parity Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Καλησπερα! Ποιο τηλεσκοπιο απο τα Dob 8 κα Skywatcher 130/900 θεωρειτε καλυτερη επιλογη για εναν αρχαριο?Το Skywatcher 130/900 φαινεται καπως πιο κομψο και εχει ισημερινη βαση που ειναι απαραιτητη για καποιον που θελει να ασχοληθει με αστροφωτογραφιση. Ομως συνεχεια ακουω οτι το Dob 8 ειναι η καλυτερη επιλογη για πρωτο τηλεσκοπιο. Εχου παντως την ιδια τιμη (~350 Ε) Ποιο απο τα δυο μου προτεινετε? Ευχαριστω προκαταβολικα!
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 προσωπικα προτεινω το οκταιντσο θα δεις πολλα περισσοτερα και να ξερεις οτι ακομα και το αλλο να παρεις εαν θελεις αστροφωτογραφηση πολυ δυσκολα θα χρησιμοποιησεις την στηριξη με την οποια ερχεται.... stargazeshots.com
zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 φιλε μου το sky-watcer 130/900 ειναι ενα καταπληκτικο τηλεσκοπειο. το εχω απο το 2004 κ πραγματικα μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι οτι πιο ανθεκτικο εχω δοκιμασει. φυσικα εχω αλαξει την στιριξη γιατι οπως ειπε κ ο μιχαλης απο πανω, σε καμια περιπτωση δεν θα μπορεσεις να ασχοληθεις με την αστροφωτογραφια. πρακτικα ειναι αχρηστη για τετοιο λογο. οποτε βαζεις στην ζυγαρια τις ιντσες, 5ιντο η 8ιντσο. (κ με τα ιδια χρηματα)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Αγαπητέ φίλε από τα δύο που αναφέρεις αβλεπί το dobsonian! Η ισημερινή "βάση" του Skywatcher 130/900 είναι της πλάκας και δεν κάνει ούτε για οπτική παρατήρηση θα αγγίζεις τον εστιαστή και θα κινείται για κανένα μισάωρο όσο για αστροφωτογράφιση αυτό αποτελεί ανέκδοτο...Η ελάχιστη αποδεκτή βάση γι αυτό το τηλεσκόπιο είναι η EQ3-2 που είναι και η μικρότερη ισημερινή βάση που είναι παραπάνω από απλό παιχνίδι.Όσο για το κομψό μην πέφτεις θύμα του μάρκετινγκ το τηλεσκόπιο το αγοράζεις για να κοιτάς μέσα από αυτό και όχι για να φαίνεται ωραίο στο σαλόνι σου. Όχι στο Skywatcher 130/900 εκτός και αν ταυτόχονα πάρεις την EQ3-2 ή καλύτερη βάση αλλά τότε καλό είναι να σκεφτείς τηλεσκόπιο 6" τουλάχιστον. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
parity Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες. Τελικα μαλλον θα παρω τον dob 8"
rofos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 και καλα θα κανεις...δοβ και παλι δοβ.......... JUST FOR FUN......
hariskar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Στο δίλημμα dob 8 και Celestron Omni 102XLT/102ED XLT η απάντηση είναι πάλι dob 8; Ευχαριστώ!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Εξαρτάται τι είδους παρατήρηση θέλεις να κάνεις... Το dob γενικώς κερδίζει λόγω διπλάσιου ανοίγματος (4 φορές περισσότερο φως). Ωστόσο το ED ευνοημένο και από το μικρό του άνοιγμα θα δίνει πιο ευχάριστα είδωλα στο μάτι επηρεαζόμενο λιγότερο από την ατμοσφαιρική διαταραχή (seeing). Νομίζω για γενικη χρήση καλύτερο είναι το dob. Αν πας σε ED 5-6" το συζητάμε αλλά το κόστος είναι υπερπολλαπλάσιο από το dob. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
hariskar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνήθως θα βλέπω από ουρανούς με λίγη ή μέτρια φωτορύπανση. Επίσης, θα ήθελα να δω όσα περισσότερα μπορώ, δε θέλω να εστιάσω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα