JORDAN Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Επειδή παίζει σοβαρά ένα ταξίδι στην Αμερική προς τα τέλη Μαη κι αρχίζουν και μου μπαίνουν ιδέες , μπορείς να φέρεις κάτι και να γλιτώσεις τελωνεία, ΦΠΑ και λοιπά ... πρόσθετα και συντηρητικά που ασχημαίνουν τη ζωή του ερασιτέχνη αστρονόμου; Προφανώς δε μιλάμε για 20ιντσο Dob. Κάποια ccd πχ; Κάποια καλή στήριξη;Βοήθεια να ξεφραγκιαστουμε Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα. www.flickr.com/photos/athlos/
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να εξετάσεις είναι το βάρος και ο όγκος που σου επιτρέπει να πάρεις στο αεροπλάνο η εταιρεία με την οποία πετάς. Σε μερικές είναι μια αποσκευή βάρους 23 κιλών, σε άλλες είναι δύο, συνολικά 46 κιλά. Επίσης δες τί μπορείς να πάρεις μαζί σου στη χειραποσκευή, ευαίσθητα αντικείμενα για παράδειγμα, που θέλω να είμαι σίγουρος ότι δε θα κακοποιηθούν στο δρόμο. Για το τελωνείο δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, αλλά ποτέ δε μου έχουν δημιουργήσει θέμα όταν μεταφέρω είδη (όπως ο laptop, φωτογραφική μηχανή, φακούς κλπ), τα οποία έχω ήδη ανοίξει και δεν προορίζονται για μεταπώληση, αλλά για να τα χρησιμποιήσω εγώ.
JORDAN Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Φαντάζομαι λοιπον πως πχ μια ccd εκτος συσκευασιας και καποια φιλτρα πχ δε θα ήταν προβλημα. Και να το θέσω και λιγο διαφορετικά. Πες λοιπον πως πάει κάποιος να τραβήξει μια ολική έκλειψη ή του αρέσει ο ουρανος στη Νεβαδα και και παίρνει μαζι του τον εξοπλισμό του. Φεύγει με μια eq5 και γυρίζει με μια Paramount.Τι ισχυει; πρεπει να τη δηλωσεις φεύγοντας ωστε να γινει ταυτοποίηση; Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα. www.flickr.com/photos/athlos/
roryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Αν ειναι μικρο, ανετα (πχ φιλτρα, κανα προσοφθαλμιο, καμια ST8300 χωρις την Pelecan τσαντα ) ανετα, τσακ στην τσαντα χωρις συσκευασιες και την νυσσα . Για ποιο μεγαλα, ογκωδη και βαρια χμμμ
ikoms Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Αν πραγματικά θέλεις να ξεφραγκιαστείς .. τότε χτυπάς μια ccd , τροχό , φίλτρα και γενικά μπιχλιμπίδια που μεταφέρονται εύκολα σαν χειραποσκευή και αγοράζεις και ένα όμορφο τηλεσκόπιο (με την βαλιτσούλα του που το δίνεις ως αποσκευή (ίσως να έχεις μια χρέωση λόγο βάρους αλλά πολύ μικρή.. μπορείς να ρωτήσεις την εταιρία). Βέβαια μην κρατήσεις τις τιμές πάνω τους.., εγώ δεν θα κράταγα ούτε την συσκευασία... το πολύ πολύ να ταχυδρομούσα τις συσκευασίες στο σπίτι μου. Όσο για το τελωνείο δεν νομίζω και εγώ να υπάρξει πρόβλημα. Όσες φορές έχω κάνει το ταξίδι αυτό δεν έχω δει να σταματάνε κανένα (βέβαια δεν είδα και κανένα να κουβαλάει 20 dob... ). Καλό ταξίδι. Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Πες λοιπον πως πάει κάποιος να τραβήξει μια ολική έκλειψη ή του αρέσει ο ουρανος στη Νεβαδα και και παίρνει μαζι του τον εξοπλισμό του. Φεύγει με μια eq5 και γυρίζει με μια Paramount.Τι ισχυει; Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος επιτρέπεται η εισαγωγή ατελώς ειδών για προσωπική χρήση ή δώρα αξίας μέχρι 430 Ευρώ. Αν κάτι κοστίζει παραπάνω πρέπει να δηλωθεί. Αυτό πάντως που είναι και νόμιμο και λογικό, είναι ότι ένα οποιοδήποτε προϊόν εντός κλειστής συσκευασίας έχει μια "Χ" τιμή η οποία αυτόματα μειώνεται από τη στιγμή που είναι εκτός συσκευασίας γιατί παύει πλέον να είναι καινούριο και αχρησιμοποιήτο.
ikoms Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 ... Φεύγει με μια eq5 και γυρίζει με μια Paramount.Τι ισχυει; πρεπει να τη δηλωσεις φεύγοντας ωστε να γινει ταυτοποίηση; Σε προηγούμενο ταξίδι είχα φέρει μια κάμερα και ένα laptop και σε ένα επόμενο πήγα να τα δηλώσω(για να τα ξεπλύνω !!!) και με κοίταγαν σαν εξωγήινο.. Όταν δεν είναι στη συσκευασία (κουτιά κλπ) και φένεται και λίγο χρησιμοποιημένο (εδώ μπορείς να τους πεις ότι τα προσέχεις πολύ τα πράγματά σου και τα έχεις σαν καινούργια) τότε δεν έχεις πρόβλημα. Στην τελική πάντως όπως και να έχει σε συμφέρει και να την εκτελωνίσεις ακόμα. Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
JORDAN Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Αρχίζει και γίνεται πολυ ενδιαφέρον ! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και επανέρχομαι :Σαφώς μπορείς να ταχυδρομησεις απο εκεί στην αγαπημένη σου σύζυγο, που τόσο πολυ εκτιμάς ιδιαίτερα τέτοιες ώρες , και κάτι πιο βαρύ και ογκώδες ( μου έκατσε η ιδέα για στήριξη) και γράφεις με καλλιγραφικα "USED". ΒΕβαια το μειονέκτημα είναι πως θα πρέπει να κάνεις και το δωράκι στη γυναίκα σου, το οποίο όμως ούτως η άλλως θα έκανες καθώς όπως είπα και πιο πριν είναι η "αγαπημένη" σου. Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα. www.flickr.com/photos/athlos/
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Σαφώς μπορείς να ταχυδρομησεις απο εκεί στην αγαπημένη σου σύζυγο, που τόσο πολυ εκτιμάς ιδιαίτερα τέτοιες ώρες , και κάτι πιο βαρύ και ογκώδες ( μου έκατσε η ιδέα για στήριξη) και γράφεις με καλλιγραφικα "USED". Εφόσον η δηλωμένη αξία είναι σε λογικά πλαίσια, στην τυπική τιμή του μεταχειρισμένου λογικά δε θα σε ενοχλήσει κανείς, αυτό είναι νόμιμο και, κατά τη γνώμη μου, ηθικό. Προφανώς ένα δέμα 50 κιλών με ένα τηλεσκόπιο μέσα δε θα πείσει αν το κοστολογήσεις στα 5 δολλάρια, μιας δηλώνεις την αξία του αντικειμένου στο ταχυδρομείο όταν το στέλνεις σε μια κάρτα που την κολλάνε πάνω στο δέμα, και τότε είναι πιθανόν να μπλέξεις -το οποίο είναι και νόμιμο και λογικό επίσης.
JORDAN Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Heal συμφωνω μαζι σου 100%. Το θεμα αν θελεις, δεν ειναι να φερεις εξοπλισμο και να εισαι ο "πονηρός" που πληρώνει "ΜΗΔΕΝ". Αυτό σιγουρα ουτε ηθικο ουτε νομιμο ειναι. Αν παλι κινεισαι στα ορια του μετρου και της μη προκλησης ...... Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα. www.flickr.com/photos/athlos/
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Όσο για το τελωνείο δεν νομίζω και εγώ να υπάρξει πρόβλημα. Όσες φορές έχω κάνει το ταξίδι αυτό δεν έχω δει να σταματάνε κανένα (βέβαια δεν είδα και κανένα να κουβαλάει 20 dob... ). Από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με έχουν σταματήσει δυο φορές στο τελωνείο, για τυχαίο έλεγχο, τη μια μου ζήτησαν να ανοίξω τη βαλίτσα μου. Την άλλη απλά με ρώτησαν αν έχω να δηλώσω τίποτα, τους είπα για φωτογραφική μηχανή και λαπτοπ, μου είπαν εντάξει και με ρώτησαν στη συνέχεια να έχω ποτά ή πούρα μαζί μου, τους είπα όχι και συνέχισα χαμογελαστός.
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2011 Heal συμφωνω μαζι σου 100%. Το θεμα αν θελεις, δεν ειναι να φερεις εξοπλισμο και να εισαι ο "πονηρός" που πληρώνει "ΜΗΔΕΝ". Αυτό σιγουρα ουτε ηθικο ουτε νομιμο ειναι. Αν παλι κινεισαι στα ορια του μετρου και της μη προκλησης Ακριβώς, το θέμα είναι να μην είμαστε και πλεονέκτες. Κάτι το αγοράζεις ήδη φθηνότερα (-Α%) από την τυπική τιμή στην Ελλάδα, το δηλώνεις ως μεταχειρισμένο, γιατί τέτοιο είναι εφόσον έχει ανοιχθεί (-Β%), μετά να θελήσεις να γλιτώσεις ένα ακόμη Γ% για τους φόρους μου φαίνεται πως πάει πολύ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα