darkplanet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Γεια σε ολους επειδη δεν γνωριζω και πολλα πραγματα για τηλεσκοπια σκεφτομαι να μαζεψω καμια 350e για να παρω το DOB 8 σαν 1 τηλεσκοπιο μου λετε πως ειναι η καλυτερη επιλογηθελω ακομα να μου πειτε αν θα ηταν καλο και για αστροφωτογραφιακαι τελος αν νομιζεται πωs υπαρχει κατι καλυτερο απο το dob 8 σε αυτη τη τιμη εστω μεχρι 400 ευχαριστω
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Η επιλογή και σε αυτά τα λεφτά είναι καλή. Κάνει μόνο για πολύ περιορισμένη αστροφωτογράφιση (συμβουλή: ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ έτσι κι αλλιώς!). Τι πάει να πει "καλύτερο"; Για μένα καλύτερο είναι ένα νευτώνιο ισημερινό και ας κάνει τα διπλά λεφτά... Ας είναι πιο δύσχρηστο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 οχι φίλε μου δεν κάνει για φωτογράφιση κυρίως λόγο βάσης.Αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν βλέπω κάτι καλύτερο για πρώτο τηλεσκόπιο Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
krisgym Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Στα χρήματα αυτά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάτι καλιτερο, θα το χαρείς παρτο. Φιλικα Χρηστοs.
darkplanet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 ΟΚ ΓΙΑ 1ΤΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗς ΑΠΟΨΕΙς ΣΑςΑΜΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩς,'' ΛΕΩ ΤΩΡΑ'' ΠΙΟ ΤΗΛ ΘΑ ΠΡΟΤΙΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΠΩς ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΤΛ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Για την φωτογράφιση θα πρέπει να διαφοροποιήσεις στο μυαλό σου την βάση από τον οπτικό σωλήνα. Όλοι σχεδόν οι οπτικοί σωλήνες κάνουν για κάποια μορφή αστροφωτογραφίας, άρα και ο νευτώνιος 8''. Όμως βάση θα χρειαστεί να είναι μια ισημερινή με αστροστάτη σαν minimum: οι φθηνότερες κοστίζουν 700-1500 ευρώ και οι ακριβότερες όσο ένα αυτοκίνητο. Μετά χρειάζεσαι κάμερα, οδήγηση και άλλα πολλά. Ξέχνα την φωτογράφηση τώρα και θυμίσου την όταν έχεις (αρκετά) πάνω από 400 ευρώ. Νέος είσαι, θα έρθει εκείνη η ημέρα (νύκτα). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
darkplanet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΝΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ
darkplanet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ Κ ΕΣΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ(ΝΥΧΤΑ)
krisgym Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2010 Αυτή ήταν η ποιο σωστή απόφαση. Ένα ένα ανεβαίνουμε τα σκαλιά…….από το πρώτο στο δέκατο δεν γίνεται. Φιλικα Χρηστοs.
hariskar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2010 Κάνω και εγώ έρευνα αγοράς για το 1ο μου τηλεσκόπιο. Βλέπω το συγκεκριμένο είναι η συχνότερη-καλύτερη και σχετικά φθηνή επιλογή για αρχή. Με προβληματίζει ο όγκος και το βάρος (βάσης+τηλεσκοπίου). Σε πόσα χρήματα πρέπει να πάμε για να πάρουμε αντίστοιχης ποιότητας τηλεσκόπιο που να είναι μικρότερο και ελαφρύτερο με τρίποδα και ποια είναι αυτά; Ευχαριστώ
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2010 δυστυχως δεν υπαρχει κατι καλυτερο στις ιδιες ινστες εκτος εαν πεσεις σε 6ιντσο dob δες εδω και μια δοκιμη http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13490. πατνως οταν σπασει το 8αρι τα καθε κομματι δεν ειναι βαρυ. η βαση εχει χερουλι για ευκολη μεταφορα και ο σωληνας δεν ειναι και τοσο βαρυς οταν τον συνηθησεις το Βάρος του σωλήνα ειναι 11Kgr και της βάσης 15,64Kgr. εαν κανεις παρατηρηση απο επιπεδο εδαφος ή την ταρατσα του σπιτιου σου μπορεις να βαλεις και ροδακια γα ευκολη μετακινηση Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα