Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Από που βρέθηκε τελικά;

Από παντού βρέθηκε. Προτίμησα από τον Μιχάλη (Mich).

Στο Astromart, εκείνοι που δέχονταν να στείλουν Ελλάδα χρέωναν 50-75$ παραπάνω από όσο τους πουλούν εντός Αμερικής.

Έχω αναρωτηθεί για την πορεία διαφόρων οπτικών που έχω στα χέρια μου αλλά και άλλων που συναντώ διαβάζοντας παλαιότερα θέματα. Μπορώ να κάνω ανίχνευση προς τα πίσω σε μερικές περιπτώσεις για 3 ή 4 ή 5 ιδιοκτήτες ορισμένων τηλεσκοπίων και –κυρίως- προσοφθαλμίων. Αλλά κάποτε χάνονται τα ίχνη, κάτι που ίσως σημαίνει πως αγοράστηκε όχι απαραιτήτως καινούργιο από κάπου, αλλά ίσως από το Astromart ή σε ένα αστροπάρτυ. Για κάποιο λόγο έχω συνδεθεί συναισθηματικά με την ιστορία αυτών των εξαρτημάτων, μου θυμίζουν και μια έκθεση που είχα γράψει στο δημοτικό για την «ιστορία μιας δραχμούλας» κατόπιν της οποίας έχω εθιστεί όταν αντικρίζω κάτι (έναν γαλαξία, ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο κλπ) να προσπαθώ να βιώσω την πιθανή του ιστορία.

Πολύ θα με ενδιέφερε να κάνω μια αναδρομή στα μεταχειρισμένα εξαρτήματα του εξοπλισμού μου, τον Nagler T1 παραδείγματος χάρη, ο οποίος μάλλον είναι ο παλαιότερος. Σκεφτόμουν κάποτε να το προτείνω («όποιος τον είχε κάποτε στα χέρια του παρακαλώ να με ενημερώσει» κλπ) αλλά με αναστέλλει το γεγονός πως κάτι τέτοιες κινήσεις αντιμετωπίζονται εδώ με εξέχουσα καχυποψία, αν και δεν θα έπρεπε. Δεν το γνωρίζετε ρε παιδιά πως, ο μόνος που έχει δικαίωμα να είναι τρελλός είναι ο τρελλογιατρός;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης