kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Θυμηθείτε, που πάθαιναν τα κρυοπαγήματα στο Αλβανικό μέτωπο;Ένα πρόβλημα με τα πόδια είναι η επαφή με το έδαφος. Ένα άλλο η πιθανότητα να βραχούν. Ένα τρίτο η ιδιότυπη κυκλοφορία και η μειωμένη κινητικότητα των άκρων ποδών σε σχέση με τα χέρια. Και ένα ακόμη η δυσκολία να εφαρμοστεί η αρχή του κρεμμυδιού. Είναι εύκολο να φορέσεις πολλά ρούχα στον κορμό, ακόμη και ευτελή, ώστε να διατηρήσεις την θερμότητα. Εσώρουχο, στενό μπλουζάκι, φαρδιά μπλούζα, παλτό ή μπουφάν και από πάνω κάπα ή χλαίνη ή και κουβέρτα- μανδύα ακόμη. Στον στρατό φορούσαμε την καπιτονέ επένδυση του τζάκετ κάτω από το χιτώνιο και δούλευε καλά (υλικό σαν των απρέ σκι).Στα σκέλη έχεις μόνο το εσώρουχο και παντελόνι. Στα πόδια 1-2 κάλτσες και παπούτσια.Το περίεργο είναι πως όλα αυτά τα ''τεχνικά ρούχα'' φτιάχνονται από πάμφθηνες πρώτες ύλες. Συνθετικά νήματα, πολυαμίδια, πολυεστέρες, PVC και δεν ξέρω τι άλλο χρησιμοποιούνται για την παρασκευή υφασμάτων που βαπτίζονται με εξωτικά ονόματα. Πληρώνεις την τεχνογνωσία φυσικά, αλλά με ξενίζει το πως μπορείς να βρεις φθηνότερα ρούχα από βαμβάκι, μετάξι (κινέζικο εννοείται), αγνό παρθένο μαλλί, δέρμα, ακόμη και φυσική γούνα (ωραιότατα καπέλα πωλούνται σε αρκετά ορεινά χωριά της Ελλάδος).Δείγμα των καιρών, όπου τα λαχανικά κοστίζουν πολλάκις ακριβότερα από το μαζικής παραγωγής κρέας και ενώ την φτώχεια των παππούδων μας έτρεφαν τα όσπρια και τα σκορδοκρέμμυδα, την δική μας θα τρέφουν τα λιγδοσουβλάκια κατά πως φαίνεται.Το Lidl σε αυτήν την φτώχεια απευθύνεται, τροφοδοτώντας χρόνια τώρα μετανάστες, συνταξιούχους, τσιγγάνους και πλέον ενιαίους μισθωτούς με φθηνά αλλαντικά, τυριά, γλυκά, τηλεσκόπια και ρούχα. Πριν 2 εβδομάδες πήγα να δω την μπλούζα φλις στις 8:15'. Πάνω από τα καλάθια βρίσκονταν ήδη 40 άτομα, ηλικιωμένοι και μετανάστες οι περισσότεροι. Πήρα την τελευταία φλις και την τελευταία σκελαία (οι φανέλες είχαν τελειώσει) καθώς και κάτι γάντια. Δυστυχώς όμως, αυτοί οι άνθρωποι που όρμησαν στα καλάθια δεν έχουν ανάγκη τα ρούχα αυτά για το χόμπυ τους. Η παρομοίωση με τους Nagler με ξένισε πάντως. Περισσότερο Tupperware μου θυμίζουν, αλλά το θέμα είναι να κάνουν την δουλειά τους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Κώστα για να μην παρεξηγηθώ, δεν κατακρίνω τους ανθρώπους που ψωνίζουν απο το Lidl. Κι εγώ άλλωστε έχω ψωνίσει απο εκεί ουκ ολίγες φορές. Επειδή όμως συζητούμε για αγορά εξοπλισμού που θα κάνει την ζωή μας ευκολότερη στις δύσκολες συνθήκες ενός βουνού τον χειμώνα, παρέθεσα την εμπειρία μου. Γιατί να φορέσει κάποιος όλα αυτά τα ρούχα που αναφέρεις και να γίνει στην κυριολεξία κρεμμύδι, όταν μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα? Αν φορέσω όλα αυτά που αναφέρεις, θα βαρύνω, θα είμαι πολύ πιο δύσκαμπτος, το σώμα μου δεν θα "αναπνέει" σωστά και εν τέλει θα κουραστώ και θα κρυώσω πολύ πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να σταματήσω την παρατήρηση. Αυτό όμως δεν το θέλω. Αυτό που θέλω είναι να παρατηρώ όσο πιο πολύ γίνεται. Έτσι επιλέγω ρούχα που με βοηθούν σε αυτό τον τομέα. Κι επειδή "έκαστος στο είδος του" οι εταιρείες που ανέφερα, προσφέρουν ποιοτικά ρούχα, απολύτως καλύτερα για τις συνθήκες που συζητούμε απο τα απλά. Επίσης τα ρούχα αυτά δεν τα φορώ μόνο στον Πάρνωνα. Τα έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές στη καθημερινότητά μου. Δημήτρη γι'αυτό σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα ειδικά αυτά χειμερινά παντελόνια. Δες κάποια σαν αυτά εδώhttp://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=1315http://www.extremepro.gr/mountaineering-hiking-trekking-vouno-oribasia/trekking-apparel/pantelonia/details/4284/75/%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B1/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC/the-north-face-m-insulated-trekker-pants--asphalt-grey Για κάλτσες μπορείς να δοκιμάσεις ένα εσωτερικό στρώμα σαν αυτόhttp://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=531 Εγώ πάντως πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω στο...κεφάλι Γι'αυτό σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιοhttp://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=2098&ShopID=13 Συμπερασματικά για μένα το μεγαλύτερο ίσως προσόν ενός ρούχου είναι η διαπνοή. Η σωστή αναπνοή του σώματος είναι αυτή που βοηθά στην μεγαλύτερη άνεση στην παρατήρηση, αφήνοντας έξω το κρύο κι επιτρέποντας στον ιδρώτα μας να διαφύγει, κρατώντας μας έτσι ζεστούς κι όχι παγωμένους για να ευχαριστηθούμε περισσότερο το χόμπυ μας Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Κώστα για να μην παρεξηγηθώ, δεν κατακρίνω τους ανθρώπους που ψωνίζουν απο το Lidl. Κι εγώ άλλωστε έχω ψωνίσει απο εκεί ουκ ολίγες φορές. Δεν παρεξηγήθηκες. Απλώς βρήκα ευκαιρία να εκφράσω μέρος των συλλογισμών που προξένησε η πρόσφατη αυτή εμπειρία, ορδές ανθρώπων να στριμώχνονται στα καλάθια ψάχνοντας ρούχα για να την βγάλουν αυτόν τον χειμώνα. Πολλοί από αυτούς ήρθαν εδώ για να αποφύγουν τις ουρές για ρούχα και τρόφιμα με το δελτίο στις χώρες του τότε υπαρκτού σοσιαλισμού και αρκετοί δηλητηριάστηκαν από τις πρόσφατες νεοελληνικές ψευδαισθήσεις εύκολου και γρήγορου πλουτισμού (χρηματιστηριακές φούσκες, ΚΙΝΟ και στοίχημα, καταναλωτικά δάνεια, αεριτζίδικες εταιρίες, διαβολοσκορπισμεπιδοτήσεις, τοκογλυφίες, κυκλώματα της νύκτας, των ναρκωτικών, του εμπορίου σαρκός, ψευδείς αναπηρικές συντάξεις και δεν συμμαζεύεται). Και δίπλα τους άνθρωποι που εργαζόντουσαν μια ζωή σε ένα εργοστάσιο και επενδύουν τώρα σε μια Lidl σωβρακοφανέλα ώστε να γλυτώσουν λίγα λίτρα πετρέλαιο και να φτουρήσει η συνταξούλα. Ένοιωσα να ντρέπομαι που ήθελα την φανέλα απλώς για να κάνω το χόμπυ μου. Και φυσικά δεν είναι ευχάριστο να ντύνεσαι σαν κρεμμύδι. Απλώς στην ανάγκη μπορείς να το κάνεις για τον κορμό, όχι όμως τόσο εύκολα και για τα πόδια, αν δε το κάνεις και εκεί θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να κινηθείς. Έτσι προκύπτει η μεγάλη σημασία του να βρείς μια καλή λύση για τα πόδια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 -80C????http://www.gdargaud.net/Antarctica/AstroAntar.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα