pao13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 η ερωτηση μου ειναι οσον αφορα τα sc scopes ειναι τι προτιματε με ανοιχτο σωληνα η' χωρις και γιατι?εαν θελεται πειτε μου ποιες μαρκες και γιατι?κατα προτιμηση σε 8'' αλλα και σε αλλα μεγεθη?αναφερω μερικα παραδειγματα....celestron c8,c9.25,c11 h' hd new series aplanatic.meade lx90,lx200,vixen vmc 200,vc200l.gso rc 8'',10''
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Όλα τα Schmidt Cassegrain που ξέρω είναι κλειστού σωλήνα, αφού έχουν μπροστά την ''πλάκα'' (σύνθετο φακό) Schmidt.Αυτά που βλέπεις ανοικτά είναι Ritchey-Chretien (ανοικτά αλλά και κλειστά) και παραλλαγές κατοδιοπτρικών (Γρηγοριανά, Cassegrain με ή χωρίς διορθωτικό φακό μπροστά από το δευτερεύον κλπ). Όσα δεν έχουν πλάκα Schmidt ή Maksutov είναι ανοικτά από μπροστά. Μερικά μεγάλα που προορίζονται για σκοτεινά παρατηρητήρια είναι ανοικτά και από το πλάι με κατασκευή truss, ίσως (και) για λόγους ψύξης. Αυτά δεν είναι μάλλον για βουνό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα