Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ συμφωνώ Δημήτρη. Βέβαια να πούμε ότι όλες οι γνώμες μας εδώ λέγονται συμβουλευτικά, οι διοργανωτές στη Θεσσαλονίκη είναι αυτοί που θα ζυγίσουν όλες τις παραμέτρους και έχουν την ευθύνη να λάβουν την απόφαση την οποία όλοι μας μετά θα ακολουθήσουμε.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
  • Απαντήσεις 321
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ συμφωνώ για 5-6-7 Ιουλίου στα Γρεβενά.Για βορειότερα μας πέφτει δύσκολο εμάς τους πολύ νότιους όπως είπε και ο Άγγελος.Και λίγη Σελήνη νωρίς δεν βλάπτει.Εξάλλου,κατά την προσωπική μου άποψη,η Πανελλήνια δεν γίνεται τόσο για την παρατήρηση όσο για την γνωριμία μεταξύ μας,το ξανα αντάμωμα των παλιών φίλων,τα workshop,τις ομιλίες διαφόρων πανεπιστημιακών,το κέτερινγκ,το αντίσκηνο,το τζερτζελέ βρε αδερφέ! 8) .Πέρισυ στον Πάρνωνα πέρασα καταπληκτικά,αν και έκανα παρατήρηση μόνο τη μια βραδυά κι εκείνη μισή... Οι γνωριμίες ομως και τα φιλαράκια με γέμισαν εντελώς.

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά η υπόθεση τελείωσε. Μολις με ειδοποίησε ο Μάρκος Ασπρίδης, ο οποίος μίλησε με την γραμματέα του δημάρχου και είπε οτι ο γάμος μετατέθηκε μια εβδομάδα πριν οπότε ισχύουν οι αρχικές ημερομηνίες 29-31 Ιουλίου.

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά η υπόθεση τελείωσε. Μολις με ειδοποίησε ο Μάρκος Ασπρίδης, ο οποίος μίλησε με την γραμματέα του δημάρχου και είπε οτι ο γάμος μετατέθηκε μια εβδομάδα πριν οπότε ισχύουν οι αρχικές ημερομηνίες 29-31 Ιουλίου.
Τον φάγαμε τον άνθρωπο!! :lol:

Ωραία, Ραντεβού 29-31 Ιουλίου στους Φιλιππαίους!! Ελπιζω να μην αλλάξει κατι μέχρι τότε...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εγω πάντως επειδή θα είμαι στην περιοχή, θα περάσω μια βόλτα απο το γάμο. Ειμαι πολύ περίεργος να δω πόσος κόσμος τελικά θα πάει. Εαν δω τον γαμπρό θα του πω τι χουνέρι μας έκανε :mrgreen:

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

Τέλεια!

Άρα θα πάνε και αυτοί στο γάμο τους και εμείς στα πουρνάρια μας :D

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Ωραία, Ραντεβού 29-31 Ιουλίου στους Φιλιππαίους!! Ελπιζω να μην αλλάξει κατι μέχρι τότε...

Μόνο μην βρέξει το ΣΚ του γάμου και μεταφέρουν την ημερομηνία ένα ΣΚ αργότερα..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Μόνο μην βρέξει το ΣΚ του γάμου και μεταφέρουν την ημερομηνία ένα ΣΚ αργότερα..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Λοιπόν, ακούστε τι θα γίνει...

Θα ενημερώσουμε τους νεόνυμφους και ειδικότερα την Νυφη ότι είναι ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ να Παντρεύεσαι χωρίς Φεγγάρι, και ότι η καλύτερη Ημ/νια είναι με Πανσέληνο!!! <εννοείτε ότι εγω δεν τα πιστεύω... αλλά η Νύφη :wink: :mrgreen: >

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ωραία, πολύ ωραία! \:D/ \:D/ Όλα ήρθαν στην θέση τους ευτυχώς!

Άντε και στα δικά μας οι ανύπαντροι! :mrgreen: 8-[ :P

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Ευχάριστα νέα!!!!!!!

Άντε καλή αντάμωση ως τότε!!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Όλα προχωρούν κανονικά σχετικά με την αστροεξόρμηση

Όποιο πρόβλημα κι αν έχουμε συναντήσει έχει λυθεί σε σύντομο διάστημα

Σε λίγες μέρες θα υπάρχει στο site και η φόρμα εγγραφής

Δημοσιεύτηκε

το καλό πνεύμα του δάσους εκπόνησε και παρουσιάζει ένα πίνακα με τα καταλύματα γύρω από την περιοχή

προσέξτε τις χιλιομετρικές αποστάσεις, καταπίνουν ντεπόζιτα εύκολα, αλλά βενζίνη δε θα βρείτε στο βουνό.

αποθηκεύσατε το χάρτη ως εικόνα να τον έχετε

διαλέξτε με προσοχή τη διαδρομή που θα έρθετε.

επίσης μπορείτε να κάνετε copy paste όλο το άρθρο και να το τυπώσετε, δεν ξέρετε που μπορεί να χρειαστεί!

http://tiemathasimeraarxeio.blogspot.com/2011/04/5.html

καλή αντάμωση!

ΥΓ. ή μπορείτε να "κατεβάσετε" το αρχείο

2.doc

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. Καταρχήν από Πειραιά, βλέπω 2 προφανείς διαδρομές μέχρι Γρεβενά. Η 1η είναι από εθνική μέχρι Λάρισα - Ελασσώνα-Δεσκάτη-Χασιά-Γρεβενά και η 2η είναι εθνική μέχρι Λαμία-Δομοκός-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Γρεβενά.

Η 2η βλέπω πως είναι μικρότερη σαν απόσταση αλλά είναι χειρότερος ο δρόμος; αλλά και πιο όμορφη σαν διαδρομή; Εγώ θα διάλεγα τη 2η. Έχετε να πείτε κάτι περί αυτού; Θέλουμε να δούμε και ωραία μέρη στη διαδρομή ανεβαίνοντας.

Επίσης, θέλω φέτος να το διοργανώσω σαν διακοπές 7 ημέρες τουλάχιστον, να δούμε και κάποια μέρη στα πέριξ των Γρεβενών. Βλέπω με μια γρήγορη ματιά πως υπάρχει η λίμνη του Αλιάκμονα ανατολικά και το φαράγγι του Βίκου στα δυτικά. Έχετε να προτείνετε μέρη τα οποία αξίζουν να επισκεφθούν; Σκέφτομαι να πάρουμε και ποδήλατα βουνού μαζί μας. Επίσης, πού θα βόλευε να μείνουμε αν λάβουμε υπόψιν αυτές τις παραμέτρους;

Δημοσιεύτηκε

Αν επιλέξεις την 2η διαδρομή θα σου πρότεινα την Λίμνη Πλαστήρα και φυσικά τα Μετέωρα με διαμονή στο Καστράκι και όχι στην Καλαμπάκα. Άλλωστε απέχει 1χλμ από αυτή. Μεταξύ των δύο θα πρότεινα Μετέωρα. Οι τιμές πολύ καλές αυτή την εποχή.

http://www.3kala.gr/kalabaka/kastraki.asp

http://www.plastiras-lake.gr/sites.html

Το ποδήλατο βουνου παίζει εκεί που θα είμαστε, αν και δεν εχω ξαναεπισκεφτεί αυτό το μέρος της Πίνδου.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. Καταρχήν από Πειραιά, βλέπω 2 προφανείς διαδρομές μέχρι Γρεβενά. Η 1η είναι από εθνική μέχρι Λάρισα - Ελασσώνα-Δεσκάτη-Χασιά-Γρεβενά και η 2η είναι εθνική μέχρι Λαμία-Δομοκός-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Γρεβενά.

Η 2η βλέπω πως είναι μικρότερη σαν απόσταση αλλά είναι χειρότερος ο δρόμος; αλλά και πιο όμορφη σαν διαδρομή; Εγώ θα διάλεγα τη 2η. Έχετε να πείτε κάτι περί αυτού; Θέλουμε να δούμε και ωραία μέρη στη διαδρομή ανεβαίνοντας.

Επίσης, θέλω φέτος να το διοργανώσω σαν διακοπές 7 ημέρες τουλάχιστον, να δούμε και κάποια μέρη στα πέριξ των Γρεβενών. Βλέπω με μια γρήγορη ματιά πως υπάρχει η λίμνη του Αλιάκμονα ανατολικά και το φαράγγι του Βίκου στα δυτικά. Έχετε να προτείνετε μέρη τα οποία αξίζουν να επισκεφθούν; Σκέφτομαι να πάρουμε και ποδήλατα βουνού μαζί μας. Επίσης, πού θα βόλευε να μείνουμε αν λάβουμε υπόψιν αυτές τις παραμέτρους;

να επιλεξεις την 2η διαδρομη απο Καλαμπακα. το "ασχημο" μερος της διαδρομης ειναι περιπου για 40-50 χιλιομετρα που ομως ανταμειβεσαι απο τα μαγευτικα τοπια... :wink:

Δημοσιεύτηκε
και φετος θα ειμαστε εκει!! φανταστικο μερος, υπεροχος κοσμος, μοναδικη εμπειρια! οσοι δισταζουν λογω αποστασης ειλικρινα θα ανταμειφθειτε!
These Days The Stars Seem Out Of Reach
Δημοσιεύτηκε
Στην σελίδα της αστροεξόρμησης http://astroexormisi2011.ofa.gr/ αναρτήθηκε πίνακας με τα καταλύματα της περιοχής. Κατόπιν επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες μπορέσαμε και πήραμε και εκπτώσεις για τα μέλη της εξόρμησης. Καλό είναι να κλείσετε μεχρι τον Ιούνιο γιατι υπάρχουν μερικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια) και περιμένουν αρκετό κόσμο. Ειδικά στο Λεωνίδας που είναι το πιο κοντινό και πιο οργανωμένο, θα γίνουν ενας γαμος και μια βαφτιση το Σαββατο της εξόρμησης.

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα προτιμήσω κατασκήνωση. Ιδανικό για όσους έρθουν με πολύ εξοπλισμό και θέλουν να είναι κοντά.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Να ρωτήσω κάτι, στις πρώην κατασκηνώσεις δεν μπορεί να μείνει κόσμος; Δηλαδή εννοώ τα σπίτια/καλύβες όταν λειτουργούσαν οι κατασκηνώσεις δεν είναι κατάλληλα για χρήση; Πρέπει κάποιος να μείνει οπωσδήποτε σε κατάλυμμα ενοικιαζόμενο;

Δεν αναφέρομαι σε φάση να φέρω εγώ την δική μου σκηνή στην ύπαιθρο, αυτό οκ το ξέρω, αλλά δεν το θέλω και τόσο.

Ρωτάω βασικά αν μπορούμε να μείνουμε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, όπως π.χ. πέρσι μείναμε αντίστοιχα στο καταφύγιο (όσοι μείναμε) στον Πάρνωνα.. :-k

Αν πάντως πρέπει να μείνουμε σε ενοικιαζόμενο κατάλυμμα και αποφύγουμε την λύση της ατομικής σκηνής, ανεβάζει αρκετά το κόστος, συνυπολογίζοντας το κόστος της βενζίνης...που ένας θεός ξέρει ΠΟΥ θα βρίσκεται εκείνη την εποχή...ελπίζω όχι στα 2,20 ευρώ το λίτρο! :shock: 8-[

για τους Αθηναίους μιλάμε για 1050 χλμ. πήγαινε έλα!! :roll: 8-[

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης