περσεας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Καλησπέρα στην παρέα του astrovox,και μπαίνω απευθείας στο θέμα : Προσπαθώ απεγνωσμένα να συνδέσω το nexstar 4se με το laptop.Eνώ το πρόγραμμα οδήγησης του τηλεσκοπίου (nexremote) τρέχει κανονικά,συνδέοντας τις δύο συσκευές δεν μπορώ να χειριστώ το τηλεσκόπιο μέσω η/υ (δεν ανταποκρίνεται το τηλεσκόπιο).Ανοίγοντας την ''βοήθεια'' στο εν λόγω πρόγραμμα ακολούθησα όλες τις πιθανές λύσεις στα προβλήματα.Το μόνο που δεν λύνεται είναι το εξής: δεν φορτώνεται η virtual port - ενώ η ''pc-port'' υπάρχει -.Επιλέγοντας μία τυχαία - τις επέλεξα όλες μία προς μία - και πατώντας έπειτα ''οκ'' εμφανίζει το μνμ ''unable to create virtual port''.Υποσημείωση: στο καλώδιο σύνδεσης έχω βάλει προέκταση για σύνδεση στον η/υ,καθώς ο η/υ μου δεν έχει έξοδο ''αρσενικό 9-serial'' και συνδέεται με έξοδο usb.Ευχαριστώ εκ των προτέρων - ελπίζω για λύση !!![/b] Η ενέργεια της καρδιάς και του πνεύματος που παρατηρούν το Σύμπαν με την προσδοκία να δούν κάτι θα δημιουργεί πάντα κάποιο αντικείμενο για να παρατηρήσουμε.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Καλησπέρα στην παρέα του astrovox,και μπαίνω απευθείας στο θέμα : Προσπαθώ απεγνωσμένα να συνδέσω το nexstar 4se με το laptop.Eνώ το πρόγραμμα οδήγησης του τηλεσκοπίου (nexremote) τρέχει κανονικά,συνδέοντας τις δύο συσκευές δεν μπορώ να χειριστώ το τηλεσκόπιο μέσω η/υ (δεν ανταποκρίνεται το τηλεσκόπιο).Ανοίγοντας την ''βοήθεια'' στο εν λόγω πρόγραμμα ακολούθησα όλες τις πιθανές λύσεις στα προβλήματα.Το μόνο που δεν λύνεται είναι το εξής: δεν φορτώνεται η virtual port - ενώ η ''pc-port'' υπάρχει -.Επιλέγοντας μία τυχαία - τις επέλεξα όλες μία προς μία - και πατώντας έπειτα ''οκ'' εμφανίζει το μνμ ''unable to create virtual port''.Υποσημείωση: στο καλώδιο σύνδεσης έχω βάλει προέκταση για σύνδεση στον η/υ,καθώς ο η/υ μου δεν έχει έξοδο ''αρσενικό 9-serial'' και συνδέεται με έξοδο usb.Ευχαριστώ εκ των προτέρων - ελπίζω για λύση !!![/b] H Virtual Port δεν χρειάζεται για να λειτουργεί το Nexremote, σκοπεύει στο να συνδέονται παράλληλα και άλλα προγράμματα (πχ μέσω ASCOM). Η pc port χρειάζεται.Έμαθες ποιές είναι οι σωστές αντιστοιχίες στο πληκτρολόγιο; Μήπως πατάς λάθος πλήκτρα;Πως είσαι βέβαιος πως πήρες την σωστή προέκταση; Εγώ πήρα μία από την Stournari Velley και κατά τύχη ήταν η σωστή. Αλλά υπάρχουν διάφορες συνδεσμολογίες. Το έβαλες πάνω στο χειριστήριο, στην θύρα AUX (αν έχει το 4SE) ή στην Autoguider; ΠΟΤΕ στην Autoguider!Τι μήνυμα σου βγάζει κατά την σύνδεση;Πάντως και σε εμένα η έκδοση 4.13 και 4.18 δεν δούλευαν σωστά και χρησιμοποιώ την 4.12. Ποιά έκδοση έχεις;Επειδή έχω το 6SE και όχι το 4SE, έχω δε πάψει να χρησιμοποιώ το Nexremote εδώ και ένα χρόνο, περίμενε τον Sportikus που μάλλον το ξέρει καλύτερα το θέμα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
περσεας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα ήθελα και κάποιες διευκρινήσεις 1) όντως το καλώδιο το συνδέω στην θύρα AUX (έχει το nexstar 4) 2) για ποιό εννοείς έκδοση 4.12,για το πρόγραμμα nexremote? 3) για τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο τι εννοείς?γιατί ο χειρισμός γίνεται (απ'ότι καταλαβαίνω ) με εικονικό χειριστήριο στην επιφάνεια του η/υ και όχι με πλήκτρα κατεύθυνσης του η/υ 4) κατά την σύνδεση δεν μου εμφανίζει μνμ στο χειριστήριο του τηλεσκοπίου (σχετικά με σύνεση στον η/υ) αλλά εμφανίζει ενδείξεις όπως όταν λειτουργεί χωρίς σύνδεση με η/υ 5) γιατί σταμάτησες να το χρησιμοποιείς?υπάρχει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα? 6) όντως ίσως να είναι λάθος η προέκταση άλλα πριν αγοράσω άλλη θα ήθελα να σιγουρευτώ πως αυτό φταίει και όχι οι ελλιπείς γνώσεις μου.Το ότι το δοκίμασες και δούλεψε μου δίνει δύναμη για συνέχεια (αποτυχημένων?)προσπαθειών. Η ενέργεια της καρδιάς και του πνεύματος που παρατηρούν το Σύμπαν με την προσδοκία να δούν κάτι θα δημιουργεί πάντα κάποιο αντικείμενο για να παρατηρήσουμε.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα ήθελα και κάποιες διευκρινήσεις 1) όντως το καλώδιο το συνδέω στην θύρα AUX (έχει το nexstar 4) 2) για ποιό εννοείς έκδοση 4.12,για το πρόγραμμα nexremote? 3) για τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο τι εννοείς?γιατί ο χειρισμός γίνεται (απ'ότι καταλαβαίνω ) με εικονικό χειριστήριο στην επιφάνεια του η/υ και όχι με πλήκτρα κατεύθυνσης του η/υ 4) κατά την σύνδεση δεν μου εμφανίζει μνμ στο χειριστήριο του τηλεσκοπίου (σχετικά με σύνεση στον η/υ) αλλά εμφανίζει ενδείξεις όπως όταν λειτουργεί χωρίς σύνδεση με η/υ 5) γιατί σταμάτησες να το χρησιμοποιείς?υπάρχει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα? 6) όντως ίσως να είναι λάθος η προέκταση άλλα πριν αγοράσω άλλη θα ήθελα να σιγουρευτώ πως αυτό φταίει και όχι οι ελλιπείς γνώσεις μου.Το ότι το δοκίμασες και δούλεψε μου δίνει δύναμη για συνέχεια (αποτυχημένων?)προσπαθειών. 1. Δοκίμασε να το βάλεις στην βάση του χειριστηρίου εν σειρά (έχει θύρα από κάτω)2. 4.12 είναι το Firmware. Το επιλέγεις από τις αρχικές ρυθμίσεις3. Υπάρχουν συντομεύσεις πληκτρολογίου. Υπάρχει και η δυνατότητα Joystick. Φοβερή αίσθηση!4. Έχεις δοκιμάσει ASCOM προγράμματα να δούμε αν δουλεύει αλλιώς και τι μήνυμα βγάζουν;5. Το σταμάτησα επειδή μου έτρωγε χρόνο με συνδέσεις και καλώδια. Και η οθόνη μου χαλούσε την όραση. Σκέφτηκα να πάρω ένα καλώδιο για το PPC ώστε να συνδέω εκείνο, αλλά τελικά εξοικειώθηκα με την απλότητα του Nexstar (Ζεν το λέω εγώ) και συνεχίζω έτσι. Τον εξοπλισμό τον έχω πάντως, ακόμη και το Logitech Wireless Rumblepad II. Διάφορα προγράμματα συνδέονται, τα περισσότερα πλανητάρια για παράδειγμα, όπως το Cartes du Ciel6. Εμένα μου δούλεψε με την πρώτη! Χοροπηδούσα. Αν δοκίμαζες το καλώδιό σου στο δικό μου Nexstar ή το καλώδιό μου στο δικό σου θα βλέπαμε αν φταίει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 1) όντως το καλώδιο το συνδέω στην θύρα AUX (έχει το nexstar 4)Φάουλ Νο1....η σύνδεση γίνετε με το hand control.Αν το γυρίσεις από κάτω θα δεις μια θύρα διαθέσιμη.Στο aux μπορείς να συνδέσεις το hand control αν θες.2) για ποιό εννοείς έκδοση 4.12,για το πρόγραμμα nexremote?Ναί3) για τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο τι εννοείς?γιατί ο χειρισμός γίνεται (απ'ότι καταλαβαίνω ) με εικονικό χειριστήριο στην επιφάνεια του η/υ και όχι με πλήκτρα κατεύθυνσης του η/υΓίνετε και με το πληκτρολόγιο4) κατά την σύνδεση δεν μου εμφανίζει μνμ στο χειριστήριο του τηλεσκοπίου (σχετικά με σύνεση στον η/υ) αλλά εμφανίζει ενδείξεις όπως όταν λειτουργεί χωρίς σύνδεση με η/υ Βλέπε Νο15) γιατί σταμάτησες να το χρησιμοποιείς?υπάρχει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα?Υπάρχει ένα προγραμματάκι που μπορείς να βρεις εδώ http://www.nexstarsite.com/NSCP/NSCP.htmKeep going ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
περσεας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ,δούλεψε τελικά και έχει ανέβει η ψυχολογία μου,και μία ακόμη ερώτηση όμως (τι νομίζατε?οτι τελείωσαν?)..... πως δουλεύουν αυτά τα προγράμματα (πχ ascom κλπ) ,οκ τα κατεβάζω....και μετά? (σε συνδιασμό με το τηλεσκόπιο εννοώ) Η ενέργεια της καρδιάς και του πνεύματος που παρατηρούν το Σύμπαν με την προσδοκία να δούν κάτι θα δημιουργεί πάντα κάποιο αντικείμενο για να παρατηρήσουμε.
περσεας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ,δούλεψε τελικά και έχει ανέβει η ψυχολογία μου,και μία ακόμη ερώτηση όμως (τι νομίζατε?οτι τελείωσαν?)..... πως δουλεύουν αυτά τα προγράμματα (πχ ascom κλπ) ,οκ τα κατεβάζω....και μετά? (σε συνδιασμό με το τηλεσκόπιο εννοώ) Η ενέργεια της καρδιάς και του πνεύματος που παρατηρούν το Σύμπαν με την προσδοκία να δούν κάτι θα δημιουργεί πάντα κάποιο αντικείμενο για να παρατηρήσουμε.
ziorange Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Εδώ είναι ένας οδηγός για το EQMOD που έχει φτιάξει το Kookoo_gr!! http://www.mediafire.com/?uana2cr8olo0sic Αρχικά διάβασε αυτό!! Από εκεί και πέρα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμμένα για την στήριξη σου!! Λογικά θα χριαστείς και τα ανάλογα drivers!! Καλή τύχη!! http://ascom-standards.org/Downloads/ScopeDrivers.htm http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Λοιπόν κατέβασε τους celestron drivers http://ascom-standards.org/Downloads/ScopeDrivers.htm όπως ειπε και ο zio ποιο πάνω.Όλα τα προγράμματα πλανητάριου(cart de ciel,The Sky 6,StarryNight κτλ.)έχουν και έλεγχο τηλεσκοπίου.Όταν κάνεις σύνδεση το τηλεσκόπιο μέσα απο το πρόγραμμα θα μπορείς να συγχρονίσεις το τηλεσκόπιο να βρίσκει στόχους και να σου δείχνει στη οθόνη την ακριβή θέση του τηλεσκοπίου.Η απλή έκδοση του thesky που έχει μέσα στο cd που έρχεται με το τηλεσκόπιο δεν έχει τέτοια δυνατότητα..... νομίζω δηλαδή.Επίσης όταν το αποφασίσεις και θές να ασχοληθείς και με piggyback φωτογράφιση ,υπάρχει το πρόγραμμα PHD με το οποίο θα μπορείς να κάνεις οδήγηση του τηλεσκοπίου (με μία webcam π.χ).Ότι άλλη απορία έχεις σχετικά ....βάλε μια φωνή. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα