studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Το θέμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους στρέφουν τα μάτια τους στον ουρανό. Τι σπρώχνει τον άνθρωπο να κοιτά προς τα πάνω; Τι τον ωθεί στην αναζήτηση του μακρινού, τι τον υποκινεί να θαυμάζει, να φαντάζεται, να ατενίζει, να ψάχνει τον ουρανό, να βρίσκεται μετέωρος πάνω στη νοητή γραμμή που ενώνει το "εδώ" με το "εκεί"; Γιατί το ανθρώπινο συναίσθημα, θετικό και αρνητικό, τραγουδήθηκε, υμνήθηκε, αποδόθηκε καλλιτεχνικά τόσο πολύ με αναφορά στ' άστρα; Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τη δική τους άποψη, θα μπορούσαν να φωτίσουν αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα, που σίγουρα απασχολούν τους εραστές της αστρονομίας. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Όπως μου επισήμανε ο καλός φίλος Βασίλης έχει γίνει και παλαιότερα περίπου το ίδιο ερώτημα και είχαν γραφτεί όμορφα πράγματα και τότε(FotisR,maxplank κ.α respect).http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2541&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%CA%E9%E2%F9%F4%FC%F2 Η δικιά μου άποψη είναι οτι κοιτάμε ψηλά επειδή δεν έχει τέλος και στους ανθρώπους αρέσουν τα πράγματα που δεν τελειώνουν ποτέ. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία μου είναι πολύ πρόσφατη στο forum. Οπωσδήποτε δε γνωρίζω τον παρελθόντα βίο του, αλλά γενικά η γνώση ή διατύπωση άποψης δεν είναι ασυνεχής ούτε επί μηδενικής βάσεως. Προσωπικά, προσπαθώντας να προσεγγίσω το χώρο της αστρονομίας, όπως και πολλοί νέοι συμμετέχοντες θα με ενδιέφερε η γνώμη των έμπειρων. Άλλωστε συχνά οι άνθρωποι διαφοροποιούν ή επαναδιαπραγματεύονται την οπτική μέσα από την οποία βλέπουν τα πράγματα. Η γνώση βασίζεται στο παρελθόν, αναπαράγεται και μεταφέρεται. Θα χαιρόμουν πολύ να διάβαζα και απόψεις άλλων φίλων της αστροπαρατήρησης. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2011 Αναδύονται αρκετά ερωτήματα μεταμφιεσμένα σε απαντήσεις. Εξ αυτών αποδίδω τα πρωτεία στο άνωθεν επιπολάζον: Μήπως κάποτε δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε σαν στρέφουμε το βλέμμα προς τα κάτω; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
terring Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2011 Την δική μου απάντηση θα την βρεις εδώ "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2011 Διάβασα ότι ο εγκέφαλος έχει 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, όσα τ' αστέρια του ηλιακού συστήματος. Και συνέχιζε το άρθρο αν τοποθετούσαμε αυτούς του νευρώνες, που προσλαμβάνουν τη μάθηση που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας, σε σειρά θα καλύπταμε την απόσταση από τη γη στο φεγγάρι. Είναι τυχαίο να ορίζεται το πλήθος στην επιστήμη με στοιχεία της αστρονομίας; Η αστρονομία είναι τόσο πολύ μέσα στη ζωή μας ή φαντάζει ως κάτι το εξωτικό που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει την εντύπωσή μας; διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2011 "As above, so below", Aleister Crowley, 1875- 1947Σε αυτό τουλάχιστον είχε δίκαιο. Ο Μικρόκοσμος σχετίζεται με τον Μακρόκοσμο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα