kounoupi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2011 καλησπερα παιδες,επειδη σε 3 μερες τελειωνει η εκπτωση και επειδη το δολαριο εχει πεσει αρκετα ελεγα να παρω 1η2 Nagler απο το adorama.240$ τους εχει δλδ γυρο στα 160 ευρω.Απλα κολησα με τους 3 τυπους που εχει και δεν ξερω την διαφορα τους.240$ εχει εναν απο τους 3 τυπους νομιζω.Και ενα δευτερο ειναι ποια 2 σε mm να παρω?ελεγα το ενα να ειναι 11 η13mm kαι για το αλλο να χτυπησω μικρη μεγενθυση η μεγαλη?Εχω ηδη ανα 28mm που ηρθε μαζι με το τηλεσκοπιο.Βασικα μονο κρονο και σεληνη παρατηρω εως τωρα απο το Παλαιο Φαληρο.α και εκτοσ απο το 28 mm εχω και εναν Celestron zoom 24-8 και εναν 2.5x powermate.Τι προτείνετε? Μην βαράτε τα κουνούπια...άλλοι σας πίνουν το αίμα
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2011 Έχουμε και λέμε: Nagler Type 4: 22, 17 και 12mm. Μεγάλο μέγεθος, μεγάλη διάμετρος φακού, μεγάλο eye relief, η υπέρτατη widefield εμπειρία, οι αγαπημένοι μου. Οι 22 και 17 είναι 2'' και ο 12 μεικτός 1.25'' & 2''. Nagler Type 5: 31, 26 και 20mm στις 2'' και 16mm στις 1.25'. Εδώ τα πράγματα διαφέρουν. Οι 31 και 26mm είναι σχετικά ογκώδεις με καλό eye relief το οποίο προοδευτικά μειώνεται με τον 16mm να είναι ελαφρύς με μόλις 10mm eye relief. Από πολλούς θεωρούνται οι καλύτεροι Naglers, ειδικά ο 31mm. Nagler Type 6: Ξεκινούν από εκεί που σταματούν οι 5 και προσφέρονται σε 13, 11, 9, 7, 5, 3.5 και 2.5mm. Περιορισμένο eye relief, μικρό μέγεθος. Στους 5 και 6 η επιλογή γίνεται με βάση την εστιακή που θέλεις, καθώς δεν αλληλεπικαλύπτονται. Μαζί δημιουργούν μια πλήρη σειρά. Οι 4 είναι μια άλλη ιστορία, τραγικά λίγοι που μπορούν να συμπληρωθούν μόνο από φακούς SWA 70 μοιρών, σαν τους νέους Delos, ίσως. Τώρα, για ένα ED 80/600 f/7.5 με τον Powermate που έχεις μπορείς να πετύχεις την μέγιστη μεγέθυνση με τον 9mm και τον Powermate. Θα έχεις 66.6x και 166.66x. Σαν ερευνητή καλό είναι να έχεις έναν φακό με exit Pupil 2-3mm. Νομίζω ο Nagler T4 17mm είναι ιδανικός, με exit pupil 2,3mm, 35x και πεδίο 2.3 μοίρες. Αν όμως θέλεις να αξιοποιήσεις και τον Powermate αναγκαστικά πάς στο Τ5 16mm. Για ακόμη μικρότερη μεγέθυνση έχεις ήδη τον 28mmΑυτά... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
pleiadian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2011 Καλησπέρα, Ρίξε μια ματιά και εδώ : http://www.cloudynights.com/documents/naglers.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα