Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχω καποιες αποριες σχετικα με τους προσοφθαλμιους.Διαβάζω για Plossl για wide angle και για διαφορους τυπους προσοφθαλμιων.Πόσων ειδών προσοφθαλμιοι υπαρχουν τελικα και ποιες οι διαφορες τους;Ποιοι είναι οι καλυτεροι και για ποιο σκοπο χρησιμοποιουνται ο καθε τυπος;Ποιες μαρκες ειναι οι καλυτερες;Τελικα αν θελει καποιος να αγοράσει 4 προσοφθαλμιους τι θα προτείνατε (με την προϋποθεση οτι υπαρχει φακος Barlow);

Δεν χρειαζετε να μου απαντησετε σε ολες τις αποριες μου.Οτι μπορει ο καθενας.Ευχαριστω

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Αιολε.Συνηθως (και σωστα) οι προσοφθαλμιοι επιλεγονται συναρτηση των αναγκων μας ,και του επιπεδου του υπολοιπου εξοπλισμου μας.Δεν εχει νοημα να διατηρεις ενα μετριο τηλεσκοπιο με αριστους προσοφθαλμιους εκτος(παλι σωστα)αν σκεφτεσαι για μελλοντικη αναβαθμιση τηλεσκοπιου(κοινο χαρακτηριστικο του 100% των αναγνωστων αυτων των γραμμων).Αρα για λογους πακτικους,αγοραζουμε καλης ποιοτητας (και ακριβους)προσοφθαλμιους,με δεδομενο ομως καποιο σχετικο προσανατολισμο ως προς το ειδος της παρατηρησης(πλανητες,βαθυ ουρανο,επιγεια παρατηρηση,λιγο απ'ολα,κ.λ.π.)Εδω συνανταμε παρα πολλα ειδη ,τα οποια ''εξειδικευονται'' το καθενα σε καθε παρατηρηση.Το κεφαλαιο που ανοιγεις ειναι μεγαλο και απαιτει σοβαρη ερευνα απο εσενα ωστε να επιλεξεις τα αντικειμενα που θα αξιοποιουν τον εξοπλισμο σου και τον χρονο σου γενικοτερα.Σου προτεινω το ''throught the telescope'' (παπασωτηριου) γιατι σε ενα κεφαλαιο,αναλυει διεξοδικα το θεμα ''προσοφθαλμιοι''.Ειμαι σιγουρος οτι διαβαζοντας αυτα που θα σου γραψουν και οι υπολοιποι αστροφιλοι σου, θα σε προσανατολισουν σωστα.

Κωστας.

Δημοσιεύτηκε

http://www.televue.com/engine/page.asp?ID=131

Τσεκαρε το site. Εμενα με βοήθησε πολύ αυτο για να καταλάβω τι "παιζει" στα προσοφθαλμια.

ΥΓ: Αμα χρειάζεσε μετάφραση βαλε το κείμενο εδώ http://babelfish.altavista.com/ . αλλα έχε την άλλη σελίδα παράλληλα γιατι οι μεταφραστες βγάζουν αρκετά "διαμάντια"

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
Σκεφτομαι να παρω το τηλεσκοπιο ORION OPTICS DOPS 12'' με f/5,3. Θα ήθελα να ρωτησω ποια προσοφθαλμια να παρω για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο.Προτιμω της televue αν και ειναι πανακριβα.Για barlow σκεφτομαι τον Big Barlow 2X.Επισης σε έναν εστιαστη 2'' πως μπορεις να βαλεις προσοφθαλμιο 1,25'';Μαλλον με ανταπτορα φανταζομαι.Ειναι καλυτεροι οι 2'';Να τους προτιμησω ή δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα σε 2'' και σε 1.25. Σας παρακαλω βοηθηστε με δεν βγαζω ακρη.

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε
Σκεφτομαι να παρω το τηλεσκοπιο ORION OPTICS DOPS 12'' με f/5,3

Αν το παρεις εγω θα στο κλεψω,να το ξερεις!! :lol:

Προτιμω της televue αν και ειναι πανακριβα

Αν εχεις τα χρηματα παρε,ειναι καταπληκτικοι προσοφθαλμοιοι,απλα κορυφαιοι.

Επισης σε έναν εστιαστη 2'' πως μπορεις να βαλεις προσοφθαλμιο 1,25'';Μαλλον με ανταπτορα φανταζομαι

Σωστα φανταζεσαι.

Ειναι καλυτεροι οι 2'';Να τους προτιμησω ή δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα σε 2'' και σε 1.25

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στην εικονα που βλεπει το ματι σου,μεγαλυτερο ευρος..αλλα ειναι καταλληλοτεροι για μεγαλα πεδια (εγω στους προτεινω για αυτο),κ πολυ ακριβοι.Αν θες να αγορασεις μονο 2" θα εχεις μεγαλο κοστος,κατι που δεν βλεπω τον λογο να το κανεις απ την στιγμη που κανεις την δουλεια σου με τους 1.25"..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης