Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας σύντροφοι ερασιτέχνες αστρονόμοι,θα ήθελα την άποψη σας για αγορά τηλεσκοπίου την οποία δεν θα μετανιώσω που έδωσατα τάδε χρήματα σ'αυτό...Άλλωστε γιάυτό θελω και την συνδρομή σας στο θε αυτό...έχω περίπου στα 1250 ευρώ...τι προτείνετε ;;;

ευχαριστώ εκ των προτέρων :cheesy:

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε

Τι το θες; Για φωτογράφηση ή παρατήρηση; Στο budget συμπεριλαμβάνονται και οι προσοφθάλμιοι; Θέλεις Goto ή όχι;

Πρέπει να έχεις καλό ουρανό εκεί που είσαι, έτσι δεν είναι;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
ναι στο πατρικό της οικογενείας μερικά χιλιόμετρα μακρυά είναι κρύσταλλο ο ουρανός τώρα το χειμώνα μηδενικά φώτα στα χωράφια!!να σου πω θέλω κάτι ρομποτικό γιατί πρώτα απ'όλα έχουν πιαστεί τα χέρια μου το βίδωμα ξεβίδωμα...και να μην απελπίζομαι για μια παρατήρηση (ουτε καν αστροφωγράφιση σε 3 δευτερόλεπτα έχουν φύγει πλανήτες απο το οπτικό πεδίο μου)θα ήθελα κάτι το οποίο να μην το μετανιώσω...και κάτι που θα με ευχαριστεί καθε φορά που θα το χρησιμοποιώ..γιατί μ'αυτό που έχω το κάνω με κέφι μεν αλλα δυσανασχετώ κάποιες φορές ...Αστροφωτογράφηση σίγορα θέλω μα εγώ γι'αυτό το λόγο ήθελα να ασχοληθώ με είχε συναπάρει όλο το θέμα ...με αυτό το ποσό σίγουρα θα πάρω κάποια αξεσουαρ τα βασικά και τα σημαντικά...νομίζω οτι είμαι κατατοπιστικός Κ.Κώστα... :cheesy:
And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε

εαν θες να ασχοληθεις αποκλειτ\στικα με φωτογραφηση θα πρεπει να τα ''χωσεις'' και ειδικα για την βαση. ενα καλο κατα την την γνωμη πακετο ειναι η βαση eq6 synscan και ενα διοπτρικο για να εχεις μεγαλο πεδιο ειδικα σε μεγαλα νεφελωματα. το πιο συνηθισμενο ειναι το ed80 τωρα απο καμερα θα χρειαστεις δυο καμερες μια να φωτογραφιζεις και μια για οδηγηση. σαν θα αρχη θα προετινα την atik 16 ic colour για να μην μπλεξεις με LRGB φιλτρα και πελαγωσεις απο την αρχη και για οδηγηση την qhy-5.

πρωτου ομως κανεςι οποιαδηποτε αγορα διαβασε καλα τα αρθα της avat γιατι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα γιατι μπορεις ευκολα να αγορασεις λαθος εξοπλισμο και να ξοδεψεις τζαμπα λεφτα. αποφασισε επισης τι ειδους φωτογραφιση σε ενδιαφερει, γαλαξιες, νεφελωματα και μετα μπορεις ν ρωτησεις αφοβα ωστε να παρεις τον σωστο εξοπλισμο. επισης μπορεις να κοιτας και τις μικρες αγγελιες μιας και θα βρεις αρκετο εξοπλισμο πιο θφηνα απ'οτι αν τον αγοραζες καινουριο.

υγ σου στελνω και πμ

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης