michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Geia sas tha eithela na mou proteinete planitika prosofthalmia Gia katoptriko D/200 Kai estiaki apostasy 1000 mm Καθρεφτες ρεεεεε!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Καλημέρα.Οι ιδανικές εικόνες θα δίνονται με έναν φακό εστιακής περίπου 5mm: 200x είναι μια καλή μεγέθυνση για πλανήτες. Με 6mm έχεις 166x και με 4mm 250x, επίσης καλές μεγεθύνσεις.Από τα συνήθη προσοφθάλμια που βρίσκεις στην Ελλάδα το Baader Genuine Ortho 6mm ή 5mm είναι η ιδανική λύση. Κυκλοφορούν παρόμοια από την University Optics στο εξωτερικό και μεταχειρισμένα.Αν θέλεις μεγαλύτερο πεδίο (60 μοίρες έναντι 40) και ανετότερη παρατήρηση (ανακουφιστική απόσταση οφθαλμού από τον φακό 20mm έναντι 5-8mm, μεγαλύτερη διάμετρος φακού) ο Radian 4, 5 ή 6mm είναι μια λύση, ενώ και ο William Optics SPL 6mm έχει παρόμοια λογική. Δεν έχουν καλύτερη εικόνα αλλά προβληματίζει λιγότερο η χρήση τους.Από το εξωτερικό προμηθεύεσαι και άλλα πλανητικά, γνωστότερα των οποίων είναι τα TMB planetaries. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
blackholesun Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Μεσα απο τα TMB δυστυχως δεν εχω δει Απο radian ομολογω οτι δεν με ενθουσιασαν και πολυ... σχεδον δεν συγκινηθηκα καθολου Αυτα που θα επαιρνα και απορω ακομη που δεν τα εχω παρει για το δυοφθαλμιο μου ειναι 2 6ρακια ortho της baader.. Τουλαχιστον εγω δεν εχω ξαναδει τοσο καλα πλανητικη με αλλο προσοφθαλμιο..Τα θεωρω μακραν τα καλυτερα και με πολυ λογικη τιμη - πραγμα πολυ σοβαρο πλεον....
50mm Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Για το nlv 6mm τι λετε που εχει και μεγαλο eye relief?http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1308 Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Από έξω εμφάνιση, από μέσα άνεση, αλλά από εικόνα ;;; Erfle 7 στοιχείων για πλανητική;Erfle με πεδίο 45 μοιρών;Κάποιοι εδώ τα έχουν δοκιμάσει, ας μας πουν: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12419&highlight=nlv Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δηλαδή αυτό ειναι οκ για πλανητική?http://cgi.ebay.com/1-25-3-2mm-58-Degree-TMB-designed-Planetary-eyepiece-/160487603907?pt=UK_Telescopes&hash=item255dce7ec3http://cgi.ebay.com/1-25-5mm-60-Degree-Explorer-Dual-ED-Eyepiece-/380275684064?pt=UK_Telescopes&hash=item588a3272e0http://cgi.ebay.com/1-25-2-5mm-58-Degree-TMB-designed-Planetary-eyepiece-/160494825738?pt=UK_Telescopes&hash=item255e3cb10a ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Έτσι λέει, δεν γνωρίζω εμπειρικά. Τα TMB Planetaries έχουν καλό όνομα ως ένα είδος "φθηνού Radian" στα forum του εξωτερικού. Μιλάμε για τα Burgess/ΤΜΒ φυσικά, αυτό που είδες λέει "TMB designed", μάλλον πρόκειται για "φασόν" αγνώστου ποιότητας.Τα 3.2mm όμως δεν κάνουν ούτε γι' αστείο στο C4. Ένας ορθοσκοπικός 12.5mm ή Radian 12mm αποτελεί λογικότερη επιλογή. O Radian 8mm δεν είναι ικανοποιητικός στο δικό μου, εκτός αν χρησιμοποιώ focal reducer. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Κώστα δεν τα προορίζω για το ΜΑΚ.... Ε-Ε-Ε-Ε-ρχετε μάλλον με τον ΑγιοΒασίλη .Αν όλα πάνε καλά φυσικά. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Με το καλό! Πάντως μόνο ένα κοντό APO ή ένα Νευτώνιο κάτω του F/4 σηκώνει φακό 3.2mm. Αυτό δεν συζητούσαμε με την ευκαιρία του Ethos 3.5; Και ο Vixen/ Hyperion 3.5 πρέπει να είναι ο λιγότερο δημοφιλής για τον λόγο αυτό.Τι πήρες; Το κρατάς για surprise; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Telika ti einai kalitero to tmb h to Baader ? Καθρεφτες ρεεεεε!!
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Pio einai to kalytero kata ti gnomi sas genika diladi oxi mono apo auta alla apo ola ta planitika? Καθρεφτες ρεεεεε!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Από τα συνήθη προσοφθάλμια που βρίσκεις στην Ελλάδα το Baader Genuine Ortho 6.Ο Baader. Έχω τον 6, τον 9 και τον 18 και έχει εξαιρετική εικόνα. Αλλά όσο μικρότερος είναι τόσο δυσκολότερα βλέπεις, για λόγους που εξήγησα πριν. Ο 6mm με δυσκολεύει αρκετά. Αν όμως σε ενδιαφέρει μόνο η καλύτερη εικόνα και όχι η άνεση, τότε Baader. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Μαλλον θα παρω το Baader το 5μμ Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Μιχάλη, έχω και τον 5mm και τον 6mm (σε University optics έκδοση, ίδιοι όμως είναι) και έχει πολύ μικρό eye-relief. Θα δυσκολευτείς αρκετά να κοιτάς μέσα από αυτόν τον φακό...να είσαι προετοιμασμένος, έτσι; Το μάτι θα το κολλάς κανονικά με τον 5mm, ο 6mm είναι αισθητά πιο άνετος. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ παιδιά για τις συμβουλές σας μάλλον θα πάρω δώρο του πατέρα μου τον 5mm Καθρεφτες ρεεεεε!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Μην τον τρομάζετε τον άνθρωπο. Και με 4mm (volcano top φυσικά) μια χαρά παρατηρείς όταν φυσικά το seeing σηκώνει τόση μεγέθυνση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Μην τον τρομάζετε τον άνθρωπο. Και με 4mm (volcano top φυσικά) μια χαρά παρατηρείς όταν φυσικά το seeing σηκώνει τόση μεγέθυνση. Γιώργο δεν είναι volcano top ο Baader 5mm, είναι flat σχεδίαση, τον έχω και εγώ σαν U.O. HD και δεν τον τρόμαξα καθόλου... την αλήθεια του είπα, είναι δύσκολος φακός και η άνεση δεν είναι από τα forte του...είναι όμως η εικόνα. Καλό είναι να γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα πάρει. Ο 6mm για παράδειγμα, είναι πολύ πιο άνετος και δεν σε ταλαιπωρεί καθόλου. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Τώρα με βάλατε σε σκέψη να πάρω τον 6μμ.Γιατί δεν θέλω και να βασανιζομαι για να βλέπω από μέσα.ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ βάζω έναν 2χ Barlow και κάνω την δουλειά μου.Αλλά μήπως χαλάσει ΠΟΛΥ η εικόνα; Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δεν είναι και ότι καλύτερο να βάζεις barlow με ορθοσκοπικούς Μιχάλη. Έχω τον Televue 2x barlow και τον έχω δοκιμάσει και με τον 5mm και με τον 6mm. Η εικόνα ήταν σαφέστατα ανώτερη χωρίς τον Barlow. Πιστεύω πως δεν έχουν σχεδιαστεί για τέτοιο συνδυασμό. Αν δεν έχεις ξαναδεί μέσα από τον συγκεκριμένο 5mm καλό θα ήταν να έβρισκες κάπου να τον δοκιμάσεις, ίσως και στο ίδιο το κατάστημα να κοιτάξεις μέσα να δεις με πόση προσπάθεια προσλαμβάνεις όλο το πεδίο (το οποίο είναι και μικρό). Θα δεις τότε ότι στον 6mm το πετυχαίνεις πολύ πιο εύκολα αυτό. Στον 5mm είναι πιο δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο, μην πάμε και στο άλλο άκρο. Δεν ξέρω αν έχεις ξαναδεί από τέτοιους φακούς γενικά και θέλω να μην βρεθείς προ εκπλήξεως, αυτός είναι ο λόγος που στα γράφω όλα αυτά. Ο 5mm σου δίνει 200x που είναι καλύτερα για πλανητική σε σχέση με τα 166x του 6mm...όμως έχει το θέμα που σου είπα πριν. Εγώ τον αγόρασα συνειδητά, γνωρίζοντας αυτή την ιδιοτροπία του, κατάλαβες; «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Άλλοι Πλανητικοι εκτός απο baader? Καθρεφτες ρεεεεε!!
matman1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Άλλοι Πλανητικοι εκτός απο baader? Ορθοσκοπικοί Kasai...made in Japan....πρώτο πράμα!!!Νομίζω ότι τους φέρνει στην Ελλάδα ο Τσάμπουρας. Θοδωρής-----------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
Makis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Καλησπέρα φίλε μου!!!!Εκτός από baader υπάρχουν και οι huperion ή ταplossl.Επειδή έχω και huperion και plossl μπορώ να σου πω πως αυτέςοι δυο σειρές προσοφθαλμίων είναι καταπληκτικές!!!! Με αυτό το προσοφθάλμιο που είναι plossl:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=616πιστεύω πως μπορείς να κάνεις καλή πλανητική παρατήρηση Ή ωστόσο μπορείς επίσης με αυτό:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1185που είναι ένας barlow και σου 2σιάζει την μεγένθυση του τηλεσκοπίου,μπορείςνα κάνεις μια πιο ουσιαστική παρατήρηση του ουρανού!!!!! Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Κάτι καλύτερο απο baader?Αυτοί οι προσοφθαλμιοι που μου προτεινατε έχουν καμοια σχέση με τους baader? Καθρεφτες ρεεεεε!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δες εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13474&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=85b1832ebaf4c5153c500f116f42102bΚαλύτεροι είναι οι Pentax XO που κοστίζουν τα τριπλάσια και οι Zeiss Abbe II που είναι σπάνιοι και κοστίζουν επταπλάσια. Δεν μπορούμε να τους προτείνουμε σε παιδί 13 ετών. Ξέχασέ τους καλύτερα και πάρε έναν Baader με 90 ευρώ. Ένα πολύ καλό δώρο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michael497 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Ok θα πάρω τον baader και έτσι και αλλιώς 90 ευρώ είναι δεν είναι και 500€ αν δεν μείνω εικανοποιμενος απο το eye relief τότε παίρνω το 6μμΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τις συμβουλές σας Καθρεφτες ρεεεεε!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα