50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Καλησπερα παιδια , εχω το γνωστο 70mm οδηγητικο τηλεσκοπιο της swkywatcher και κουρεψα την ραγα του εστιαστη λογο κακης χρησης . Η ραγα ειναι πλαστικη και για αυτο σπασανε οι εγκοπες . Ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε τετοια ραγα μεταλλικη ? Εχει κανενας κανενα ανταλακτικο? Ελεγα να κατασκευασω μία αλλα απο γνωσεις μηδεν και ειμαι πεπεισμενος οτι αν παω σε μηχανουργειο το κοστος θα δικαιολογησει την αγορα καινουργιου οδηγητικου τηλεσκοπιου . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 στη σπυρου πατση 71 (κοντα στην γεωπονικη σχολη ειναι η οδος) υπαρχει ενας τυπος που εχει συστηματα μεταδοσης κινησης (ραγες, ιμαντες, γραναζια) και συνεργαζεται με ενα τορναδορο ενα στενο πιο κατω. μιας και εστιαστης ειναι ολος απο πλαστικο δεν νομιζω να μπορεις να φτιαξεις κατι πανω του οποτε μαλλον θα πας για κατασκευη νεου σωληνα εστιαστη. κοιτα πρωτα σε υδραυλικα εαν μπορεις να βρεις ενα σωληνα με την διαμετρο που εχει ο σωληνας του εστιαστη και το μηκος φυσικα. εαν μπορεσεις κανε μια βολτα και απο εκει που ειπα μπας και βρεις την ραγα και κανε μια ηλεκτροκοληση σε αυτα τα δυο, τελος θα χρειαστεις να κανεις βολτες για να βιδωσεις το μαυρο πλαστικο για να σφιγγεις τα προσοφαλμια. εαν εισαι τυχερος και βρεις πλαστικη ραγα απλα φαε την παλια ραγα και μια πολυ γερη κολλα κολησε την νεα πλαστικη ραγα στον σωληνα του εστιαστη. η πιο πιθανη κολλα ειναι αυτη που κολλανε σωληνες PVC. ΥΓ εχω ενα σωληνα εστιαστη απο το τηλεσκοπιο της deagostini που δεν θελω. ενα μπαρεις λυσε τον εστιαστη και μετρησε τον σωληνα (εξωτερικη διαμετρος, μηκος, μηκος παχος, υψος ραγας) , θα μετρησω και εγω τον δικο μου και αν συμφωνουν οι διαστασεις μπορεις να τον παρεις. θα ειμαι αθηνα προς το τελος της εβδομαδας οποτε κανονιζουμε τιποτα Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 μετρησα τον σωληνα που εχω και αυτες ειναι οι διαστασεις του 154.88 συνολικο μηκος σωληνα 97.72mm ωφελιμο μηκος σωληνα - το ασιμη κομματι34.72 παχος - το ασημι κομματι5.15 πλατος ραγας69.47 μηκος ραγας54.37 ωφελιμο μηκος ραγας - το μηκος ολων των δοντιων της ραγας2.90 υψος ραγας δες και μια φωτο του. το μαυρο κομματι ειναι κολλημενο εαν σου κανει εχει καλως αλλιως μποεις να κοιταξεις να κανεις καμια πατεντα να τον αφαιρεσεις και να βαλεις το μαυρο κομματι του δικου τηλεσκοπιου Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Αναρωτιέμαι αν μία ράβδος ξυλείας Balsa που θα σκαλίζαμε με κοπίδι μοντελισμού, θα περνούσαμε με ένα βερνίκι για να σκληρύνει και θα κολλούσαμε στον σωλήνα θα έκανε την δουλειά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2011 Κokoo_gr αυριο θα μετρησω με παχυμετρο τον σωληνα και θα γραψω τις διαστασεις ευχαριστω .κκοκολις δυστηχως δεν ειχα ποτε επαφη με ξυλο μπαλσα και με τον μοντελισμο γενικοτερα και ετσι νομιζω πως δεν ειμαι ο καταλληλος ανθρωπος για αυτο το project. Υπαρχει και η λυση του ebay , εχω δει εστιαστες σχεικα φθηνους αλλα μαζι με τα ταχυδρομικα η τιμη πλησιαζει την τιμη αγορας καινουργιου οδηγητικου . Νεοτερα αυριο που θα μπορεσω να παρω μετρησεις , οπως και να εχει ευχαριστω γαι τον χρονο σας . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
sevax Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Αποψη παλιου Αστρο-μαστροβοξιτη, απο κεντρικη Ελλαδα, "να το κανει... Crayford και να τελειώνει!" Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Αποψη παλιου Αστρο-μαστροβοξιτη, απο κεντρικη Ελλαδα, "να το κανει... Crayford και να τελειώνει!" Εάν δεν πειραματιστείς και παίξεις με αυτά τα φθηνά τηλεσκόπια για να μαθαίνεις, με ποιά θα το κάνεις, με τα APO; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 και παλι το κοστος αγορας ενος νεου εστιαστη (CRAYFORD) πλησιαζει το κοστος του τηλεσκοπιου Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
sevax Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Νο 2 ......."Ας αφαιρέσει (λίμα!) εντελώς τα δοντάκια κι ας περάσει γομολάστιχα στον αξονα στρέψης!!!"κι ας περάσει γομολάστιχα"ή ένα μικρό κυλινδρικό σβουράκιή να κολλήσει ανάποδα γυαλόχαρτο γυρω απο τον άξοναή να περάσει σφηνωτά στον άξονα ένα λαστιχο κύλισης από παλιό εκτυπωτήαφού πρώτα "αγριέψει" τον άξοναή ή ή..." Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Τελικα φιλε kookoo_gr μαλλον δεν μου κανει το ανταλακτικο σου γιατι:125mm ωφελιμο μηκος σωληνα - το ασιμη κομματι 39 mm εξωτερικη διαμετρος4mm το παχος(πλατος) της ραγας 92mm μηκος ραγας79mm ωφελιμο μηκος ραγας - το μηκος ολων των δοντιων της ραγας4mm υψος δοντιων ραγαςΠαντως ευχαριστω πολυ θα σκεφτω κατι αλλο ... Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 no problem Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2011 ή να περάσει σφηνωτά στον άξονα ένα λαστιχο κύλισης από παλιό εκτυπωτήαφού πρώτα "αγριέψει" τον άξονα, ή ή ή..." Έχω έναν τέτοιον ιμάντα, με οδόντωση. Και έλεγα, κάπου μπορεί να χρειαστεί. Αν θες να δοκιμάσεις πες μου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2011 Κωστα δεν νομιζω να πετυχει το εγχειρημα , ποσο σκληρος ειναι ο ιμαντας? Θα αντεξει το μεταλικο κοχλια? Βεβαια δεν χανουμε τιποτα να δοκιμασουμε. Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2011 Εκεί που ήταν την ίδια δουλειά έκανε, οδηγούσε ένα μεταλλικό γρανάζι. Θα τον βρω και θα βάλω φωτογραφία. Φθάνει να ταιριάζουν τα δόντια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Τον βρήκα.Είναι αγγλικός, Gates PowerGrip HTD.Πλάτος 1cmΎψος 1mmΎψος στο δόντι 4mmΎψος δοντιού 3mmΠάχος δοντιού 2mmΑπόσταση δοντιών 1.5mm.Ισχυρό ελαστικό με δικτύωμα. Αν δεν σου κάνει, σου πουλώ το Bresser μου 30. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Αν το bresser σου ειναι 70mm και κανουν τα δαχτυλιδια απο το skywatcer μου τοτε επωληθη (αλλα να δοκιμασουμε τα δαχτυλιδια ε?) Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Αν το bresser σου ειναι 70mm και κανουν τα δαχτυλιδια απο το skywatcer μου τοτε επωληθη (αλλα να δοκιμασουμε τα δαχτυλιδια ε?) Πάρε το να το δοκιμάσεις όποτε θέλεις, πάρε και τον ιμάντα για δοκιμή και κρατάς ό,τι σου κάνει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Ο ιμαντας οπως τον βλεπω δεν πρεπει να ταιριαζει, αυριο μετα τις 9 το πρωι μπορω ολη μερα να βρεθουμε οπου σε βολευει στον Πειραια μεχρι τις 19:30 γιατι μετα θα βγω για παρατηρηση (μετα απο πολυ καιρο) στην ταρατσα και οσο αντεξω με το κρυο που εχει... θελω να σπασω το ι του ωριωνα βλεπεις Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2011 Το Bresser είναι ολοκαίνουριο, αχρησιμοποίητο, 70/700. Το πήρα πριν λίγες ημέρες για την βάση του, την οποία θέλω να κρατήσω.Ο ιμάντας έχει αδρότερη οδόντωση από τον εστιαστή του Bresser, μάλλον δεν κάνει ούτε για το Skywatcher.Πάρε τηλέφωνο (πμ). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2011 Ευχαριστω Κωστα, πραγματικα αψογο το μπρεσερακι . Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα