Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σε άλα τα προγράμματα πλανηταρίου που έχω δει (στυλ Stellarium) αλλά και σε προγράμματα χαρτών που γνωρίζω, όπως το Cartes du Ciel, όταν πρόκειται για διπλούς αστέρες, δεν έχω δει να εμφανίζεται η πληροφορία, αν πρόκειται για φυσικούς διπλούς, ή διπλούς λόγω προοπτικής, δηλ. ο συνοδός να φαίνεται δίπλα τους, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται πολύ μακρύτερα πίσω τους.

Αλλά δεν βρήκα ούτε online κάποια σχετική σελίδα.

Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος πίνακας, site ή ότι άλλο που να παρέχει αυτή την πληροφόρηση;

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Μάνο, υπάρχουν βιβλία, όπως:

1. The Cambridge Double Star Atlas, James Mullaney- Wil Tirion

2. Double Stars for Small Telescopes - More Than 2,100 Stellar Gems, Sissy Haas (ακατάλληλο για σένα! :D )

3. Observing and Measuring Visual Double Stars, Bob Argyle

Τυχαίνει να έχω και τα τρία. Στείλε μου το email σου να σε ενημερώσω αν θες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Σ'ευχαριστώ, Κώστα. Σου έστειλα PM
...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Αρχοντα καλησπερα

Σε ολα μεσα εισαι η Σισση χαας εχει κανει πολυ καλη δουλεια αλλα απο φατσα αστα..........

Μανο γεια χαρα βλεπω ενδιαφερον για το αντικειμενο των διπλων τριπλων και τετραπλων νταμπλ-νταμπλ αντε να γινει καμια ομαδιτσα

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε
Αρχοντα καλησπερα

Σε ολα μεσα εισαι η Σισση χαας εχει κανει πολυ καλη δουλεια αλλα απο φατσα αστα..........

Μανο γεια χαρα βλεπω ενδιαφερον για το αντικειμενο των διπλων τριπλων και τετραπλων νταμπλ-νταμπλ αντε να γινει καμια ομαδιτσα

Χθες κύριε Αντώνη τον είδαμε τον Αντάρη μαζί με τον Μάνο, με OIII και είχε εντυπωσιακότατη διχρωμία από το άστρο συνοδό...Σας θυμηθήκαμε!! :cheesy:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Αρχοντα καλησπερα

:P

Αυτό του Cambridge πολύ ωραίο είναι υπάρχει κάπου και σε pdf αλλά δεν το έχω μαζί μου

Δημοσιεύτηκε

Μάνο μπορείς να το πάρεις από εδώ

http://www.bookdepository.co.uk/Cambridge-Double-Star-Atlas-James-Mullaney/9780521493437

με ασυναγώνιστη τιμή και τα μεταφορικά δωρεάν! Ότι βλέπεις πληρώνεις μόνο...είχα πάρει έτσι το The Cambridge Star Atlas στα 23 ευρώ τελική από το site αυτό χωρίς τίποτα άλλο (free μεταφορικά!) και το έβρισκα στον Παπασωτηρίου γύρω στα 40 ευρώ!!! :shock: :shock: ](*,) ](*,) [-( [-(

Ξένους τίτλους να τους ψάχνεις πάντα εκεί πρώτα, καρασυμφέρει! Αν δεν τους βρεις ψάχνεις και αλλού...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Σ'ευχαριστώ, Τάσο. Την έχω υπ'όψιν μου αυτή τη σελίδα. Πραγματικά καμμία σχέση με τις τιμές που βρίσκεις τα ίδια βιβλία σ'εμάς εδώ, ακόμη και με τα μεταφορικά.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, φίλοι μου.

Δημοσιεύτηκε
Σ'ευχαριστώ, Γιώργο :wink:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης