Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Πριν λιγες μερες εβαλα αγγελια στις παραπανω ιστοσελιδες ωπου αναζητουσα ενα μικρο rc για αγορα.Ελαβα λοιπον μερικα mail απο διαφορους που μου ελεγαν οτι το εχουν και πως μπορουν να το στειλουν σε πολυ καλη τιμη στην πορτα μου.Η πλακα ειναι πως τα mail φαινονταν πραγματικα μιας και οι τυποι ειχαν αντιγραψει το Mail απο astromart .Σας δειχνω παρακατω ενα απο αυτα απο εναν πολυ αστειο και χαζο τυπο The following message has been sent to you in response to your Astromart classified ad #716448 - 'Wanted Astro-tech or Gso Rc 6" - 8"'. This email was sent by registered Astromart user Alberto Jara - jarapolari@gmail.com (Madrid Spain) via Astromart's email ad response system. Should you choose to reply to this email message, your response will be sent directly to the recipient and will not pass through or be associated with Astromart in any way. Astromart does not condone or tolerate spam (i.e., unsolicited commercial email) and is taking steps to protect members from this abuse.--------------------------------------------------------- How you still interested,I have it still in good working condition and in perfect order. Good price is accepted, if you are interested in buying from me. Let me know your price as well as the your shipping contact address for shipping to your home. And i will get back to you with details. Thanks and hope to hear from you soon. Best regards Alberto JaraCalle de las Huertas 34, 23512, Madrid, Spain, Εψαξα λοιπον τον τυπο στα profiles του astromart και δεν υπηρχε πουθενα.Του στελνω λοιπον απαντηση και του λεω να αφησει τα ψοφια και να μου δειξει φωτο του τηλεσκοπιου και ετσι και εγινε.ΜΟυ εστειλε αυτη οτι ειναι δικη του http://www.andrewscom.com.au/images/products/telescopes/catadioptric/luke-rc8.jpgΗ φωτο φυσικα ειναι απο ενα μαγαζι που πουλαει τα συγκεκριμενα τηλεσκοπια την οποια λιγο πολυ την εχετε δει ολοι σας.Τον ρωτησα αμεσως αν εχει αλλες φωτογραφιες και απαντησε φυσικα αρνητικα.Αφου του ειπα οτι μου βρωμαει απατεωνια γιατι δεν τον βρισκω στο astromart μου απαντησε οτι τον προσβαλω και μπλα μπλα μπλα και πως θα τον βρω με αυτο το ονομα Alberto Rosales .Πραγματι υπαρχει ο Alberto Rosales (τον οποιο και ειδοποιησα) ομως ειναι απο Barcelona,Spain και οχι Madrid, Spain που ειχε πει αρχικα Του στελνω παλι @#@$$#@$#@% να παει στο καλο και μου απανταει πως συνεχιζω να τον προσβαλω και πως με συγχωρει αρκει να βαλω τα χρηματα μεσα ωστε να μου στειλει το τηλεσκοπιο Και οι υπολοιποι αλλα και αυτος ειχαν gmail και ηταν απο ισπανια.Λιγο που το εψαξα εχει βγαλει ανακοινωση στο astrobuysell οτι παιζουν τετοιες απατεωνιες και ταιριαζαν τα mail τους με τα δικα μου.Οποτε κυριοι προσοχη στις αγγελιες σας και στα παρεδωσε γιατι οι απατεωνες καραδωκουν . http://pegasusastro.com/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 παρομοιες απατες γινοντουσαν και μεσω του cloudynights και εκλεισαν για ενα διαστημα τις αγγελιες τους Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Άγγελε έτσι είναι, έχει γίνει χαμός με το θέμα αυτό. Χθες στο Astrobuysell UK έκλεισα να πάρω από έναν τύπο στην Ισπανία ένα φίλτρο Lumicon OIII 1.25", που το έδινε 64 ευρώ με μεταφορικά μέσα. Ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα με email, δεν μου φάνηκε απάτη πάντως, οκ τα Αγγλικά του δεν ήταν και τα καλύτερα αλλά όχι τόσο χάλια όσο αυτά από τις απάτες που είναι σαν να τα γράφει Κινέζος! Επίσης ότι και να του ζήτησα (φώτο του φίλτρου κλπ.) μου απάντησε κανονικά. To προσωπικό του email είναι εταιρικό και όχι gmail...θα στείλω απόψε με το paypal τα χρήματα και ελπίζω όλα καλά... Είναι και η 1η φορά που αγοράζω κάτι μέσω του Astrobuysell UK... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Και μενα ενας τυπος απο Ισπανια παλι (τυχαιο ???) ηθελε να μου πουλησει καμερα..... Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Α, ναι, οι κλασσικοι Nigerian scammers. Παιζουν πολύ και στο ebay. Εμενα καποια φορα στο αστρομαρτ μου ετυχε ενας τετοιος, ουτε καν ήξερε τι ζηταγα (ελεγε ολο για item και item , ουτε καν ειχε μπει στον κοπο να διαβασει την αγγελια μου, ή δεν την καταλαβαινε). Φυσικα σκορ μηδεν, φωτογραφίες γιοκ και γλωσσα Nigerian scammer. Τον δουλεψα για λιγο, στο τελος τον βαρεθηκα και τον εδωσα στον admin του αστρομαρτ (και του κοψαν το account επιτοπου). Αυτα ειναι ευκολα να τα αναγνωρισεις. Τα αλλα ειναι τα δυσκολα πχ κανονικοι χρηστες, με μεγαλο σκορ και χρονια στο αστρομαρτ, που σου "συστηνουν" εναν πωλητη καπου στην Ασια, που προσπαθει να σου πασαρει καμενη καμερα (εχετε δει bias fits με ολλα τα πιξελ να δινουν τιμη μηδεν ; )
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Ένας "ισπανός" μου έχει τύχει κι εμένα - μια παρόμοια περίπτωση έχει αναφερθεί και στο astrobuysell. Το παρήγορο είναι ότι αυτοί οι τύποι είναι εύκολο να εντοπιστούν: όχι μόνο δεν ξέρουν γιατί πράγμα μιλάνε αλλά χρησιμοποιούν και το ίδιο κείμενο σε όλες τις αγγελίες για κάθε ..."item"
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Σπαω και εγω πλακα μαζι του λεγοντας του οτι πληρωσα το ποσο που ζητουσε στο λογαριασμο Paypal που μου εδωσε Ψαχνει σαν τρελος να βρει τα χρηματα και μου ζηταει να δει την αποδειξη του Paypal (θα πεσει πολυ Photoshop ). Στην π$%$^να π#$#$#ιες ;;;;; http://pegasusastro.com/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2011 Εμένα προς το παρόν ο δικός μου Ισπανός από το Astrobuysell UK...συμπεριφέρθηκε μια χαρά! Την Δευτέρα θα μου στείλει το φίλτρο Lumicon OIII 1.25". Με τον άνθρωπο αυτόν τουλάχιστον, εγώ μια φορά συνεννοήθηκα κανονικά. Όταν παραλάβω το φίλτρο θα γράψω νεότερα. Πάντως η απατεωνιά γενικώς είδα ότι πάει σύννεφο! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Παιδιά είναι όπως ακριβώς το περιέγραψε ο Γιάννης. Νιγηριανοί απατεώνες. Χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια "γλώσσα", φράσεις και δομή, σε οποιοδήποτε e-mail για οποιοδήποτε αντικείμενο. Και η συμπεριφορά τους όπως περιέγραψε ο Άγγελος.... Πριν 1.5 χρόνο πήγε να με παραμυθιάσει "'Αγγλος".... με μια ST10... Όταν του είπα ότι θα είμαι Λονδίνο οπότε θα τον πληρώσω μετρητά.... άσπρισε ο Νιγηριανός.... Προσοχή λοιπόν..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Απλά μερικά hints : 1) ποτε μα ποτε μα ποτε δεν δινετε προσωπικά στοιχεια (ονομα, διευθυνση, τηλεφωνο, αριθμο τραπεζας κλπ). Μην σας φενεται αστειο, καποιοι απο αυτους ειναι δυκτιωμενοι, δεν θελετε να δειτε καποιον απο την τοπική mafia να σας παρακολουθει στο σπιτι σας (ναι, γινονται και αυτα). 2) ποτε μα ποτε μα ποτε δεν πληρωνετε με ταχυδρομική επιταγη. Μην τον ειδατε τον μαγκα τον λεβεντη τον καραμπουζουκλη, τα πηρε και εφυγε. Για τον ιδιο λογο εγω αποφευγω και το bank to bank και οτιδηποτε σχετικό - παντα Paypal. Αν πρεπει να χρησιμοποιησετε καρτα προτιμηστε προπληρωμενη. 3) ρωτατε λεπτομερειες για να δειτε αν ξερει τι λεει και ζητατε πραγματικες φωτογραφιες. Αν ειναι καμερα μαλιστα ζητατε ΠΑΝΤΑ fits με bias/dark και ισως και κανενα flat σε raw format. 4) προτιμω παντα paypal, και για τους λογους που αναφερα ποιο πανω αλλα και γιατι στην στραβη -θεωρητικα- θα τους βαλεις αυτους να παρουν πισω τα λεφτα σου. 5) ξερετε τι ζητατε και τι σας πουλανε, η αγνοια κοστιζει
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Γιαννη καλα τα λες ομως..Ο τυπος εμενα μου εστειλε Paypal email το οποιο προσθεσα στο Paypal Λογαριασμο μου και δεν μου εγραψε οτι ειναι υποπτος η κατι που να μου δωσει να καταλαβω οτι παιζει φιδια.Και πες λοιπον οτι την τρωω την πατατα και του τα στελνω μεχρι να παρω χαμπαρι τι εχει γινει και μεχρι να μπει στην μεση το Paypal (δινει καποιες μερες προθεσμια στον κατηγορουμενο) αυτος μπορει να παει και να κλεισει τον λογαριασμο ετσι ωστε να μην τον τσιμπησουν. Ποιος μου λεει εμενα πως αυτος δεν εχει φτιαξει πολλαπλους λογαριασμους με χρεωστικες καρτες μονο μιας χρησης ; http://pegasusastro.com/
ikoms Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Άγγελε σίγουρα μπορεί να το κάνει αυτό που λές απλά η Paypal θα σε αποζιμιώσει εσένα γιατί δεν θέλει να βγάλει άσχημο όνομα... Και έχω διαβάσει και εγώ μερικά άτομα που είχαν τέτοια προβλήματα και καθάρισε η Paypal. Βέβαια δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια στιγμή και πέρνει αρκετό καιρό μέχρι να πάρεις τα χρήματά σου πίσω αλλά στην τελική δεν τα χάνεις. Σε κάθε περίπτωση πρέπει βέβαια να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Εχει γινει στραβη στο παρελθον απο το ebay και το Paypal οντως καθαρισε (μεσα σε 15 μερες περιπου απο την στιγμη που εκανα παραπονα) αλλα αυτο που λες Γιαννη οτι στα δινει το ιδιο το Paypal πισω δεν το γνωριζω και το βρισκω λιγο χλωμο (μαλλον τα ρουφαει απο τον αλλον ). http://pegasusastro.com/
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Το Paypal σε προστατευει πληρως μονο για αγορες απο ebay. Για αυτο ειπα "¨θεωρητικά". Εκτος ebay θα μεσολαβησει (μου εχει τυχει στο αστρομαρτ). Αλλα στις περιπτωσεις σαν αυτες που λες ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα. Για αυτο και οταν ξεπερνας ενα ποσο συναλαγων σου ζηταει ταυτοτητα και προσωπικα στοιχεια (μου ζητησανε οταν ξεπερασα τα 1000). Για αυτο δεν αρκει απο μονο του, πρεπει να προσεχεις και εσυ να μην σε πιανουν Kωτσο (για αυτο και τα αλλα hints, που φυσικα ειναι μονο καποιες γενικες γραμμες). Εχω σκορ 44/58 στο αστρομαρτ και 92 στο ebay, τα περισσοτερα απο αυτα για το hobby. Μονο 2-3 φορες το μετανοιωσα και αυτο γιατι δεν εκανα τις σωστες ερωτησεις.
ikoms Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Ναι πρέπει να έχετε δίκιο και να είναι μόνο από αγορές από e-bay. Τα μάτια μας 14 ! Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2011 Φαινεται πως ο τυπος που προσπαθησε να με κοροιδεψει χτυπησε αλλου.Ελαβα ενα μηνυμα απο εναν ρωσσο ο οποιος την πατησε απο τον ιδιο "ισπανο" και ψαχνοντας στο google να δει αν υπαρχει λυση επεσε επανω σε αυτο το τοπικ και το εκανε μεταφραση για να καταλαβει τι λεμε.Μου ειπε οτι εχει παρει τηλ την ισπανικη και την ρωσικη αστυνομια ωστε να βγαλουν ακρη.Του εξηγησα πως ο τυπος δεν ειναι ισπανος και πως δεν θα τον πετυχει ποτε και ας αρχισει να ξεχναει σιγα σιγα τα χρηματα του.Οποτε κυριοι προσοχη στις αγορες σας υπαρχουν απατεωνες παντου. http://pegasusastro.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα