koskas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 χωρις λογια .....................................................
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 χωρις λογια ..................................................... Έτσι είναι τα forum φίλε μας. Εσύ κράτα την αμιγή πληροφορία. Όλα αυτά που σου προτείναμε κάνουν και για τον ουρανό (χωρίς να δείχνουν τα αδιόρατα αντικείμενα λόγω μικρής διαμέτρου) και για την γη. Εγώ προτείνω να πάρεις ένα διοπτρικό αχρωματικό 80/400 έως 102/500 σε υψαζιμουθιακή βάση επιπέδου A3, εκτός αν ήδη έχεις έναν καλό φωτογραφικό τρίποδα (μεταλλικό με καλή κεφαλή). Τα μακρινάρια δεν βολεύουν στην επίγεια παρατήρηση καθώς έχουν περίπου το μισό πεδίο και τα χειρίζεσαι, μεταφέρεις και αποθηκεύεις με δυσκολία. Καλή διασκέδαση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 Πάντως από την μικρή μου εμπειρία και στους δύο τομείς ( επίγεια παρατήρηση- αστροπαρατήρηση) δεν συνδυάζονται εύκολα να μη πώ ελάχιστα είναι τα κοινά σημεία. Για να προσδιορίσεις το είδος ενός ζώου ή πουλιού χρειάζεσαι μεγάλο οπτικό πεδίο και να επικεντρωθείς στα χαρακτηριστικά που το προσδιορίζουν και γρήγορα να μεταβάλεις τη μεγέθυνση (άλλο οι ακίνητοι στόχοι). Καλύτερη και φτηνότερη λύση τα κυάλια. Για την παρατήρηση του ουρανού, έστω και της Σελήνης, ένα τηλεσκόπιο θα δώσει την εικόνα που αναζητάς και ελάχιστα θα προσφέρει στην επίγεια παρατήρηση. Ναι θα δείς λεπτομέρειες στην κορυφή ενός βουνού αλλά αξίζει τα χρήματα γιαυτό; Πάντως νομίζω ότι πήρες τις απαντήσεις που ήθελες. και εμείς μάθαμε.Υ.Γ. Εγώ είχα πάντα ένα μονοκυάλι CCCP x8-x20 που δεν υστερούσε στις παρατηρήσεις από επαγγελματικές διόπτρες. Σε καμμία περίπτωση δεν λέω ότι ήταν το ίδιο.με αυτό χαζευα και τη Σελήνη. Αλλά μέχρι εκεί. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα