Jump to content

κάτοχος ενός tasco luminova upgrade se dob 8" ερωτήσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρώτα από όλα καλώς σας βρήκα. Είμαι υπερήφανος κάτοχος ενός tasco luminova .http://www.amazon.com/Tasco-Luminova-660-60mm-Telescope/dp/B0000A0AJ5. Το έχω πολλά χρόνια και πέρα του ότι έχω εξαντλήσει τις δυνατότητες του, πλέον εχει σαραβαλιαστεί και πρέπει να παροπλιστεί. (ακόμα βγάζω άμμο από τον σωλήνα) :mrgreen: . το θέμα μου είναι άλλο. ζαχαρώνω ένα dob 8" μόνο που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι τέτοιο, θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω τα εξής.

 

Α: μπορώ να παρατηρήσω νεφελώματα και γαλαξίες; και αν ναί πόσο καλά; και ποία

 

Β: θα πρέπει να πάρω κάποια φίλτρα για τις παραπάνω παρατηρήσεις; και ποία

 

Γ: η παρατήρηση του ήλιου είναι ασφαλής και πώς γίνεται;

 

Δ: θα πρέπει να αγοράσω προσοφθάλμια; (μην ξεχνάτε τι τηλεσκόπιο είχα, λογικά για καιρό θα νομίζω ότι έχω αστεροσκοπείο)

 

Ε: τι θα μπορούσε να με ξενερώσει σε αυτό το τηλεσκόπιο; είναι δύσκολο στη χρήση του; (με το tasco μου αν φτερνιστείς στα δύο μέτρα ότι και αν έχεις στο προσοφθάλμιο το χάνεις)

 

ΣΤ: τι συμβαίνει με το διάβασμα που βλέπω συχνά στο φόρουμ σας. Τι πρέπει να διαβάσω και γιατί;

 

Αυτά είχα να σας ρωτήσω σας ευχαριστώ εκ των προταίρων για τον κόπο σας. Αν έχετε και κάποιες συμβουλές είναι καλοδεχούμενες. [/b]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

η διαφορα τους ειναι η μερα με την νυχτα. με το dob 8'' οπως λες θα νομιζεις οτι εχεις ενα αστεροσκοπειο σε σχεση με την μπακατελα που λες οτι εχεις αρκει να το προσεχεις και να το συντηρεις σωστα ωστε να μην βγαινει αμμος και απο αυτο :shock:

 

το τι μπορεις να δεις θα σε περιορισει ο ουρανος που θα εχεις, μην ελπιζεις ομως οτι θα δεις γαλαξιες με τις τρελες λεπτομεριες στις σπειρες αλλα καποιες εντονες λεπτομεριες θα ειναι εμφανεις. αν καταφερεις να δεις το νεφελωμα του ωριωνα τον χειμωνα θα μεινεις με το στομα ανοιχτο απο την φωτεινοτητα που θα εχει. επισης με την βοηθεια ενος telrad θα βρισεις τα αντικειμενα με μεγαλη ευκολια.

 

για φιλτρα για αρχη θα προτεινα ενα φιλτρο σεληνης για παρατηρηση της, για νεφελωματα το πιο συνηθησμενο ειναι το ΟΙΙΙ και Ηα αλλα μην βιαστεις ακομα να τα παρεις.

 

για παρατηρηση του ηλιου το τηλεσκοπιο εχει ενα μικροτερο καπακι που αφαιρειται και μπορεις να σκεπασεις το ανοιγμα με το ειδικο φιλτρο για την παρατηρηση του ηλιου (μπορεις να σκεπασεις και ολη την διαμετρο του τηλεσκοπιου αλλα η Α3 κολλα του φιλτρου ειναι ακριβη ενω μπορεις να κανεις δουλεια και με Α4).

 

Προσοφθαλμια για αρχη δεν θα χρειαστεις γιατι εχει ενα των 25 και 10mm αν δεν κανω λαθος και δινουν αρκετα καλες εικονες, αν ομως κολλησεις με τον πυρετο των προσοφθαλμιων υπαρχουν εδω αλλα ατομα που θα βοηθησουν καλυτερα.

 

Για ξενερωμα ισως να χρειαστεις να φτιαξεις μια μικρη βαση ανυψωσης για να βαλεις την βαση μαζι με το τηλεσκοπιο επανω (υπαρχουν κατασκευες στο μαστοβοξ) ωστε να μην σκυβεις συνεχεια οταν θα ψαχνεις για τους στοχους αλλα και σε παρατηρηση στοχων σε χαμηλο υψος. ετσι θα γλυτωσεις κανα αυχενικο και πονους στην μεση.

 

το διαβασμα το λεμε ωστε να παρεις καποιες πληροφοριες απο μονος σου και να σχηματησεις την δικη σου γνωμη αλλα και καλυτερες αποριες. το να πεις εχω 500 ευρω και θελω να παρω ενα τηλεκοπιο, ο καθενας θα σου πει την δικη του αποψη γιατι εχει μαθει με συγκεκριμενο τηλεσκοπιο αλλα και γουστα και εχει το δικο του ''κολλημα''. επισης μπορει να προβεις και σε λαθος αγορα με αποτελεσμα να εχεις χαλασει τζαμπα λεφτα και να μην ευχαριστηθεις το χομπι. επισης καλο ειναι να ελθεις σε μια αστροεξορμηση στον κιθαιρωνα αν μενεις αθηνα. απο βιβλια παντως θα προτεινα το backyard astronomer's guide και σαν δευτερη επιλογη το nightwatch.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα για τις συμβουλές σου, με βοήθησες πολύ για τα παρελκόμενα δεν θα βιαστώ καθόλου. όσο για την άμμο μην εκπλήσσεσαι έχει γυρίσει πολλές παραλίες και όχι μόνο. επισκέφθηκα την σελίδα σου και είδα ότι έχεις και εσύ ένα 8". αξίζει τα λεφτά του; (φοβερές φωτογραφίες έχεις μπράβο σου)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

τα λεφτα του τα αξιζει και με το παραπανω για τις ιντσες του. φωτογραφικα αλλλα και σε οπτικη παρατηρηση με εχει ικανοποιησει προς το παρον

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης