sportikus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2011 Δεν εχω εμπειρία απο αστρονομικό εξοπλισμο...αλλα απο μουσικό εξοπλισμο και μπορώ να πω τα εξής.Απο συγκεκριμένο μαγαζί γερμανικό οτί και να έκανες παραγγελία(κονσόλες,ηχεία,συνθεσαιζερ..κτλ)είχαν στανταρ 20 € χρεώση μεταφορικών με UPS.Προφανώς κάνουν "ειδικές" συμφωνίες και πέρνουν "ειδικές" χρεώσεις.Και οι δικές μας ταχυμεταφορες αν τους πληρώνεις πακέτο 3-6-12 μηνών σου κάνουν άλλες χρεώσεις. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 To Nexstar μου το οριζοντιώνω στο πι και φι με ένα Bullseye αλφαδάκι μειώνοντας το ύψος του σκέλους προς το οποίο ρέπει η φυσαλίδα. Αυτά τα Dob όμως έχουν σταθερά πόδια. Πως θα το κάνεις να είναι εντελώς οριζόντια αφού το GOTO είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα σε αυτή την αρχική θέση; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τάκους; Ρυθμιζόμενα σκέλη για ντουλάπια από τα Praktiker; Κάτι άλλο;Επίσης KonstantinosM, μπορείς να δώσεις συνδέσμους με τις αναφορές που λες; Όλο σε πράγματα που έχω διαβάσει ξαναβγαίνω. Δυστυχώς δεν πουλιέται στην Αμερική και στο Cloudy Nights βλέπεις κυρίως κάποιες ρηχές αναφορές από Αυστραλία.Το καλοκαιράκι θα παρατηρώ με το 6SE και το SW8'' αλλά θα ονειρεύομαι αυτό το 12ρι. Δώστε υλικό παιδιά! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Πως θα το κάνεις να είναι εντελώς οριζόντια αφού το GOTO είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα σε αυτή την αρχική θέση; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τάκους; Ρυθμιζόμενα σκέλη για ντουλάπια από τα Praktiker; Κάτι άλλο; Αυτό είναι ένα θέμα που σκόπευα να ανοίξω αργότερα. Η πρώτη σκέψη μου ήταν μια απλή πλατφόρμα με 3 ρυθμιζόμενα πόδια. Η διάμετρος ίση με την βάση του Dob. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν υπάρχουν πόδια που να έχουν σύστημα εύκολης-γρήγορης ρύθμισης. Ή μόνο τα βιδωτά υπάρχουν; Το site που δίνω έχει πολλά post για flextube και στα GoTo. Θέλει ψάξιμο. Οι αναφορές που έλεγα:http://stargazerslounge.com/equipment-reviews/116970-14-flextube-goto-works.html http://stargazerslounge.com/equipment-reviews/110894-skywatcher-300p-goto-dob-review.html http://stargazerslounge.com/members-equipment-gallery/116842-new-14-skywatcher-synscan.html http://stargazerslounge.com/equipment-help/128557-skyliner-250-flextube-auto-goto-how.html http://stargazerslounge.com/equipment-discussion/122899-skyliner-300-350-flextube-synscan.html Και τιμή Αγγλίας: http://www.firstlightoptics.com/dobsonians/skywatcher-skyliner-300p-flextube-goto.html Σημ: Στην Αγγλία τα αναφέρουν και σαν Skyliner FlexTube SynScan Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Ευχαριστώ Ντίνο! Αρχίζω την μελέτη. Είμαι καλά, περνάω μια χαρά και έχω μια πελώρια λαχτάρα για παιχνίδι με τον ουρανό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Και τιμή Αγγλίας: http://www.firstlightoptics.com/dobsonians/skywatcher-skyliner-300p-flextube-goto.html Σημ: Στην Αγγλία τα αναφέρουν και σαν Skyliner FlexTube SynScan Εκατό ευρώ λιγότερα από Γερμανία είναι (και πόσα από Ελλάδα; Δεν έχω εικόνα). Αγοράζεις και το Astrozap ταυτόχρονα. Τα μεταφορικά πόσα να είναι;Μου βγάζει "The delivery method you have specified is invalid for your location" και δεν βλέπω τιμή. Ντίνο ευχαριστώ και πάλι, αυτό έψαχνα: "Goto and tracking - This is where this setup excells, setup time is substantially lower than an equivilent EQ mount for a 12" tube - think EQ6/cgem etc - turn on the scope and put in the usual stuff (time date etc) then select allignment, brightest star or two star, i have only used two star so far. Select your first star and manually center it, then select your second star and the scope will automatically slew to it, center it using the controller and thats it, 'allignment successful'. Now for the goto accuracy, it has allways put objects into the FOV of my 13mm ethos, and as you slew to more objects it seems to get more accurate, placing them almost in the centre of the FOV. Tracking also cannot be faulted, even at 4mm it kept jupiter centered and steady enough for viewing. Due to the ingenious design of the base you can really see loads of things in one session, simply manually move the scope to the general area of the sky then select the goto - cuts down on slewing time. You need to watch the power cable doesnt get caught in the base, a solution is to mount the power supply on the base." Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Προσφορά με μεταφορικά είχα μόνο από εδώ πριν καιρό: http://www.opticstar.com/Run/Astronomy/Astro-Telescopes-Skywatcher.asp?p=0_10_1_3_280 Δεν χάνεις τίποτα να ξαναρωτήσεις μπορεί να έχουν βρει και αυτοί φτηνότερα. Και στην Ελλάδα μπορεί να έχει κατέβει η τιμή. Αλλιώς η τιμή μεταφορικών από Γερμανία 60 ευρώ νομίζω ότι είναι η καλύτερη. Η ταχύτητα στησίματος των συγκεκριμένων Dob είναι δεδομένη. Αυτό που θέλει λίγο ψάξιμο, είναι πρωτίστως η ακρίβεια του tracking και ακολουθεί αυτή του GoTo. Από όσους είδα μέχρι στιγμής μόνο ένας (στο λινκ αυτό που έστειλα), είχε πρόβλημα. Όμως δεν το έφτιαξε, αλλά όπως είχα πει, δεν το έστειλε πίσω ενώ ήταν στην εγγύηση. Αυτό κάτι περίεργο μου κάνει. Το ίδιο 14άρι που αγόρασε εκείνη την επόχή και άλλος δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η δε σχεδίαση του συστήματος παρακολούθησης πρέπει πραγματικά να είναι πολύ έξυπνη. πμ Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Προτιμώ ούτως ή άλλως να το πάρω από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης φθάνει η τιμή να μην ξεφεύγει πολύ από την μέση Ευρωπαική των 1570 ευρώ (+ μτφ). Για να δούμε.Τάσο, Μάνο, θα φτιάξουμε πυροβολαρχία! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Κώστα αναμένουμε εναγωνίως να "σπάσεις" το φράγμα των 10 ιντσών και γενικά των μονοψήφιων ιντσών... Το μόνο ρίσκο στο να το πάρεις από έξω είναι να μην σου έρθει με κάτοπτρο σπασμένο (πράγμα σπάνιο φαντάζομαι) και αναγκαστείς να το ξαναστέλνεις πίσω με ποιος ξέρει τι κόστος επιπρόσθετο..αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που προτίμησα Πλανητάριο..εκτός των άλλων λόγων.. Πόσο είπαμε ότι κάνει η αναβάθμιση σε autotracking / goto βάση για το 12άρι; Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τιμή νομίζω για το upgrade kit... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Μπορείς να κάνεις αίτηση προσφοράς για την βάση.Σε κάποιο link που μου έδωσε ο Ντίνος, ο έμπορος φοβάται την βάση και όχι τον σωλήνα κατά την μεταφορά. Κατά τον ίδιο αυτό σχετίζεται με το υλικό της (μοριοσανίδα). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Τάσο, από όρθιος, με eye relief 0 και χειροκίνητος, μεταμορφώνεσαι σε καθιστός, ανετοπτικός και ρομποτικός! Ωρίμασες! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2011 Ένα δίκιο το έχεις Κώστα, δεν θα το αρνηθώ... Θέλω τα αστρολούσα μου και εγώ.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Τελικα ρωτησα για το 14" goto και η απαντηση τους σχετικα με τα ταχυδρομικα ειναι απιστευτη , ακομα και τωρα που μου απαντησανε μου ειναι δυσκολο να το πιστεψω . Παραθετω την απαντηση των γερμανων.. Hello dear Mr.Dimitriadis,thank you interesting in our products. The shipping cost to Greece are 60€ with UPS.The tubus wight is 23,5kg and the base is 50kg. Normally we have no Problems .It is save enough. Το βαρος της βασης ειναι μεγαλο αλλα συρναμολογειται που ευκολα χωρις εργαλεια στο πεδιο αφου η μαμα εταιρεια την εχει προμηθευσει με τους καταλληλους σφικτηρες αντιθετα απο του 12" που δεν αποσυρναμολογειται κατα τον ιδιο τροπο . Ο σωληνας θελω να πιστευω παλευεται... Ειναι κανενας για 14" με goto κατω απο τις 2000€? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 ακυρο... Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Θα το τολμούσες Δημήτρη;Γιατί κατέβασαν οι Γερμανοί την τιμή του 12'' κατά 200-250 ευρώ και άφησαν το 10'' στην ίδια τιμή (αν τα θυμάμαι σωστά); 73 κιλά είναι ένας ολόκληρος άνθρωπος. Προτιμώ το βάρος του 10'' αλλά την εστιακή του 12''. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Κοιτα Κωστα τα κιλα ειναι πολλα , με τις τωρα συνθηκες του πως ειμαι και την ορεξη που εχω αφου ειμαι πιο κατασταλαγμενος απο οτι στην αρχη οχι δεν θα το αγοραζα λογω βαρους . Η ιδανικη λυση κατα την αποψη μου ειναι οτι αμα θελει κανεις ιντσες πρεπει να παει σε λυση τυπου obsession ή ευρωπαικου χειροποιητου κλωνου του σαν το 14" που εχει παρει ο Ευσταθιος . Το Τηλεσκοπιο αυτο το ειδα και το επιασα στα χερια μου στον Παρνωνα και θεωρω πως τα κιλα του που ειναι πολυ λιγα για 14" (μολις 25) και η ποιοτητα του ειναι αποδεκτα για τον μεσο ερασιτεχνη σαν και μενα . Το τηλεσκοπιο του Ευσταθιου κοστισε απο οτι μου ειπε γυρω στις 2000€ και εχει και goto με συστημα push to , απλα δεν εχει tracking κατι που ειναι deal breaker για μενα βεβαια αφου η παρακολουθηση του στοχου ειναι μεσα στα must που θελω για ενα τηλεσκοπιο για να διασκεδαζω και οχι να βλαστημαω απο μεσα μου... Αποτι καταλαβαινω υπαρχει και συστημα goto με autotracking που προσφερεται για τετοια τηλεσκοπια αν δεν κανω λαθος αλλα δεν γνωριζω το κοστος του. Σιγουρα ο Ευσταθιος αν διαβασει τις αναρτησεις μας και γνωριζει μπορει να μας βοηθησει. Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Διάβασα πως η βάση του SW 14'' δεν περνά από πόρτες. Και του 12'' ακόμη στις στενές θέλει μανούβρα. Και το 16' LightBridge του Cots δεν χωρά στο αυτοκίνητό του. Μοντέλα κήλης που λέει και ο Dickinson. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Ετσι ειναι Κωστα δυστηχως ... πολλες οι ιντσες αλλα πολλα και τα κιλα και το μεγεθος της βασης . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Κοιτα Κωστα τα κιλα ειναι πολλα , με τις τωρα συνθηκες του πως ειμαι και την ορεξη που εχω αφου ειμαι πιο κατασταλαγμενος απο οτι στην αρχη οχι δεν θα το αγοραζα λογω βαρους . Η ιδανικη λυση κατα την αποψη μου ειναι οτι αμα θελει κανεις ιντσες πρεπει να παει σε λυση τυπου obsession ή ευρωπαικου χειροποιητου κλωνου του σαν το 14" που εχει παρει ο Ευσταθιος . Το Τηλεσκοπιο αυτο το ειδα και το επιασα στα χερια μου στον Παρνωνα και θεωρω πως τα κιλα του που ειναι πολυ λιγα για 14" (μολις 25) και η ποιοτητα του ειναι αποδεκτα για τον μεσο ερασιτεχνη σαν και μενα . Το τηλεσκοπιο του Ευσταθιου κοστισε απο οτι μου ειπε γυρω στις 2000€ και εχει και goto με συστημα push to , απλα δεν εχει tracking κατι που ειναι deal breaker για μενα βεβαια αφου η παρακολουθηση του στοχου ειναι μεσα στα must που θελω για ενα τηλεσκοπιο για να διασκεδαζω και οχι να βλαστημαω απο μεσα μου... Αποτι καταλαβαινω υπαρχει και συστημα goto με autotracking που προσφερεται για τετοια τηλεσκοπια αν δεν κανω λαθος αλλα δεν γνωριζω το κοστος του. Σιγουρα ο Ευσταθιος αν διαβασει τις αναρτησεις μας και γνωριζει μπορει να μας βοηθησει. Πέστα χρυσόστομε!! ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ παιδιά!! Ήμαρτον μην τρελαθούμε εντελώς...δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!!!Με την βάση του 12", την απλή και χειροκίνητη των 20 κιλών, να σας πω ότι ναι, κάνω σε ορισμένα σημεία του σπιτιού μανούβρες και αεροπορικούς ελιγμούς (Aileron roll!) για να την βγάλω έξω. Όμως κουμαντάρεται τελικά άνετα, δεν είναι δα και απαγορευτική...στα 14άρια και 16άρια μοντέλα τρομάζω να σκεφτώ πως θα είναι αλλά το να ζυγίζει 50 κιλά η βάση λόγω του GOTO.... ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΚΩΤΗ παιδιά, θα βλαστημήσετε!! Δημήτρη σκέφτεσαι πολύ πολύ σωστά για τα υπόλοιπα που έγραψες. Οι πολλές ίντσες θέλουν obsession κλώνους με trusses και στην τελική πάρε κάποιο άλλο σύστημα για goto (argo navis, servo cat) θα σου βγει κοντά στα 750 ευρώ αυτό. Το δίνουν μαζί με ορισμένα obsession clones αλλά μπορείς να το πάρεις και ξεχωριστά! http://www.wildcard-innovations.com.au/Άκου εκεί 50 κιλά η βάση μόνο.... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Ελάτε παιδιά! Πες ότι έχει μια κουκλάρα γύρω στα 50 κιλά. Πόσο χρονικό διάστημα θα την σηκώνεις στα χέρια να την μεταφέρεις ας πούμε σαλόνι - υπνοδωμάτιο; Αρκετό. Όταν αρχίσει να σου δείχνει βαριά θα είναι μετά από μεγάλο διάστημα. Αλλιώς να περιμένουμε να βγάλει η SW φτηνά Ultra Light Dob με GoTo. --- Είχα την εντύπωση ότι argo navis + servo cat το καινούργιο το μικρό, βγαίνουν συνολικά στα 2000. Το μεγάλο αν θυμάμαι καλά είχε συνολικά 3000. Η κουβέντα από την αρχή γίνεται γι' αυτό. Η SW έβγαλε φτηνό Dob flextube πάνω από 12" με GoTo. Αν είναι τόσο φτηνά (750 ευρώ) μήπως αξίζει να ξαναψαχτεί το θέμα; Τι πληροφορίες έχουμε; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Εδώ που τα λέμε Κωνσταντίνε μπορεί να θυμάμαι και λάθος και να είναι μόνο push-to... Τόσο όμως μου είχαν πει ότι βγαίνει. Ας μας πει κάποιος πιο σίγουρος... http://www.wildcard-innovations.com.au/images/synta_alt.pdfhttp://www.wildcard-innovations.com.au/images/synta_az.pdf http://www.wildcard-innovations.com.au/kits/pn-dob-sw-spec_describe.html «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2011 Ελάτε παιδιά! Πες ότι έχει μια κουκλάρα γύρω στα 50 κιλά. Πόσο χρονικό διάστημα θα την σηκώνεις στα χέρια να την μεταφέρεις ας πούμε σαλόνι - υπνοδωμάτιο; Αρκετό. Όταν αρχίσει να σου δείχνει βαριά θα είναι μετά από μεγάλο διάστημα. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ στην ζωή μου κουκλάρα 50 κιλά. Με βάση την ανθρωπομετρία ωστόσο υποθέτω πως θα περνάει από τις πόρτες και -το σημαντικότερο- από μόνη της. Ευτυχώς η φύση δεν εγκλωβίστηκε στο ερώτημα: ''Γυναίκες: Ρομποτικές ή Xειροκίνητες;''. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Εδώ που τα λέμε Κωνσταντίνε μπορεί να θυμάμαι και λάθος και να είναι μόνο push-to... Push to= (Χειρ-) Ωθοπλοηγούμενο;Goto= Αυτοπλοηγούμενο; Πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα αυτό κάποια στιγμή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Είμαστε δυνατά παιδιά και τέτοιες βάσεις τις σηκώνουμε άνετα. Τάσο κρίμα όμως. Μακάρι να θυμόσουν καλά γιατί θα έπαιρνε άλλη τροπή το πράγμα. Σίγουρα το ιδανικό πάνω από 14" είναι ένα Ultra Compact τηλεσκόπιο σαν αυτό που αγόρασε ο Στάθης. Αλλά ArgoNavis για να δείχνει την θέση και ServoCat για να κάνει tracking δυστυχώς κοστίζουν αρκετά. 4000 με 4500 ευρώ συνολικά με το τηλεσκόπιο. Το σίγουρο είναι ότι το πάντρεμά τους θεωρείται τέλειο και είναι η καλύτερη λύση - συνδυασμός για tracking και goto στα νευτώνεια. Το κόστος του ArgoNavis με το ServoCat που κάνει για μικρά τηλεσκόπια (junior) είναι περίπου 2000 δολάρια. Αυτά που ανακάλυψα όμως με την κουβέντα αυτή, είναι τα εξής: Ότι η τιμή του μεγάλου ServoCat μειώθηκε αρκετά στα 1600 δολ.(νομίζω κόστιζε μόνο του 2200 και με το ArgoNavis έφτανε τα 3000). Επίσης η Obsession στην σελίδα της http://www.obsessiontelescopes.com/accessories/ServoCAT/index.php τα κοστολογεί 3000 και τα δύο, χρεώνοντας και την εγκατάσταση τους. Οπότε να υποθέσω ότι την εγκατάσταση την χρεώνει κανένα 700άρι ή ίσως και 1000άρικο αν βάζει το junior; Πολλά δεν είναι; Οπότε (για να μην είμαι offtopic) σίγουρα η πρόταση της SW είναι ιδανική για την σχέση κόστους ποιότητας. Και λογικό είναι να υπάρχουν αρνητικά όπως το βάρος της βάσης στο 14άρι. Υπάρχουν και τα θετικά βέβαια: Η βάση λύνεται με το χέρι με 4 βίδες, πολύ γρήγορα, οπότε την μεταφέρεις στο αυτοκίνητο η την περνάς από πόρτες. Αυτό στο 14άρι αλλά όχι στο 12άρι. (φαγωθήκατε με το βάρος) Το βάρος με αυτόν τον τρόπο παύει να είναι πρόβλημα. Ο εστιαστής είναι 2 ταχυτήτων στο 14άρι αλλά όχι στο 12άρι. Και όπως αναφέρει ένας αγοραστής, χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου όταν παρατηρείς το φεγγάρι. :D Άλλη μια ματιά για το πως δείχνει λυμένοhttp://stargazerslounge.com/members-equipment-gallery/116842-new-14-skywatcher-synscan.html Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Έχω την εντύπωση πως ο ιδιοκτήτης του χωρά να μπεί μέσα στον σωλήνα. Η διαφορά πάντως 12 προς 14 είναι όσο από 6 σε 7. Σκεφτείτε το, αξίζει περισσότερο να πας στα 16. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2011 Με τοσα λεφτα που κοστιζουν τα συστηματα του ανταγωνισμου σε σχεση με την skywatcher Κωσταντινε εχεις ενα γερο επιχειρημα που οντως κανει καποιον (και μενα ) να ξανασκεφτει το ολο θεμα αλλα και παλι πολλα τα κιλα ρε γ...το Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα