nik71 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Παιδια καλησπερα εχω το δυοφθαλμιο της baader το maxbright και απο προσοφθαλμια εχω 2 plossl 25mm ιδια και μια που εχει ηδη καλοκαιριασει και ειναι καιροι καταλληλοι για εξορμησεις λεω να παρω 2 ιδια καινουργια γιατι αυτα που εχω νομιζω δεν μου προσφερουν και τοσο καλες εικονες,λεω να παρω αντε καμια μια με δυο ''σκαλες'' ανωτερα προσοφθαλμια παραπανω καλυτερα καθοτι τα οικονομικα μου λογο κρισης δεν ειναι και τοσο καλα οπως και το πιο πολλων απο εμας Λεω να παρω κατι κατω απο 10mm η εστω εως 21mm το ανωτερο.Εχει κανεις να μου προτεινει καποια? Το τηλεσκοπιο ειναι αυτο που ειναι στη φωτογραφια.Ευχαριστω Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δύο Baader Hyperions ή δύο Explore Scientific 82 θα κοστίσουν περίπου 200 ευρώ.Το ίδιο και 2 Celestron Zoom 24-8. Καλά είναι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
nik71 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Καλα ακουγεται και νομιζω απο εξωτερικο (astroshop de κ.λ.π)θα μπορουσα να τα βρω και σε καλυτερες τιμες ισως.Τωρα τα celestron zoom δεν θα ηταν καπως δυσκολο να τα εστιασω και τα δυο σε καποιο αντικειμενο?δεν ξερω δεν εχω δει ποτε μεσα απο καποια σαν και αυτα Πιο καθαρες εικονες με ποια απο ολες τις μαρκες εχεις? Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Καλα ακουγεται και νομιζω απο εξωτερικο (astroshop de κ.λ.π)θα μπορουσα να τα βρω και σε καλυτερες τιμες ισως.Τωρα τα celestron zoom δεν θα ηταν καπως δυσκολο να τα εστιασω και τα δυο σε καποιο αντικειμενο?δεν ξερω δεν εχω δει ποτε μεσα απο καποια σαν και αυτα Πιο καθαρες εικονες με ποια απο ολες τις μαρκες εχεις? Έχεις δίκαιο, για να μπορέσεις να εστιάσεις σωστά βοηθά το clickstop του Baader Hyperion Zoom. Αυτός είναι ο κατάλληλος, στην έκδοση ΙΙΙ, αλλά είναι ακριβούτσικος.Βεβαίως, αν δεν έχεις ακριβώς την ίδια οπτική οξύτητα σε κάθε μάτι δεν αρκεί το Clickstop. Χρειάζεται και διοπτρική ρύθμιση, όπως στα κυάλια. Υποθέτω πως γίνεται αυτό στο bino σου.Πιο καθαρές εικόνες από αυτά έχεις με τον Baader Zoom. Αλλά και όλα τα σταθερά (Baader & ES) είναι καλά. Τώρα αν ρωτάς γενικά, οι περισσότεροι προτιμούν 2 Panoptic 24 και μεγεθύνσεις με Barlow. Και άλλοι φακοί που θεωρούνται εξαιρετικοί για bino (Denk, Nikon κλπ) είναι ακόμη ακριβότεροι.Γι αυτό λέω, αντί να μπλέκεις, πάρε 2 zoom. Ο Baader είναι μια καλή επιλογή, ο Celestron κοστίζει τα μισά.Εναλλακτικά 2 Hyperion 21 ή 17 και διάφορους συνδυασμούς barlow ίσως; Δεν αλλάζεις την ερώτηση; Ρώτα: "Ποιούς συνδυασμούς φακών χρησιμοποιείτε με το bino σας και πόσο ικανοποιημένοι είστε"; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
nik71 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Μαλλον εχεις δικιο φιλε αλλα τωρα δεν προλαβαινω βγαινω στην ταρατσα για μια συντομη αστροπαρατηρηση,φαινεται να'χει καθαρη ατμασφαιρα εδω στο ''κλεινον αστυ''.Ευχαριστω για ολα Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2011 Να σου προτείνω και μερικούς καλούς και ακόμη φθηνότερους φακούς με καλό eye relief1. Agena 1.25" Super Wide Angle (SWA) Eyepiece - 20mm http://agenaastro.com/agena-20mm-super-wide-angle-swa-eyepiece.html2. Agena 1.25" Enhanced Wide Angle Eyepiece - 9mm http://agenaastro.com/agena-9mm-enhanced-wide-angle-ewa-eyepiece.html3. Agena 1.25" Enhanced Wide Angle Eyepiece - 6mm http://agenaastro.com/agena-6mm-enhanced-wide-angle-ewa-eyepiece.html Μπορείς να κάνεις ένα σετάκι με ελάχιστα χρήματα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα