tomyork8 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα να με βοηθησετε οι εμπειροι του "αθληματος" οσο αφορα για το ποια κομματια πρεπει να αγορασω ωστε να βαλω ενα διαγωνιο πρισμα στον ερευνητη (απο Dob). Φανταζομαι οτι ενας διαγωνιος μονο δν αρκει και οτι πρεπει να αγορασω και καποιο αλλο αξεσουαρ ωστε να βιδωσει πανω στο σπειρωμα του ερευνητη. Υπαρχουν διαγωνιοι που κανουν μονο γι'αυτο το σκοπο? Εχω παρατηρησει οτι καποιοι εχουν και ενσωματομενο προσοφθαλμιο πανω τους. Ριξτε μου τα φωτα σας μπορει να ειμαι πολυ λαθος! Ευχαριστω εκ των προτερων!
babgia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Γίνεται αλλά θέλει κόψιμο & ο σωλήνας του ερευνητή, καλίτερα αγόρασε ένα έτοιμο.Αν θέλεις να το κάνεις θα χρειαστής πιθανότατα & μηχανουργίο.Βρες το θέμα στο μαστροβοξ για μετατροπή ερευνητή σε οδηγητικό, θα σε βοηθήσει πολύ. ΥΓ. το βρήκα το θέμαhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11658 Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Σε ορισμένους ερευνητές το πίσω τμήμα αφαιρείται και δεν χρειάζεται κόψιμο. Χρειάζονται:1. Ένας προσαρμογέας που θα βιδώνει στον σωλήνα και θα έχει οπτική έξοδο 1.25'' με μία δακτυλόβιδα 2. Ένα είδος εστιαστή (το πλέον δύσκολο)3. Ο διαγώνιος Αν τα βάλεις όλα μαζί μπορεί να κοστίζουν περισσότερα χρήματα από ένα Stellarvue ή Antares RACI και θα είναι υποδεέστερα αν κρίνω από τους αντικειμενικούς φακούς αλλά και την όλη κατασκευή των Celestron 9x50 και Stellarvue F50 που έχω.Πάντως με μερικούς φακούς το σημείο εστίασης είναι εντός του σωλήνα, άρα ίσως χρειαστεί και κόψιμο. Έχω δοκιμάσει όλους τους φακούς μου και αυτό συμβαίνει με τον Hyperion Zoom και Hyperion Aspheric. Ο εστιαστής και το διαγώνιο ίσως επεκτείνουν το πρόβλημα και σε άλλους φακούς.Εγώ σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τον εστιαστή από ένα διοπτρικό- παιχνίδι 50mm που έχω.Από την άλλη ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα χαλασμένο κυάλι, ή ένα κυάλι του Lidl καθώς:1. Κοστίζει 20 ευρώ το πολύ2. Έχει αποδεκτή ποιότητα3. Έχει εστιαστή4. Έχει ορθή εικόνα5. Δεν απαιτεί διαγώνιοΈχω ήδη ένα τέτοιο από το οποίο έκοψα τον ένα σωλήνα. Το πρόβλημα είναι πως ο εστιαστής στηρίζεται και στους δύο σωλήνες οπότε για εστίαση χρησιμοποιείς μόνο την διοπτρική ρύθμιση του δεξιού σωλήνα. Κατά τ'άλλα η οπτική έξοδος είναι λίγο μικρότερη από 1.25'' (δεν θυμάμαι την μέτρηση). Αν μου έρθει η όρεξη και έχω χρόνο ίσως προσπαθήσω να φτιάξω ένα μονοκυάλι με Hyperion Zoom.Δες και αυτό: Ο Hernando έκοψε όλο τον σωλήνα για να εστιάσει ο Zoom!Τέλος, ένα Celestron 70/400 Travelscope πιστεύω θα κάνει καλύτερη δουλειά για ψίχουλα, οπότε δεν αξίζει τον κόπο. Μεγαλύτερη διάμετρος, διπλάσια εστιακή, έτοιμος εστιαστής και διαγώνιο, έτοιμο για φωτογραφικό τρίποδο, τα μισά χρήματα από τον Stellarvue F50 και το 1/4 από τον Baader 60. Φθηνιάρικο και πλαστικό όμως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
georgeUTL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Αν μου έρθει η όρεξη και έχω χρόνο ίσως προσπαθήσω να φτιάξω ένα μονοκυάλι με Hyperion Zoom.. Κωνσταντίνε θελω να σε ρωτησω αν οντως γινετε αυτο?και αν μπορεις να μου πεις πως να φτιαξω τον zoom μου ή αν το φτιαξεις νεο θεμα ακομα καλητερα!δεν ξερω τιποτα για αυτη την κατασκευη και το ακουσα πρωτη φορα γιαυτο σε ρωταω. λογικα θες και καποια οπτικα, γνωριζεις καποια καλη και φθηνη λυση? SK DOB 12'''' Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Όντως γίνεται. Ο Hernando έφτιαξε το παραπάνω στις φωτογραφίες και έχει αναλύσει βήμα- βήμα την διαδικασία στα forum Cloudy Nights & Astronomy Forums. Όταν έχω πρόσβαση σε PC θα σας βρω τα Links. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tomyork8 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Μαλλον θα το αναβαλω για καποια αλλη στιγμη ελεω εξεταστικης.. Πιστευα οτι θα ηταν σχετικα ευκολο να γινει η μετατροπη! Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και περισσοτερο τον kkokolis που σε αυτο το φορουμ ειναι πανταχου παρον με αναλυτικοτατες απαντησεις!
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 This thread reminds me of an 8x50 finder that I purchased from Meade in 1979. It came with a diagonal and a slightly longer tube that could be threaded to the back of the finder for straight-through viewing. Below is a photo of that finder. Still have that finder after all these years. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Όταν το θελήσετε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:http://www.astronomyforum.net/telescope-eyepieces-forum/92087-hello-hyperion-zoom-lover-3.html Υπάρχουν δύο εκδοχές με διαφορετικό προσαρμογέα η κάθε μία.Μία με ανεστραμμένο είδωλο για χρήση στον ουρανό.Μία με διαγώνιο 45 μοιρών και ορθό είδωλο.Αν όμως χρησιμοποιηθεί ένα κυάλι αποφεύγουμε τον διαγώνιο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα