Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τι να πω ρε παιδιά...θα προσπαθήσω να αναθεωρήσω την άποψή μου, πάντα μου αρέσει να είμαι ανοικτός σε τέτοια πράγματα...όσο για τα κιλά...θέλουμε δεν θέλουμε τελικά θα γίνουμε πρώτα ξαδέρφια του Σουγκλάκου...δεν μου απομένει τίποτα άλλο παρά να ζητωκραυγάσω...ΖΗΤΩ Η ΚΙΝΑ! :mrgreen: =D> =D> :lol: :lol:

Ξεκινήστε τις βιταμίνες και τα βάρη... :D =P~ :cheesy:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
  • Απαντήσεις 133
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Πάντως έχω αμφιβολίες για το θέμα των κιλών της βάσης.

Στον Δημήτρη έγραψαν

The tubus wight is 23,5kg and the base is 50kg.

και ο Τάσος αναφέρει

Με την βάση του 12", την απλή και χειροκίνητη των 20 κιλών, να σας πω ότι ναι, κάνω σε ορισμένα σημεία του σπιτιού μανούβρες και αεροπορικούς ελιγμούς (Aileron roll!) Cheesy Grin για να την βγάλω έξω. Όμως κουμαντάρεται τελικά άνετα, δεν είναι δα και απαγορευτική...στα 14άρια και 16άρια μοντέλα τρομάζω να σκεφτώ πως θα είναι αλλά το να ζυγίζει 50 κιλά η βάση λόγω του GOTO....

Αναρωτιέμαι γιατί η 12άρα είναι 20 κιλά και στο 14άρι γίνονται τα κιλά 50; Λόγω του GoTo αποκλείεται γιατί, encoders μοτεράκια και καλώδια είναι. Δεν έχουν βάρος. Σίγουρα είναι πιο μεγάλη η βάση και ίσως έχει πιο παχύ ξύλο για να αντέχει τον 14 σωλήνα.

Αλλά στο κάτω κάτω τις γραφής 2 στρογγυλά ξύλα είναι κάτω και άλλα 3 τα όρθια. Μοριοσανίδα. Πως γίνεται να ζυγίζει 50 κιλά;

Η πλάκα είναι ότι ούτε στο site της SkyWatcer αλλά ούτε και τα καταστήματα πώλησης Γερμανία και Αγγλία δεν αναφέρουν τα κιλά της βάσης.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Μήπως είναι όλο μαζί 50kgr;

Ας πούμε 23 ο σωλήν και 27 η βάση;

Εύλογο.

Ο φίλος μας από εδώ..

44389d1287053082t-new-14-skywatcher-synscan-dobsonian-003.jpg

...δεν βοηθά καθόλου. Λέει απλώς πως η βάση ζυγίζει έναν τόνο!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Τσίμπησα έναν χρήστη του 12'' εδώ: http://www.astronomyforum.net/dobsonian-telescopes-forum/115173-sw-12-flextube-goto.html

Ρωτήστε τον ό,τι θέλετε.

Υπάρχει και ένας Έλληνας που δεν το δοκίμασε ακόμη, τον κρατώ incognito έως ότου αποφασίσει ο ίδιος να εκδηλωθεί (κρέμομαι από τα χείλη του [-o< )

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Κωνσταντίνε, μάλλον αυτό που λέει ο Κώστας είναι η αναλογία η σωστή...23 και 27..πιο λογικό ακούγεται και ο Γερμανός μάλλον ήπιε πολλές μπύρες πριν απαντήσει στο email εκείνο!! :lol: :lol:

Όντως δεν στέκει και δεν μπορεί σε εμένα να είναι 20 κιλά στο απλό μοντέλο και να προστίθενται 30 ολόκληρα κιλά από το μηχανισμό!!!! :shock: :shock: Δεν είναι και κάνα ξύλο κερασιάς στην τελική!! Κάτι λάθος λοιπόν είπε ο Γερμανός και άδικα το κατηγορούμε το καημένο το "φωτοκουβαδάκι"! :mrgreen: #-o [-(

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Χαίρομαι που είχα δίκιο για τον προβληματισμό μου και έτσι γλυτώσαμε τα βάρη και τις βιταμίνες του Σουγκλάκου. :D

Βρήκα μια καταχώρηση εδώ από ιδιοκτήτη με 14αρι http://stargazerslounge.com/members-equipment-gallery/116842-new-14-skywatcher-synscan-3.html

που εν' ολίγοις λέει ότι ο σωλήνας είναι 18 κιλά και η βάση 26, σύνολο 44 κιλά.

Καλά, κάτι τέτοια κιλά τα έχουμε για πρωινό.

Λέει επίσης ότι δύσκολα περνάει από συνηθισμένου πλάτους πόρτες και ο συμπαθέστατος Rossco72 της φωτογραφίας του Κώστα, την λύνει σε 4 κομμάτια και την μεταφέρει.

Απλό και όμορφο.

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Κώστα πολύ ωραίο το link που έδωσες. Βλέπω ευχαριστημένο κόσμο και αυτό είναι καλό.

Αυτό που αναφέρει ο THOMAS για το πρόβλημα με το βάρος μεγάλων προσοφθάλμιων φακών, στην πραγματικότητα το έχουν όλα τα Dob. Αυτός το έχει στο zenith λόγω αδυναμίας των μοτέρ. Πιστεύω ότι θα λύνεται απλά με ένα κουτί μικρό που να χωράει μεταλλικές ράβδους 1-2 κιλών και στην βάση του ένα ισχυρό μαγνήτη. Μπαίνει πάνω στο μεταλλικό σωλήνα και είναι ένα πολύ καλό αντίβαρο.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Ντίνε, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου.

Η βάση δεν είναι σαν 50 κιλη κουκλάρα, διότι :

1. Αν ήταν 50 κιλά κουκλάρα δεν θα προλάβαινες να την μεταφέρεις στην κρεββατοκάμαρα...

2. Αλλά ακόμα κι αν προλάβαινες, θα μπορούσες να την πιάσεις από όπου θέλεις...

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο με τη βάση που έχει τα χερούλια σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις και τόσο ο όγκος όσο και το βάρος δείχνει να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για τη μετακίνησή της.

Δημοσιεύτηκε

Κατερινάκι το παράδειγμα μου μάλλον ήταν ατυχές τελικά :oops:

Έχεις δίκιο για το 1 & 2 . Δεν θα προλάβαινα.

Έψαχνα λοιπόν να βρω την φωτο από έναν τύπο που κοιμάται αγκαλιά με το τηλεσκόπιό του αλλά δεν θυμάμαι που την είχα δει. Πολύ πετυχημένη. :)

(Μου άρεσε το Ντίνε. Καιρό είχα να ακούσω να με λένε έτσι)

Prem Rawat

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης