scott Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2011 Θα χρειαστω τη γνωμη σας γι'αυτο τον barlow!Τον εχει καποιος η αν γνωριζει καποιες λεπτομεριες?Ειναι καλης ποιοτητας?Ευχαριστω... Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
scott Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2011 Κανεις δεν γνωριζει κατι για το barlow αυτο? Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2011 Δεν το ξέρω για ποιον barlow μιλάς, αλλά αν είναι αυτός: http://www.harrisontelescopes.co.uk/acatalog/SkyWatcher_Super_DeLuxe_ED_2x_Barlow_Lens_2_.htmlπροτίμησε καλύτερα αυτόν:http://agenaastro.com/gso-2-2x-ed-barlow-lens.htmlΜοιάζουν αλλά δεν είναι ίδιοι. Ο GSO είναι εξαιρετικός και καλύτερος από το κινέζικο "ξαδερφάκι" του.
scott Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2011 Ευχαριστω Ηλια.Δεν γνωριζω ομως πως γινεται παραγκελεια απο εξωτερικο Στη χωρα μας υπαρχει το συγκεκριμενο? Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Το απλούστερο είναι να βγάλεις μια προ-πληρωμένη visa (Τράπεζα Αττικής, Αγροτική, ή όποια άλλη τράπεζα διαθέτει pre-paid κάρτες για αγορές στο internet). Δεν θα σου κοστίσει τίποτα και συνήθως την έχεις στα χέρια σου σε 24 ώρες. Κάνεις μια κατάθεση με τα χρήματα που σκοπεύεις να ξοδέψεις και ολοκληρώνεις τη συναλλαγή μέσω του online συστήματος που έχει το κατάστημα ή το εκάστοτε κατάστημα χωρίς φόβο να διαρεύσουν τα στοιχεία της κάρτας σου κλπ.Τελωνείο δεν θα έχεις γιατί η αξία είναι ούτως ή άλλως μικρή. Επέξελε το οικονομικό USPS first class international για να σου αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα έξω από την πόρτα σου χωρίς ασφάλεια και χωρίς εκτελωνισμούς, ή το λίγο ακριβότερο USPS priority international με ασφάλεια και αριθμό αποστολής. Στην ακριβότερη επιλογή USPS express international η παράδοση γίνεται συνήθως μετά από μία βδομάδα στο σπίτι από courrier του Πόρτα-Πόρτα των ΕΛΤΑ, ενώ έχεις online ενημέρωση για το που βρίσκεται το δέμα σου κάθε στιγμή. Στη δεύτερη και τρίτη περίπτωση θα σε χρεώσουν με 3.60 ευρώ για "έξοδα εκτελωνισμού" αλλά σε κάθε περίπτωση δασμούς δεν θα έχεις.Τόλμησέ το τουλάχιστον μια φορά, ειδικά για μικροπράγματα αξίζει τον κόπο!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Ο Barlow αυτός είναι υψηλής ποιότητας και πολύ ευέλικτος.1. Ώς έχει δίνει 2x μεγέθυνση2. Αν βιδώσεις το οπτικό στοιχείο (μαύρος δακτύλιος) απ' ευθείας στον φακό σου έχεις 1.6x μεγέθυνση3. Το σώμα του Barlow χωρίς φακούς λειτουργεί ως επέκταση 2'' που βοηθά να εστιάσουν οι Hyperions σε διαμόρφωση 2'' σε ένα Νευτώνιο σαν το δικό σου4. Το ίδιο σώμα διαθέτει σπείρωμα 2'' ώστε να βάζεις εκεί το φίλτρο σου και να χρησιμοποιείται με κάθε φακό που αλλάζεις5. Διαθέτει προσαρμογέα 1.25'' ώστε να χρησιμοποιείς και τους 1.25'' φακούς με αυτό6. Ο ίδιος προσαρμογέας τοποθετείται στον εστιαστή 2'' των Skywatcher Dobsonians, ώστε να καταργήσεις το ανόητο βάλε- βγάλε των 2''-1.25'' μητρικών προσαρμογέων.Πολυεργαλείο δηλαδή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Μόλις κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του GSO Barlow ED 2x η οποία διαθέτει σπείρωμα για φίλτρα. Ρώτα αν η Agena την διαθέτει (πιθανόν να στέλνουν απο το παλαιότερο απόθεμα, άνευ σπειρών). Κώστα, είχα την εντύπωση ότι βγαίνει/θα βγει μια καινούργια έκδοση του Antares 1.6Χ με σπείρωμα για φίλτρα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο GSO έχει τέτοια σπειρώματα. Διόρθωσέ με αν θυμάμαι λάθος!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Όχι, εγώ είχα λάθος. Όπως τα λες είναι Ηλία. Το γεγονός είναι λοιπόν πως έχει σπείρωμα ο GSO, άλλο ένα +Διόρθωσα την καταχώρηση για να μην μπερδέψω κανέναν. Το σπείρωμα είναι εμφανές Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Να και το πρωτότυπο του Antares με το σπείρωμα. Δεν γνωρίζω αν θα το βάψουν τελικά ή θα το κυκλοφορήσουν γυαλιστερό, όπως τα σπειρώματα των Nagler.Ευχαριστώ επίσης για την διόρθωση Ηλία. Σπείρα Σπείρα Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Εμείς ...ψηφίσαμε Η απόφαση και η επόμενη κίνηση είναι του Κώστα!
scott Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Σας ευχαριστω πολυ! Οταν μπορεσω να παω στην τραπεζα για την visa καρτα,θα ρωτησω ξανα για τον τροπο διοτη δεν το ξαναεκανα.Η παραγκελια γινεται απο την σεληδα της agena που ειπες Ηλια?Κωστα νομιζω εχεις τον agena swa 26 η 32 αν δεν κανω λαθος?Αυτο τον συνδιασμο σκεφτομουν να προσθεσω στον εξωπλησμο μου,Ενα ερευνητικο 32,με ενα barlow(GSO καταληγω ) Και μαζη με τον zoom ειμαι καλημενος στις 2 ιντσες! Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Κώστα αν κάπου κολλήσεις στη διαδικασία της παραγγελίας στείλε μήνυμα να βάλουμε ένα χεράκι!
scott Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Merci beaucoup Ηλια Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Τον Hyperion Aspheric 31mm έχω, παρόμοιος με τους SWA σε μέγεθος και πεδίο. Από τους κλασικούς SWA έχω τους 3 1.25'', 20, 15 και 10mm.Και εγώ το βασάνισα αρκετά μεταξύ GSO 2'' ED και Antares 2'' 1.6x, συμβουλευόμενος τον Ηλία. Κατέληξα στον Antares (πήρα τον GTO Proxima που είναι ολόιδιος) λόγω μήκους και βάρους. Οι κύριοι φακοί μου είναι ήδη αρκετά βαριοί από μόνοι τους. Ο ES100 με τον Barlow συνδυάζονται σε ένα φονικό ρόπαλο. Ειδάλλως ο ED είναι πολύ πιο ευέλικτος όπως σου ανέλυσα παραπάνω, όντας και κατά τι φθηνότερος. Αναγκάστηκα να αγοράσω ξεχωριστά και έναν προσαρμογέα 2''-> 1.25''. Αλλά είχα ήδη δύο καλούς Barlow 2x και 2.5x για τις μεγάλες μεγεθύνσεις και το 1.6x μου αρκούσε.Το 32 σου γίνεται 20 και 16 λοιπόν, ενώ ο Zoom 15-5 και 12-4. Καλύπτεις φάσμα 8x με 3 κομμάτια. Φοβερό! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα