ioannisb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Τηλεσκόπιο δοκιμής: Skywatcher 12” flextube Καλημέρα προς όλους. Χθες είχα την μεγάλη χαρά να προσθέσω στην συλλογή μου το προσοφθάλμιο “ΦΑΝΤΟΜΑΣ“ με το σαμπανιζέ χρώμα και την ροζ ρήγα. Ο λόγος για το προσοφθάλμιο της Vixen NLVW 30 mm 2”. Μιας και η αγωνία μου ήταν μεγάλη αποφάσισα να του δώσω το πρώτο φως από το μπαλκόνι του σπιτιού μου, μια ημέρα πριν την πανσέληνο. (Ατυχές μεν, μεγάλη αγωνία δε) Χαρακτηριστικά: Τύπος : LVW (Modified ERFLE) Εστιακή Απόσταση : 30 mm ( 1,18″ ) Φαινόμενο πεδίο : FOV 65 Eye Relief : 22.4 mm ( 0,88″ ) Πλήθος οπτικών στοιχείων : 8 Καθαρό Βάρος: 0.363 Kg Μέγεθος – εμφάνιση Πραγματικά περίμενα μεγαλύτερο το μέγεθος του, από τις φωτογραφίες στο Internet αλλά είναι ικανοποιητικό χωρίς αυτό να προσδίδει πολύ extra βάρος. Βάρος: 0.363 Kg. Το σαμπανιζέ του χρώμα με την ροζ ρήγα το κάνει ξεχωριστό. Eye relief: Όπως όλη η σειρά LVW τις Vixen έτσι και ο NLVW ξεχωρίζει από το άνετο eye relief 22.4 mm που κάνει την παρατήρηση πολύ άνετη ακόμα και από άτομα που φορούν γυαλιά. Γενικά δεν φοράω γυαλιά, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω 0,5 και 0,25 βαθμούς μυωπία, πράγμα αμελητέο για να φορέσω αλλά μετά από κουβέντα με τον οφθαλμίατρο μου περί αστρονομίας και αφού έκανα κάποιες οφθαλμολογικές εξετάσεις (τεστ) μου ανέφερε ότι η καμπυλότητα του κερατοειδή χιτώνα στον άνθρωπο πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 43 ενώ σε εμένα ήταν 40. Δεν είναι κάποια πάθηση του ματιού αλλά εκ γενετής. Αποτέλεσμα αυτού να μην έχω εκ του φυσικού μου καλό contrast. Να μην τα πολυλογώ πήρα το πρώτο μου ζευγαράκι γυαλιά για συνθήκες χαμηλού φωτός και δοκιμάζοντας τα στο προσοφθάλμιο η θέαση ήταν αρκετά άνετη θα μπορούσα να πω. Πεδίο: Το οπτικό πεδίο των 65° ικανοποιητικότατο με exit pupil 6mm Γεωμετρική παραμόρφωση (pincushion) : Δεν παρατήρησα γεωμετρική παραμόρφωση στα άκρα του πεδίου κατά την κίνηση του σωλήνα ούτε κατά την στάση του. Διαφάνεια-Contrast: Σέ σύγκριση με τον LVW 22 mm το contrast ειναι εφάμιλλο από άκρη σε άκρη άξιο των επιστρώσεων τις Vixen αν και δεν έχει προβεί εδώ και πολλά χρόνια σε αναβάθμιση τους. Μειονεκτήματα: 1.Ένα μειονέκτημα που παρατήρησα είναι η εστίαση του προσοφθάλμιου, που παίζει μισό με ένα εκατοστό πριν το εσωτερικό τέρμα του εστιαστή. 2.Ένα δεύτερο μειονέκτημα που παρατήρησα είναι η εξάσκηση στην τοποθέτηση του ματιού, διότι σε φωτεινά αντικείμενα όπως η σελήνη είχα την εντύπωση ότι μερικές φορές έβλεπα την σκιά του δευτερεύοντος στο κέντρο του πεδίου. Σε γενικές γραμμές έχω μείνει ικανοποιημένος από το πρώτο φως του προσοφθαλμίου αν και σε maximum φωτορυπασμένο ουρανό. Είναι ανούσιο να σας αναφέρω τα αντικείμενα που παρατήρησα μιας και λόγο της φωτορύπανσης ή κρίση μου δεν θα ήταν σωστή. Με την πρώτη ευκαιρία θα σας πω εντυπώσεις από πραγματικά σκοτεινό ουρανό πού εκεί θα φανούν πραγματικά οι δυνατότητες του. ΥΓ. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες της σελήνης που τραβήχτηκαν από το κινητό μου τηλέφωνο afocal LG Optimus Android 3Mp camera από το NLVW 30mm 2" The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Μειονεκτήματα: 1.Ένα μειονέκτημα που παρατήρησα είναι η εστίαση του προσοφθάλμιου, που παίζει ένα εκατοστό πριν το εσωτερικό τέρμα του εστιαστή. 2.Ένα δεύτερο μειονέκτημα που παρατήρησα είναι η εξάσκηση στην τοποθέτηση του ματιού, διότι σε φωτεινά αντικείμενα όπως η σελήνη είχα την εντύπωση ότι μερικές φορές έβλεπα την σκιά του δευτερεύοντος στο κέντρο του πεδίου. Το θέμα με την διαδρομή της εστίασης μάλλον το έχουν και άλλοι φακοί μεγάλης εστιακής, τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με τον Hyperion Aspheric 31mm. Αντιθέτως, με μικρής εστιακής φακούς ή με Barlow το σημείο εστίασης μετατοπίζεται προς τα έξω (στους δικούς μου συνδυασμούς).Η σκιά του δευτερεύοντος έχει φυσιολογικά αίτια και οφείλεται σε αναντιστοιχία κόρης εισόδου με κόρη εξόδου. Το φωτεινό αντικείμενο (σελήνη) προκαλεί μύση των οφθαλμών, οπότε το διαμέτρημα του οφθαλμού γίνεται περίπου ίσο ή μικρότερο από την σκιά του δευτερεύοντος. O 30mm σε ένα f/5 παράγει exit pupil 6mm και εφ' όσον το δευτερεύον ισοδυναμεί με το 30% περίπου της διαμέτρου, η σκιά του είναι περίπου 2mm. Η κόρη μας σε μύση είναι περίπου τόσο ή ακόμη μικρότερη. Μπαίνει έτσι λιγότερο φως από τα πλάγια στην περίμετρο του αμφιβληστροειδή, όπου η ευαισθησία του αμφιβληστροειδή είναι ελαττωμένη ούτως ή άλλως λόγω απώλειας της χημικής προσαρμογής. Η σελήνη θα ερεθίσει τα κωνία της ωχράς κηλίδος, η οποία είναι αρκετά μικρή ώστε να καλύπτεται από την σκιά του δευτερεύοντος.Το ίδιο συμβαίνει και στην ημερήσια παρατήρηση (με νευτώνια και κατοδιοπτρικά), γι’ αυτό οι φακοί 25-20mm που παράγουν κόρη εξόδου 4-5mm σε είναι προτιμότεροι από τους 30-32. Στα f/10 SCT και f/12-f/15 MCT το φαινόμενο προκαλείται πιο δύσκολα, λόγω μικρότερης κόρης εξόδου και συνήθως με φακούς 40-55mm, εκτός αν χρησιμοποιηθεί μειωτής εστιακού λόγου φυσικά, όπως έχω διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι.Απλώς μην τον χρησιμοποιείς για την σελήνη. Ο 22 mm χωράει σχεδόν 2 Πανσελήνους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Πολύ χαίρομαι με τα γραφόμενα σου.Απ ότι βλέπω έχει όλα όσα μπορεί κανείς να περιμένει απ την σειρά.Περιμένω με ανυπομονησία να μας γράψεις κ όταν τον χρησιμοποιείσεις κ σε βαθύ ουρανό.Μέχρι τότε θα τρίβω τα χέρια μου.Επίσης από που τον πήρες? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ioannisb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Καλημέρα Κώστα, Οι απαντήσεις σου πάντα επί τις ουσίας και κατατοπιστικότατες!!! Ευχαριστώ! The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
ioannisb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2011 Πολύ χαίρομαι με τα γραφόμενα σου.Απ ότι βλέπω έχει όλα όσα μπορεί κανείς να περιμένει απ την σειρά.Περιμένω με ανυπομονησία να μας γράψεις κ όταν τον χρησιμοποιείσεις κ σε βαθύ ουρανό.Μέχρι τότε θα τρίβω τα χέρια μου.Επίσης από που τον πήρες? Από το πλανητάριο Παναγιώτη. Ελπίζω να σας έχω νέα σύντομα αλλά δεν βλέπω να μας κάνει την χάρη ο καιρός από εδώ και πέρα. The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Καλορίζικος ο "Φαντομάς" Γιάννη! Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιτέλους έχουμε μια εικόνα έγκυρη για αυτόν τον φακό. Πρέπει να είσαι και πανελλαδικά ο 1ος κάτοχός του, εκτός αν κάποιος άλλος τον είχε και δεν μιλούσε... Παναγιώτη (filiatra) όπως είδες λύνεται το μυστήριο πια! Γιάννη, όταν μπορέσεις γράψε μας και λίγο για το πεδίο του φακού και τι μπορεί να χωρέσει. Π.χ. Ποια αντικείμενα βλέπεις ολόκληρα στις 50x; Τέτοια πράγματα θέλω να ξέρω μιας και έχουμε και το ίδιο τηλεσκόπιο. Βέβαια αυτό που κι εγώ θα περιμένω περισσότερο είναι να μας πεις από σκοτεινό ουρανό τι γίνεται και ειδικά στα "απλωμένα" αντικείμενα... Καλώς τον δέχθηκες. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
geonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Έχει κανείς ψάξει το θέμα των προσοφθαλμίων που περιέχουν Λανθάνιο για ενδεχόμενη ραδιενέργεια ?Δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανένα με αυτό που θα γράψω, απλά κάποτε είχαν κατηγορηθεί κάποιοι φακοί που περιείχαν Λανθάνειο για ραδιενέργεια , υπάρχει ένα ισότοπο του Λανθανίου το La-138 το οποίο είναι πολύ σπάνιο και ραδιενεργό, πιθανότατα δεν υπάρχει λόγος καμιάς ανησυχίας απλά επειδή τελευταία το συζητούσα με ένα φίλο, σκέφτηκα να ρωτήσω, μιας και έχω και εγώ κάνα δύο προσοφθάλμια με Λανθάνιο,με τα οποία έχω κάνει ουκ ολίγες παρατηρήσεις... Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Γιώργο δεν το έχω ξανακούσει, αλλά ψάχνοντας κάτι βρήκα όπως το παρακάτω...http://www.bnphoto.org/bnphoto/LostSites_MonaghanRadioactive.htm Αστειευόμενος βέβαια, Γιάννη θα σου έλεγα να βρεις και να έχεις και έναν μετρητή Γκάϊγκερ δίπλα σου, όπως και όλοι οι κάτοχοι κάποιων LVW... Οκ, χωρίς πλάκα τώρα, υπάρχουν διάφορα που λέγονται στο Internet αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο έχουν βάση. Ποιος θα μπορούσε άραγε να μας διαφωτίσει σε κάτι τόσο εξεζητημένο;; Θα ήθελα πάντως να μην είναι έτσι και να είναι 100% ασφαλείς οι φακοί...θα ήταν μεγάλο κρίμα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Λανθάνιο περιέχουν πολλοί ακριβοί φακοί ευρέως πεδίου ή πλανητικοί μεγάλης ανακουφιστικής απόστασης, όπως οι Pentax XL & XW, Nikon NAV και οι Nagler & Radian, σύμφωνα με ''γκουρού'' των προσοφθαλμίων. Οι ίδιες οι εταιρίες -η TV ιδίως- αναφέρουν επισήμως πως χρησιμοποιούν σπάνιες γαίες. Αν πράγματι υπάρχει κίνδυνος θα είναι υπερβολικά μεγάλος για τους εργάτες που συναρμολογούν τους φακούς (και θα είχε γίνει νομίζω αντιληπτός τουλάχιστον στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία) και ελάχιστος για τα μάτια μας. Υπήρξε ποτέ περίπτωση οφθαλμικού μελανώματος, ή έστω νευρινώματος αμφιβληστροειδούς σε Έλληνα ερασιτέχνη αστρονόμο;Το La-138 έχει t1/2 1.05?10 στην 11η έτη. Νομίζω το La-137 θα ήταν πιο επικίνδυνο (60000 έτη) αλλά και αυτό μετατρέπεται αργά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ioannisb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Ελπίζω παιδιά να μην ισχύει κάτι από αυτά, γιατί με τόσους που έχω lanthanum μπορεί να δείτε και το βόρειο σέλλας πάνω από την πολυκατοικία μου από την ακτινοβολία! Χωρίς πλάκα, μου κίνησε την περιέργεια ο προβληματισμός σου Γιώργο και έστειλα mail στην Vixen. Για να δούμε θα μου απαντήσουν ή θα με περάσουν για τρελό και θα με γράψουν????? Isotopes Two naturally occurring isotopes of lanthanum are known. They are lanthanum-138 and lanthanum-139. Isotopes are two or more forms of an element. Isotopes differ from each other according to their mass number. The number written to the right of the element's name is the mass number. The mass number represents the number of protons plus neutrons in the nucleus of an atom of the element. The number of protons determines the element, but the number of neutrons in the atom of any one element can vary. Each variation is an isotope. Lanthanum-138 is very rare and is radioactive. Its half life is about 100 billion years. The half life of a radioactive element is the time it takes for half of a sample of the element to break down. Only 5 grams of a 10-gram sample of lanthanum-138 will remain after 100 billion years. The other 5 grams would have broken down to form a new isotope. More than a dozen artificial radioactive isotopes have also been made. These isotopes are produced when very small particles are fired at atoms. These particles stick in the atoms and make them radioactive. None of the radioactive isotopes of lanthanum have any commercial use. Ref: http://www.bookrags.com/research/lanthanum/ The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Βρήκα μια δημοσιευμένη εργασία πάνω στους ραδιενεργούς φακούς και οπτικά!Γιώργο...φωτιές στα μπατζάκια μας άναψες!!! :D Οι παλιοί φωτογραφικοί φακοί ειδικά...είναι σχεδόν σίγουρα ένοχοι!Διαβάστε προσεκτικά τι λέει για τους παλιούς φακούς από το 1940 μέχρι το 1978 κατασκευή. Πηγή πλήρους εργασίας:http://articles.adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-iarticle_query?bibcode=1988JBAA...98..309F&db_key=AST&page_ind=1&data_type=GIF&type=SCREEN_VIEW&classic=YES «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Στη φύση ανευρίσκονται δύο ισότοπά του μη ραδιενεργά, το 138La και το 139La. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF Στο Βικιπαιδεία λέει πώς το ισότοπο 138 δεν είναι ραδιενεργο! Κάνει λάθος?? Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
geonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Στη φύση ανευρίσκονται δύο ισότοπά του μη ραδιενεργά, το 138La και το 139La. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF Στο Βικιπαιδεία λέει πώς το ισότοπο 138 δεν είναι ραδιενεργο! Κάνει λάθος?? Το ίσότοπο 138 είναι ραδιενεργό δες και την Αγγλική έκδοση την Wikipedia που τις περισσότερες φορές είναι πιο πλήρης.http://en.wikipedia.org/wiki/Lanthanum#Isotopes Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
ioannisb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Τελικά, μάλλον για τρελό με περάσανε.... ή ο κυριούλης δεν έχει ιδέα περί του θέματος... ή ποιεί την νήσσαν!!!! Date: Mon, 24 Jan 2011 08:30:19 -0800 [06:30:19 PM EET]From: Brian Deis That’s a new one. I’ve never heard that before. No they are not radioactive. Clear Skies, Brian From: Ioannis A. Bouhras [mailto:ioannis_bouhras@zeuslinux.gr] Sent: Friday, January 21, 2011 6:46 AMTo: Info@vixenoptics.comSubject: Lanthanum eyepieces Dear sir, I am an amateur astronomer and I have in my possession many Vixen Lanthanum eyepieces.The purpose of my e-mail is about some posts on the Internet saying that some of the lanthanum isotopes used for the creation of the eyepieces such as La-138 , La-139 are radioactive. Please can you inform me regarding this matter? Thanks in advance and sorry for the inconvenience Ioannis A. Bouhras The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Ίσως Λανθάνουν; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Αναρωτιέμαι αν έχει κανείς πρόσβαση σε μετρητή Geiger Muller ? Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
aagios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2011 Λοιπόν..... Όλη η φάση μου άρεσε! Αυτό όμως που με εντυπωσίασε, είναι η άμεση απάντηση που είχε ο Γιάννης από την εταιρεία! Μπράβο τους! Με εκτίμησηΆρης
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Γιάννη δεν περίμενα και διαφορετική απάντηση από αυτούς...ακόμη και να είναι radioactive σιγά μην το παραδεχθούν... Ήταν μια κλασσικότατη απάντηση τύπου "ξεπέτα" για να σε αδειάσει και να πάει στο επόμενο μήνυμα...πάντως το θέμα είναι όντως ανησυχητικό και νομίζω ότι επίσημη απάντηση που να το επιβεβαιώνει δεν θα πάρουμε από κανέναν μεγάλο κατασκευαστή οπτικών. Γιάννη σκέφτηκα το εξής.... Μήπως να τηλεφωνήσεις στον "Δημόκριτο" και να τους ζητήσεις να τους πας τους φακούς να στους μετρήσουν; Έτσι θα ξέρεις σίγουρα...αν το δεχθούνε φυσικά, δεν βλέπω όμως λόγο γιατί να αρνηθούν... Αλλιώς δεν θα μάθουμε ποτέ αν είναι έτσι τα πράγματα. Ούτε νομίζω πως θα έχουμε εύκολα πρόσβαση σε μετρητή Γκάϊγκερ κλπ.Τα παρακάτω βέβαια και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να το ψάξει έτσι...Αξίζει πιστεύω μια τουλάχιστον προσπάθεια. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣhttp://ipta.demokritos.gr/ Ιnstitute of Nuclear Technology - Radiation ProtectionNCSR "Demokritos"Patriarchou Gregoriou & Neapoleos Str.Aghia Paraskevi15310 - AthensGreece Institute Secretary:email: secretariat@ipta.demokritos.grTel : +30 2106503757Fax : +30 2106545496 «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2011 Θα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει πρώτα έναν ανιχνευτή όπως αυτούς που φορά το προσωπικό εργαστηρίων ακτινολογίας ή ακτινοθεραπείας. Ή ένα Polaroid, το οποίο στηρίζεται στην ίδια αρχή.Έτσι ανακαλύφθηκε η ραδιενέργεια εξάλλου, από το αποτύπωμα σε μια φωτογραφική πλάκα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2011 Αναρωτιέμαι αν έχει κανείς πρόσβαση σε μετρητή Geiger Muller ? Ξαναφέρνω το θέμα στην επιφάνεια, για να απαντήσω στον Γιώργο ότι ναι, υπάρχει κάποιος με πρόσβαση σε μετρητή Geiger και αυτός..είμαι εγώ! Πρόσφατα άρχισα συνεργασία (ανασχεδιασμός και υποστήριξη του δικτύου των Η/Υ τους) με μια εταιρεία, με τον υπεύθυνο της οποίας συζήτησα το θέμα και το βρήκε πολύ ενδιαφέρον!Μάλιστα μου έδωσε και γενικές πληροφορίες για τις ακτινοβολίες που βρήκα άκρως ενδιαφέρουσες. Είναι αυτοί οι άνθρωποι εδώ: www.aktinovolia.net και έχουν πολλών ειδών μετρητές Geiger και όχι μόνο, προσφέρθηκε ο άνθρωπος να μετρήσουμε ότι φακό θέλω και υποψιάζομαι ότι μπορεί να "πάσχει" από το συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά χωρίς κόστος. Σκέφτομαι να πάω 2 προσοφθάλμιους, μόλις τους μετρήσουμε θα σας πω εντυπώσεις και αποτελέσματα. Επίσης, θα πάω και κάποιους παλαιότερους FD φακούς που έχω από την φιλμάτη SLR μηχανή Canon T90, κάποιον τηλεφακό Sigma και κάνα δυό μικρότερους, που λόγω παλαιότητας και μόνο...τους θεωρώ πιο "ένοχους"...για να δούμε λοιπόν...τι "ψάρια" θα πιάσουμε... Αυτό σημαίνει να έχεις καλές γνωριμίες... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
scott Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2011 Tασο do your best με ταραξε αυτο το θεμα ....μπορει και ολους εδω μεσα! Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα