο Visual Back και όχι απ' ευθείας πάνω στον σωλήνα. Αυτό το Visual Back όμως το χρησιμοποιώ ιδίως στο C4 και στο C6 τοποθετώ 2'' SCT διαγώνιο, ο οποίος όμως δεν χωράει μέσα στην τσάντα Stanley όπου πλέον αποθηκεύω το C6. Άρα αναγκάζομαι να δεσμεύω το Visual Back στο C6 όταν το αποθηκεύω και έχω πρόβλημα με το C4. Μόνο το 2'' SCT διαγώνιο μπορώ να του βάλω, που το βαραίνει χωρίς να προσφέρει πλεονέκτημα στο πεδίο που να μπορεί να το εκμεταλλευτεί.Χρειάζομαι λοιπόν κάτι που να κλείνει την οπτική έξοδο του C6 (που είναι η ίδια και στα C5, C8, και μάλλον και στα C9.25 και C11 αφού αναφέρεται SCT Thread γενικώς). Εκ του εμπορίου είτε εκ των ενόντων, υπάρχει κάποια λύση; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Κωστα μαλλον αφτο τα σου εινε χρήσιμοhttp://agenaastro.com/blue-fireball-sct-thread-end-cap.html
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Κωστα μαλλον αφτο τα σου εινε χρήσιμοhttp://agenaastro.com/blue-fireball-sct-thread-end-cap.html Μπράβο, αυτό ακριβώς είναι. Μόνο που μαζεύω πραγματάκια που θέλω να πάρω και μόνο η OPT έχει τα περισσότερα, αλλά δεν βρίσκω αυτό. Από Agena να παραγγείλω μόνο αυτό δεν συμφέρει, τα μεταφορικά κοστίζουν περισσότερο από το προϊόν. Αν το βρείτε σε κανένα άλλο μεγάλο κατάστημα σφυρίξτε μου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 H AGENA ΕΙΝΕ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΑΠΟ OPTCORP (μιλάω για εξοδα αποστολής), χρονο παραδόσεις 6 ημερεςΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΟ ΑΠΟ 50$ ΈΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ COUPON CODEΔΟΚΗΜΑΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ FT5FT10 Εχω βαλει και κατι αλο στην παραγγελια επιδη minimum order total to checkout is $10 for USA and $25 for International customers.good look
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Ευχαριστώ. Θα το ψάξω λίγο γιατί έχουν μαζευτεί διάφορα: Bob's Knobs για C6Bob's Knobs για SW ΝευτώνιοBaader Finder Shoe x2 Μόνο η Robtics τα έχει όλα: 1 x Bob's Knobs - Celestron 6 inch (15 cm) F/10 SCT1 x Bob's Knobs - Orion XT, Sky-Watcher Newton with standard screws2 x Baader findershoe 80,00 EUR Επίσης ζαχαρώνω κάποιο ακριβούτσικο προσοφθάλμιο, αλλά αυτό συμφέρει μόνο από Αμερική.Επίσης μερικά καπάκια προσοφθαλμίων. Ίσως και ένα Hotech Laser. Ή και ένα Chesire. Κοιτάζω να τα μαζέψω όλα αυτά και είμαι και αναποφάσιστος με το προσοφθάλμιο (αυτό είναι 250-400 ευρώ, δεν είναι αστείο), αλλά ίσως τα σπάσω σε 2 αγορές. Να δω τι άλλο έχει η Agena αποφασίζω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
mars1980 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 μια γρηγορη ερωτηση για να μην γινω offtopic..οταν παραγγελνουμε απο αμερικη προσοφθαλμιους και γενικα μικρα δεματακια πληρωνουμε και τελωνειο? ας πουμε απο τα παραπανω site που αναφερατε... celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 για τελωνείοhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12762&highlight=%F4%E5%EB%F9%ED%E5%E9%EF
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Ευχαριστώ. Θα το ψάξω λίγο γιατί έχουν μαζευτεί διάφορα: Bob's Knobs για C6Bob's Knobs για SW ΝευτώνιοBaader Finder Shoe x2 Μόνο η Robtics τα έχει όλα: 1 x Bob's Knobs - Celestron 6 inch (15 cm) F/10 SCT1 x Bob's Knobs - Orion XT, Sky-Watcher Newton with standard screws2 x Baader findershoe 80,00 EUR Επίσης ζαχαρώνω κάποιο ακριβούτσικο προσοφθάλμιο, αλλά αυτό συμφέρει μόνο από Αμερική.Επίσης μερικά καπάκια προσοφθαλμίων. Ίσως και ένα Hotech Laser. Ή και ένα Chesire. Κοιτάζω να τα μαζέψω όλα αυτά και είμαι και αναποφάσιστος με το προσοφθάλμιο (αυτό είναι 250-400 ευρώ, δεν είναι αστείο), αλλά ίσως τα σπάσω σε 2 αγορές. Να δω τι άλλο έχει η Agena αποφασίζω. Κώστα, τα knobs γιατί δεν τα παίρνεις κατευθείαν από τον bob; Έχουν ίδια τιμή αν δεν κάνω λάθος και δε χρεώνει ταχυδρομικά. http://www.bobsknobs.com/ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Έχεις δίκιο, απλώς ήθελα να μαζέψω αν γίνεται όλα τα ψιλοπράγματα σε μια παραγγελία. Κάπως με ανέστειλε να παραγγέλνω από εδώ και από εκεί μια προσπάθεια κακόβουλης χρήσης της κάρτας μου από το εξωτερικό, κατόπιν μιας παραγγελίας από την Optcorp. Τώρα όμως έχω paypal, ελπίζω να είναι περισσότερο ασφαλές. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Ωχ, ωχ, ωχ, είσαι ο τρίτος που ακούω για "κακόβουλη χρήση από το εξωτερικό, κατόπιν μιας παραγγελίας από την Optcorp"... Κανένα πρόβλημα σε παραγγελίες με paypal, αλλά φαίνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο συγκεκριμένο μαγαζί στις συναλλαγές με κάρτες - όχι κατά ανάγκη εν γνώσει τους... Έχοντας πει αυτό, να προσθέσω ότι είμαι πελάτης τους πολλά χρόνια, έχω κάνει πάρα πολλές συναλλαγές - πάντα με paypal - χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (αυτο για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα