KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Καλημέρα σε όλους, Έχω μια ερώτηση σχετικά με τη φωτογράφιση θετικής προβολής. Δηλαδήτηλεσκόπιο+προσοφθάλμιο+σώμα φωτογραφικής μηχανής. Πώς μπορώ να απαλαχθώ από τα μαύρα στίγματα και τις ακαθαρσίες των φακών που εμφανίζονται στις φωτογραφίες ( . Έχει κανείς χρησιμοποιήσει flat frames και αν ναι έχει μείνει ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ,Κώστας “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Μηνάς Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Πώς μπορώ να απαλαχθώ από τα μαύρα στίγματα και τις ακαθαρσίες των φακώνΚαθαρίζοντάς τους. Σοβαρά τώρα, είναι βρώμικος ο προσοφθάλμιος εσωτερικά; Χλωμό. Είτε ο καθρέφτης του τηλεσκοπίου θέλει καθάρισμα, ή έχουν μπει σκουπίδια στην μηχανή. Θέλω να πω πως δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα ποτέ, γιατί ακόμα και αν δεν είναι πεντακάθαρα, δεν εστιάζεις κοντά οπότε αν υπήρχε μια βρωμιά θα έβγαινε ως θολούρα. Μήπως να ανέβαζες μια φωτό να την βλέπαμε; Είσαι σίγουρος οτι δεν οφείλεται σε θόρυβο του ccd; Μηνάς
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Κωστα, Δυστυχως ειναι οπως περιγραφει ο Μηνας. Ειναι ευκολο μετα απο πολυ χρηση και μερικα χρονια να σου μαζευτει σκονη. Φυσικα θελει προσοχη η καθαρηση αλλιως τα πραγματα θα γινουν χειροτερα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα