dimitris89 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2011 Γεια σας! Είχα γράψει σε ένα topic για το NexStar της Celestron που είναι η επιθυμία μου...Είμαι αρχάριος και είδα στο συγκεκριμένο topic για το 10'' Dob ο themaras από ότι κατάλαβα έμεινε ικανοποιημένος.Είχα πει να κάνω υπομονή ώστε να μαζέψω χρήματα για το NexStar 8SE.Ασχολούμαι δυο χρόνια και έχω τα κιάλια της celestron Skymaster 15x70 έχω δει αρκετά πράγματα με αυτά αλλά πρέπει να κάνω ένα βήμα παραπάνω..Από ότι διάβασα εδώ το Dob έχει πολλά πράγματα να δώσει σε έναν αρχάριο..Εσείς τι λέτε να συμβουλευτώ το παρακάτω απόσπασμα; ....Ομολογουμένως, από αυτό το 8-ιντσο Dobsonian Sky-Watcher της Synta λείπουν οι υπολογιστές και τα μαραφέτια που διαθέτουν τα πολυδιαφημιζόμενα τηλεσκόπια, αλλά ως χαμηλού κόστους όργανο για σοβαρή παρατήρηση είναι ασυναγώνιστο. Ως τηλεσκόπιο για αρχάριους είναι ίσως η καλύτερη αγορά που μπορεί κάποιος να κάνει... The Backyard Astronomer's Guide
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2011 Γιατί όχι; Προτείνω το 10'' μάλιστα, ώστε να έχεις την αίσθηση πως πήρες τουλάχιστον κάτι μεγαλύτερο από το Nexstar 8SE.Και κανείς δεν σε εμποδίζει στο μέλλον να πάρεις χώρια την βάση GOTO της Skywatcher και να το αναβαθμίσεις. Ή μια ισημερινή NEQ6. Πάλι φθηνότερα θα σου έρθει τελικά νομίζω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2011 Έτσι είναι Δημήτρη, πάρε ένα 10", είτε SW είτε GSO. Είναι οι πιο εγγυημένες ίντσες με τις οποίες και πολλά θα δεις και πανεύκολα θα τις μεταφέρεις. Άσε που θα χαλάσεις απείρως λιγότερα χρήματα και ότι θα σου περισσέψει θα τα δώσεις σε προσοφθάλμια κλάσεως και λοιπά απαραίτητα αξεσουάρ. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dimitris89 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2011 Ευχαριστώ πολύ!Κάτι τελευταίο χθες είχα μια συζήτηση με κάποιον ο οποίος έχει το Dob 8'' και μου το πρότεινε αντί των 10'' λόγω εύκολης μεταφοράς και επειδή θα είναι το πρώτο τηλεσκόπιο καλύτερα μου είπε το 8''.Τι διαφορά υπάρχει;Αφού με το 10'' θα βλέπω καλύτερα...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2011 Ευχαριστώ πολύ!Κάτι τελευταίο χθες είχα μια συζήτηση με κάποιον ο οποίος έχει το Dob 8'' και μου το πρότεινε αντί των 10'' λόγω εύκολης μεταφοράς και επειδή θα είναι το πρώτο τηλεσκόπιο καλύτερα μου είπε το 8''.Τι διαφορά υπάρχει;Αφού με το 10'' θα βλέπω καλύτερα...Το ίδιο εύκολα μεταφέρεται και το 10"!! Πολλοί πήραν σαν 1ο το 10" και δεν το μετάνιωσαν ποτέ. Ο σωλήνας έχει το ίδιο μήκος, είναι απλώς πιο χονδρός (λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου) στο 10"Με κλειστά τα μάτια 10"!!! Το έχω κουβαλήσει και δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο στο βάρος... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dimitris89 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2011 Ευχαριστώ πολύ Τάσο!Να σε ρωτήσω ποια η διαφορά του http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=656 με αυτό http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1602;Είναι μόλις εκατό ευρώ η διαφορά τους;
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2011 Ευχαριστώ πολύ Τάσο!Να σε ρωτήσω ποια η διαφορά του http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=656 με αυτό http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1602;Είναι μόλις εκατό ευρώ η διαφορά τους; Η διαφορά τους είναι ότι βλέπεις και οπτικά. Το ένα είναι ΕΝΙΑΙΟΣ σωλήνας (το λευκό) και το άλλο είναι σχεδιάσης Flextube, δηλαδή συμπτυσσόμενος (κλείνει/ανοίγει). Στο flextube (το οποίο φαίνεται εκτεταμένο πλήρως στη φώτο) θα πρέπει να πάρεις και ένα φωτοχιτώνιο για να καλύψεις το κενό και να προστατεύσεις από υγρασία τα κάτοπτρα, από ξέμπαρκο φωτισμό όπως και από το να σου πέσει κάτι μέσα!! Aυτό χρειάζεσαι δηλαδή http://astrozap.com/scripts/prodView.asp?idproduct=253 Αν δεις δίπλα στο avatar μου, το έχω και στην 12ιντση έκδοση. Στον ενιαίο σωλήνα δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο. Τo flextube είναι και πιο μικρό όταν κλείνει (λιγότερο από 1 μέτρο!) ενώ ο ενιαίος είναι όπως είναι. Μεταφέρεται άνετα και αυτός όμως. Κατά τα άλλα είναι ακριβώς τα ίδια τηλεσκόπια, ίδια οπτικά, κλπ. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι flextube σχεδίαση είναι απαραίτητη από 12" και πάνω...εκτός αν πάμε σε άλλες μάρκες, εκτός SW, όπου έχουν μεγαλύτερες ίντσες με ενιαίο σωλήνα αλλά είναι πιο κοντά με πιο "γρήγορα" οπτικά (f4) «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα