Jump to content

bellatrix

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    723
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από bellatrix

  1. bellatrix

    AstroImageJ-Linux

    Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εγκατάστησει το πρόγραμμα AstroImageJ σε Linux. Κατέβασα το ImageJ αλλά δεν παίρνω τις μετρήσεις που θέλω. Ευχαριστώ!
  2. bellatrix

    βιβλίο αστρονομίας?

    Τι λες τώρα; Και το έψαχνα! Σε ευχαριστώ!!
  3. Δεν ξέρω αυτό δεν μου φαίνεται τόσο πρόβλημα, όσο οι ταχύτητες που φθάνουν εκεί οι άνεμοι..! Γενικά θέλει καλή οργάνωση για να πάει κάποιος εκεί λόγω συνθηκών. Μπράβο που το καταφέρατε και κάνατε και τόσο καλή δουλειά
  4. Πώς ανεβάσατε τέτοιο θηρίο στο κατσικοδρομο του σκινακα; Ιδίως τον χειμώνα θα είναι αρκετό ζόρι! Έχει απίστευτο ουρανό ακόμη και με τα φώτα του Ηρακλείου. Καλή συνέχεια!
  5. bellatrix

    Άξιος!

    Μπράβο Ανδρέα! !
  6. Φοβερός! Οι φωτογραφίες του μου βγάζουν κάτι πολύ πρωτοπόρο και φουτουριστικό..!
  7. 2 όμορφες κηλίδες μας έδωσε σήμερα ο Ήλιος!
  8. Παρατηρώντας σήμερα τον ήλιο χρησιμοποιώντας ηλιακό πέταμα.. .Μια εκθαμβωτική κηλίδα που συνοδεύεται δίπλα δεξιά από ένα μικρό σύστημα αποτελούμενο από 6-7 κηλίδες!
  9. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή μια τέτοια παρατήρηση μιας και γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για τις μαύρες τρύπες! Δηλαδή τα ανοιχτά σμήνη να έχουν τέτοια δομή (χαλαρές βαρυτικές δυνάμεις ) λόγω αυτού; Interesting...
  10. Ναι αλλά δεν απαντάτε στο ερώτημα μου. Όπως και να έχει κάτι τέτοιο θα έσπαγε την συνοχή του σμήνους ακόμη και εκκεντρες να ήταν οι τροχιές κάτι το οποίο δεν έχουμε παρατηρήσει!
  11. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα παραμορφωνόταν το αστρικό σμήνος; Και πάλι αέριο να μην υπήρχε, μια μαύρη τρύπα κοντά σε αστρικό σμήνος θα απορροφούσε ύλη από τους αστέρες δημιουργώντας πάλι δίσκο προσαύξησης.. Και πάλι αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τόσο κοντά, θα επηρέαζε αρκετά το σμήνος. Πολλοί αστέρες θα αποκτούσαν τέτοιες ταχύτητες που θα έφευγαν τελείως από το σμήνος. Ακόμη και η συνοχή του σμήνους θα άλλαζε..Η δομές όμως αυτών είναι αρκετά σταθερές και καλά συνδεδεμένες βαρυτικά, οπότε αμφισβητώ λίγο την υπόθεση.. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά οι παρατηρήσεις θα δείξουν! Υ.Γ. Συνεχίζετε να μην βάζετε πηγές στα άρθρα..
  12. Αυτό ήθελα να ρωτήσω επίσης..Έχει κάποιο αποτέλεσμα η πατέντα; Βγάζει καλές φωτό;
  13. Αυτό το διάστημα έψαχνα μια τέτοια εφαρμογή και είδα αυτό το θέμα Κατέβασα το astro panel μιας και το άλλο ήταν μόνο για iPhone. Ευχαριστούμε @Ecuador
  14. Παιδιά πολύ ωραία ιδέα! Γίνεται για οποιοδήποτε προσοφθάλμιο; Π.χ για ένα 25mm;
  15. bellatrix

    καλο;

    Πρέπει να διευκρινήσεις για τι ακριβώς θες το τηλεσκόπιο..Για παρατήρηση; Για αστροφωτογράφηση; Πόσα διαθέτεις συνολικά για να αγοράσεις; Πιστεύω ότι μπορεί να βρεις καλύτερες επιλογές όχι ότι είναι κακό αυτό...Και σίγουρα θα πρέπει να το ψάξεις και να είσαι ενημερωμένος, μην βρεθεί το δόλιο το τηλεσκόπιο στην αποθήκη να σκονίζεται
  16. Καλησπέρα! Το περιοδικό "ΟΥΡΑΝΟΣ" είναι ένα πάρα πολύ καλό περιοδικό αστρονομίας που αξίζει να το έχει κάποιος. Επίσης, εντελώς δωρέαν, είναι και το περιοδικό του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ που το εκδίδουμε κάθε 4 μήνες περίπου, δωρεάν στην Θεσσαλονίκη! Μπορείς να βρεις τα τεύχη ηλεκτρονικά: http://phenomenon.physics.auth.gr/ Θυμάμαι παλιά έβρισκα τεύχη, από κέντρα ξένου τύπου, αλλά λόγω κρίσης τα περισσότερα έκλεισαν. Γιατί να μπεις σε αυτό τον κόπο αφού μπορείς να τα διαβάσεις ηλεκτρονικά;
  17. Λοιπόν, το βαρυτικά κύμα "κουβαλά πάνω του" ενέργεια, ορμή και στροφορμή. Αυτό σημαίνει ότι για να έχεις διατήρηση αυτών θα έχεις παραγωγή βαρυτικών κυμάτων όταν δύο σώματα κινούνται ελλεπτικά (ή κυκλικά) γύρω από ένα κέντρο μάζας. Οπότε κατά συνέπεια όταν θα έχεις ένα σύστημα μάζας που κινείται ομαλά, χωρίς επιτάχυνση, η διατήρηση της στροφορμής δεν θα υφίσταται. Άρα δεν θα έχεις παραγωγή βαρυτικών κυμάτων!
  18. Παρακολούθησα ένα βίντεο από το Perimeter Institute και τελικά: 1)Μέτρησαν 1 event τον Σεπτέμβρη του 2015 2)Τελικά προτείνουν ότι gravitational waves μπορούμε να έχουμε και σε αστέρες νετρονίων αν και στο paper έγραφε πως δεν είναι πιθανό σενάριο (στην συγκεκριμένη συχνότητα (?)) 3)Μπορεί να γίνει ανίχνευση της σκοτεινής ύλης με βάση τα βαρυτικά κύματα Αυτά! Συγνώμη για τις παραλείψεις στα προηγούμενα πόστ ή τυχόν λάθος. Τώρα ψάχνω και εγώ το θέμα!
  19. Ακριβώς όπως τους έγραψα: -Σταμάτιος Κριμιζής- Ήταν χρόνια στην ΝΑΣΑ και τώρα βρίσκεται στην ακαδημία αθήνων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σημαντικές διαστημικές αποστολές εκ των οποίων ήταν και τα Voyager. -Ιωάννης Δαγκλής- Ήταν στο αστεροσκοπείο Αθηνών, με αντικείμενο την διαστημική φυσική. Νομίζω είναι καθηγητής τώρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών. -Κλεομένης Τσιγάνης- Καθηγητής στο ΑΠΘ. Ασχολείται κύριως με την δυναμική και εξέλιξη πλανητικών συστημάτων! Έχει δοθεί στο όνομα του και αστεροειδής! Βασικά και οι 3 εξαιρετικοί είναι! Από εσάς εξαρτάται!
  20. Αφού πρόκειται για το TEDx! Όχι απλά αν είναι ατομική η προσπάθεια είναι λίγο δύσκολο από θέμα οργάνωσης! Μου έρχεται ο κ. Κριμιζης στο μυαλό και ο κ. Δαγκλής! Επίσης ο κ. Κλεομένης Τσιγάνης από το ΑΠΘ που ασχολείται με την πλανητική εξερεύνηση! Υ.Γ. Έσεις είχατε καλέσει την κ. Παυλίδου πέρυσι στο ΤEDx; Καλή Επιτυχία!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης