Jump to content

Θα μπορούσε να είναι Μετεωρίτης;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα ο Θανασης φωτογραφήθηκε διπλα σε εναν βραχο ο οποίος οπως τον είδα (απο την φωτο) μου έμοιαζε λίγο με μετεωρίτη, βέβαια θα μπορούσε να είναι πέτρωμα απο κάποια ηφαιστειακή δραστηριότητα,

...αλλά επειδή δεν είμαι γνώστης ανεβάζω την φωτογραφία για να το κουβεντιάσουμε.

 

ο Θανάσης είπε ότι ο συγκεκριμένος βράχος είναι πάνω στο βουνο και δεν έχει κρατήρα, αλλά ο βραχος είναι "καμένος" και γεμάτος σκουρια.

 

 

Θα μπορούσε να είναι ενα παλιο αντικείμενο όπου ανυψώθηκε μαζί με το βουνό;; (υποθετικά πάντα)

 

 

 

Για γράψτε καμιά άποψη

 

156322_485309748319_597493319_5847634_2034884_n.jpg.e3e45db408184599d119fff12135bc54.jpg

Βράχος στον Παντοκράτορα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ με Thedkar, ασβεστολιθικό πέτρωμα μου μοιάζει. Ασβεστόλιθος, δολομίτης, τραβερτίνης κτλ. Οι κοιλότητες έχουν να κάνουν με επίδραση νερού στο πέτρωμα.Σε ποια περιοχή βρέθηκε; Τα υπόλποιπα πετρώματα γύρω διέφεραν;Η σκουριά μπορεί να είναι οξείδια του σιδήρου αλλά στην φωτογραφία μου μοιάζουν και με λειχήνες.

 

Μία απλή δοκιμή: Αν έχουμε μαζί μας ένα σφυράκι (πάντα έχω στο πορτμπαγκάζ) παιρνουμε δείγμα και επιδρούμε με Hcl οξύ (το χρησιμοποιούμε ως προϊον καθαρισμού στο σπίτι). Αν παρατηρήσουμε βρασμό στην πέτρα είναι σίγουρα ασβεστόλιθος και δεν προέρχεται από το διάστημα.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το συγκεκριμένο πέτρωμα ήταν σε μια μόνο συγκεκριμένη περιοχή. Πάνω του είχε αρκετά σημεία με σκουριά -υποθέτω- που στην αρχή έμοιαζε με κοκκινόχωμα . Λειχήνες σίγουρα δεν ήταν γιατί ήταν πολύ σκληρό στην αφή. Θα επιχειρήσουμε με το Βασίλη να πάμε για να πάρουμε δείγμα.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα από Αθήνα, από την φωτογραφία που υπάρχει , η περίπτωση μετεωριτικού πετρώματος φαντάζει μαλλον απίθανη κατά την γνώμη μου.......... :shock:

Για περισσότερους λόγους από τις περιγραφές που δόθηκαν και διάβασα η πιθανότητα απομακρύνεται τελείως για μετεωριτική προέλευση του συγκεκριμένου βράχου , η μόνη περίπτωση να προέρχεται ο συγκεκριμένος βράχος από το διάστημα θα ήταν εάν επρόκειτο μόνο για "απόβλητα κάποιων εξωγήινων" που τα ρίξανε εδώ μιάς και είδανε ότι έχουμε στην χώρα μας ιδιαίτερη αγάπη για τα σκουπίδια τον τελευταίο καιρό.......... :mrgreen:

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί το χιούμορ μου, απλώς θέλω να δώσω με στατιστικά δεδομένα την πιθανότητα να προέρχεται ο συγκεκριμένος βράχος από το διάστημα................ :-k

Είμαι όμως ανοικτός και πρόθυμος να βοηθήσω την έρευνα σε κάθε νέο στοιχείο εφόσον κάποιος πιστεύει ότι συνηγορεί στην υποστήριξη της μετεωριτικής προέλευσης του συγκεκριμένου πετρώματος!!!

Φιλικά :D

Παναγιώτης #1161 IMCA

Takis Theodossiou IMCA #1161

(International Meteorite Collectors Association)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ και εγώ με τον Thedkar.

Η γνώμη μου είναι πως αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιας γεωλογικής΄

διαδικασίας.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

 

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το ότι δεν πρόκειται για μετεωρίτη ή για ηφαιστειακό πέτρωμα είναι σίγουρο. Αν τα παιδιά παρουν δειγμα το σπασουν (γιατι η εξωτερικη επιφανεια αλλοιωνεται και δεν ειναι ξεκαθαρος δεικτης του τι πετρωμα ειναι) και το φωτογραφισουν, τοτε ισως να εχουμε ενα στοιχειο παραπανω. Παντως σαφως βγαινουμε απο τα χωραφια της Αστρονομιας. Ως πρωτη εκτιμηση παντως προκειται για ενα ανθρακικο πετρωμα (π.χ. δολομιτικος ασβεστολιθος ή μαργαικος ασβεστολιθος) πιθανοτατα Ιουρασικης ηλικίας και αν ειναι τυχερα τα παιδια μπορει να βρουν και καποιο απολιθωμα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης