Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μιας και αργεί ακόμα η αναβάθμιση σε CCD θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να μειώσω την λήψη του περιττού φωτός από τον αισθητήρα! Χθες έκανα την πρώτη σοβαρή απόπειρα για λήψη μέσα από την πόλη αλλά το μόνο που πήρα ήταν καμένο το θέμα!! Ακόμα και όταν έπαιξα με τα levels η περισσότερη πληροφορία ήταν χαμένη, τα χρώματα χάλια εώς 0 ενώ το βινιετάρισμα όλο και φαινότανε περισσότερο!! Κάπου διάβασα για cls broadband light pollution filter. Οι εκθέσεις που έκανα ήταν 3λεπτες (iso 800) x 20 αλλά απ’ότι φάνηκε ήταν πολύ!! Αξίζει η αγορά κάποιου φίλτρου ‘η υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος επεξεργασίας ώστε να αναδείξω το θέμα?? Όσοι το διαβάζετε παρακαλείστε στην επόμενη νέα σελήνη να κλείνετε τα φώτα σας παρακαλώ!! :)

m45-resized.thumb.jpg.d89fcc5eed7c4f46322e37a279990d3b.jpg

Δημοσιεύτηκε
και εγώ έπαιξα και όντως κάτι βγαίνει παραπάνω...αλλά πιστεύω δεν χτυπάς το κακό στην ρίζα..αρκετή πληροφορία λογικά έχει καεί!! Οπότε χρειάζεται αντιμετώπιση την στιγμή που τραβάς!! Πολυ χρήσιμο το Link πάντως!! Σε ευχαριστώ πολύ!!

m45test.thumb.JPG.c9dd2642e7c3653cd3a7f164b2520efd.JPG

Δημοσιεύτηκε

H σελίδα είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου απο την Λάρισα.Έγραφε παλιά εδώ στο forum ,έτυχε να τον γνωρίσω μέσα απο μια αγγελία που είχε βάλει.Τον θεωρώ και τον αποκαλώ "Δάσκαλο" αν και δεν του αρέσει γιατί μου έχει δώσει γνώση στα πρώτα μου βήματα.Δεν τον έχω συναντήση ποτέ μιλάμε μόνο τηλεφωνικά ή μέσω mail.

Και επι τις ευκαιρίας θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια.

Διαβάστε και άλλα άρθρα που έχει αναρτήσει έχει διαμάντια...σαν την τελευταία φώτο που έβγαλε. =D>

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Άγγελε για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω κοιτάξει ποτέ την ώρα που βγάζω!! Και τώρα κατάλαβα πόσο τραγικό λάθος ήταν αυτό!! Ουσιαστικά από το ιστόγραμμα δεν θα καθορίσω και τον χρόνο έκθεσης?? Δλδ να μην το αφήσω να φεύγει πολύ δεξιά γιατί θα καίγεται!! Το έπιασα? 'η μπα? :)
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν κάθισα και έψαξα λίγο για φίλτρα και βρήκα αυτά!! Το astronomik αν κάνει όντως δουλειά έχει αρκετά δελεαστική τιμή !

http://www.astronomik.com/en/astronomik_cls_filter.html

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=4172

http://www.lumicon.com/telescope-accessories-list.php?cid=13&cn=Deep+Sky+Filters

Δημοσιεύτηκε

Σωστο Πανο δεν μπορουμε να τραβαμε οτι χρονους θελουμε ειδικα απο ουρανο με φωτορυπανση.

Κοιταμε παντα το Peak του ιστογραμματος να ειναι λιγο πριν την μεση (προς τα αριστερα).

Τα φιλτρα φωτορυπανσης κανουν δουλεια και ολα ειναι καλα (ειχα το cls εχω το Lumicon).

Πολλοι λενε οτι το idas ειναι το καλυτερο αλλοι λενε το lumicon και αλλοι το cls δεν θα βγαλεις ακρη ποτε εκτος αν δεν τα δοκιμασεις ολα επιτοπου πραγμα δυσκολο.

Οπως και να εχει οτι και να παρεις ειναι καλο και κανει δουλεια.

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! Άλλη λίγη γνώση μόλις προστέθηκε!! Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός αν και πιστεύω πως η επόμενη φορά θα είναι σε πολύ πιο σκοτεινό ουρανό!
Δημοσιεύτηκε
Επειδή έχουν περάσει από τα χέρια μου το παλιό LPR της Celestron, το deep sky της Lumicon, το skyglow της Orion, το UHC-S της Baader και το IDAS μπορώ να πω ότι το τελευταίο ήταν καλύτερο με διαφορά. Κατά τη γνώμη μου το χειρότερο ήταν το Skyglow της Orion. Για το Astronomik δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι τι γίνεται αλλά αν δεν σου βγαίνει οικονομικά το IDAS στη θέση σου θα προτιμούσα ένα μεταχειρισμένο Lumicon. Θα έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε χρόνους σε σχέση με τα άλλα φίλτρα (είναι λίγο πιο σκοτεινό) αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο ισορροπημένο σε σχέση με τα άλλα και πιο κοντά στο IDAS.
Δημοσιεύτηκε

To deep sky οντως ειναι το πιο σκοτεινο και ειναι και ο λογος που το πηρα διοτι κοβει πιο πολυ απο τα υπολοιπα.Επισης κοβει τα μωβ halo (fringing) στα διοπτρικα που ειναι "πολυχρωμα" :cheesy:

Ηλια δεν εχω βγαλει πορισμα ποιο τελικα ειναι το καλυτερο και πραγματικα θα ηθελα να κανω ενα vs αναμεσα και στα 3 ετσι για να εχουμε να λεμε. Εχω το Lumicon και βρισκω και το cls αν κατσει και ενα idas απο καποιον αλλον τοτε θα ειναι ενδιαφερον να κανουμε το τεστακι 8)

Δημοσιεύτηκε

Χρησιμοποίησα το ίρις για να απομακρύνω τη φωτορύπανση και το βινιετάρισμα απ την αρχική φωτογραφία. Στη συνέχεια ρύθμισα πολύ πολύ πρόχειρα τη φωτεινότητα_κοντράστ απ το .........microsoft office picture manager . :D

Νομίζω πως κάποιος που ξέρει, μπορεί με σωστή επεξεργασία να δώσει κάποια πληροφορία και από το νεφέλωμα. Θα παρακαλούσα να κάποιος έχει το χρόνο να μας δείξει τι μπορούμε να πετύχουμε σ αυτή την περίπτωση.

Ευχαριστώ.

1041583633_m45-himicrofficemanager.thumb.jpg.7794a06440ecd66eaeab954947ec0e9b.jpg

Δημοσιεύτηκε
Έχω την εντύπωση ότι "στα χαρτιά" σχεδιασμένο για φωτογραφία είναι μόνο το IDAS.. Τώρα στην πράξη οποιοδήποτε "μαλακό" φίλτρο φωτορύπανσης κάνει και για φωτογράφηση. Για τα αποτελέσματα όπως είπε και ο Άγγελος οι απόψεις ποικίλουν..
Δημοσιεύτηκε

Άγγελε αν έχεις διάθεση σου στέλνω το IDAS για τεστάκι! Το έχω σχεδόν μόνιμα στον τροχό αλλά δεν νομίζω να μου λείψει για μια δυο βδομάδες!

Πές το κι έγινε! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ωραια Ηλια θα αναλαβω να δοκιμασω και τα 3 σε ιδιο στοχο με το ιδιο τηλεσκοπιο με ιδιους χρονους να δουμε τι θα γινει.Επισης λεω να γινει με dslr ωστε να δουμε την χρωματικη αποδοση πως θα βγει με ολα τα φιλτρα. :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης