ifyoudid Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Καλησπέρα σε όλους! Κοιτάω τα παρακάτω κιάλια για παρατήρηση: http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=747Με ενδιαφέρει κυρίως να βλέπω κάποια πράγματα σε deep sky...Γι αυτά τα λεφτά είναι καλά? Υπάρχει κάτι καλύτερο? {|=
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Εξαιρετικά. Δεν έγιναν αδίκως Best Seller. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Εξαιρετικά για την τιμή που τα βρίσκεις στο εξωτερικό.Στο κόστος πρέπει να υπολογίσεις ένα σχετικά καλό τρίποδο και αντικατάσταση τoυ πλαστικού adaptor με ένα μεταλλικό της προκοπής. Μετά απο 3-4 χρόνια χρήσης, όταν κάνει ζέστη και παρατηρείς υπό μεγάλη κλίση,"κατρακυλάει" σιγά-σιγά το σύστημα των προσοφθαλμίων προς τα πίσω, αλλάζονταςτην εστίαση βέβαια -ως ένδειξη της γενικής ποιότητας. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να μην ανταμοιφθείς απο την όλη απόδοση καιαπο αυτά που θα δεις μ'αυτά τα κυάλια. Χρήστος Μαρινός
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Deep sky αντικείμενα με τα κυάλια?;Τι ακριβώς εννοείς; Σαν κυάλια είναι πολύ καλά για τα χρήματά τους αλλά δεν είναι τηλεσκόπιο. Με 15Χ μην περιμένεις να δείς πολλά πράγματα κι αυτά απο πολύ σκοτεινό ουρανό. Εγώ τα χρησιμοποίησα χθές στον Πάρνωνα κι είδα τα Μ4, Μ13, Μ27, Μ8, Αλμπιρέο, αλλά τι εννοώ είδα; Το Μ13 φαινόταν αρκετά καθαρά αλλά δεν έσπαζε, έβλεπες μια μπάλλα αστέρων αλλά καμία σχέση με αυτό που θα έβλεπες απο να τηλεσκόπιο. Το Μ27 το έβλεπες σαν μια μικρή θολούρα, το Μ4 επίσης. Κι αυτά απο τον Πάρνωνα, απο πόλη ας μην το συζητήσουμε καν. Απ΄την άλλη, το πρωί του Σαββάτου με τα ίδια κυάλια θαυμάσαμε τα αεροπλάνα που περνούσαν καθώς και μερικά όμορφα πτηνά (γεράκια; ) που κυνηγούσαν εκεί κοντά. Αν τώρα υπολογίσεις το κόστος τους, πλέον ενός σοβαρού τριπόδου, φθάνουμε στο κόστος ενός dob8" γι αυτό αν θές πραγματικά να δείς αντικείμενα βαθέως ουρανού πάρε ένα τηλεσκόπιο και πήγαινε σε ένα μέρος με σκοτεινό ουρανό. Συγγνώμη αν ακούγομαι σκληρός αλλά έτσι είναι. Σαν κυάλια είναι καλά αλλά δεν είναι τηλεσκόπιο. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
ifyoudid Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Deep sky αντικείμενα με τα κυάλια?;Τι ακριβώς εννοείς; Σαν κυάλια είναι πολύ καλά για τα χρήματά τους αλλά δεν είναι τηλεσκόπιο. Με 15Χ μην περιμένεις να δείς πολλά πράγματα κι αυτά απο πολύ σκοτεινό ουρανό. Εγώ τα χρησιμοποίησα χθές στον Πάρνωνα κι είδα τα Μ4, Μ13, Μ27, Μ8, Αλμπιρέο, αλλά τι εννοώ είδα; Το Μ13 φαινόταν αρκετά καθαρά αλλά δεν έσπαζε, έβλεπες μια μπάλλα αστέρων αλλά καμία σχέση με αυτό που θα έβλεπες απο να τηλεσκόπιο. Το Μ27 το έβλεπες σαν μια μικρή θολούρα, το Μ4 επίσης. Κι αυτά απο τον Πάρνωνα, απο πόλη ας μην το συζητήσουμε καν. Απ΄την άλλη, το πρωί του Σαββάτου με τα ίδια κυάλια θαυμάσαμε τα αεροπλάνα που περνούσαν καθώς και μερικά όμορφα πτηνά (γεράκια; ) που κυνηγούσαν εκεί κοντά. Αν τώρα υπολογίσεις το κόστος τους, πλέον ενός σοβαρού τριπόδου, φθάνουμε στο κόστος ενός dob8" γι αυτό αν θές πραγματικά να δείς αντικείμενα βαθέως ουρανού πάρε ένα τηλεσκόπιο και πήγαινε σε ένα μέρος με σκοτεινό ουρανό. Συγγνώμη αν ακούγομαι σκληρός αλλά έτσι είναι. Σαν κυάλια είναι καλά αλλά δεν είναι τηλεσκόπιο.Φίλε Takis63Όλα αυτά που μου λες τα γνωρίζω εξ αρχής ..Και καλά κάνεις που τα τονίζεις!Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Όταν άνοιξα το θέμα είπα πως θέλω τα κιάλια για παρατήρηση κάποιων πραγμάτων μόνο! Ίσως και εγώ να μην το διευκρίνισα καλά.. :oops: Δεν νόμιζα σε καμία περίπτωση πως θα τα δω όλα.. Αναζητώ μόνο μια λύση σχετικά χαμηλού κόστους για μια πρόχειρη παρατήρηση ορισμένων στόχων σε Deep Sky... {|=
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Αυτό που θέλω να σου ξεκαθαρίσω (και πάλι χωρίς να θέλω να σε προσβάλω) είναι ότι τελικά δεν είναι μια λύση και τόσο χαμηλού κόστους και με αμφίβολο αποτέλεσμα ώς προς το στόχο σου. Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις να μαζέψεις τα χρήματα που απαιτούνται και να πάρεις ένα τηλεσκόπιο. Θα το ευχαριστηθείς πιστεύω πολύ περισσότερο απο ένα ζευγάρι κυάλια. Αλλά όπως λέει κι ο σόφός λαός μας "περί ορέξεως..." Αν θές οπωσδήποτε ένα ζευγάρι κυάλια, τα Skymaster 15x70 είναι πολύ καλά για την τιμή τους. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Nikos11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2012 Εγω παλι πηρα τα 9 Χ 63 Skymaster της Celestron, επειδη ειχε δοκιμασει τα δικα μου 9Χ63 Diorit της Bresser και του αρεσαν. Του ξεκαθαρισα οτι η διαφορα στην τιμη τους ειναι μεγαλη (5πλασια) και μην περιμενει τις ιδιες επιδοσεις αλλα μια και ειχαν καλο ονομα στην αγορα, θα ηταν μια καλη επιλογη. Τα κυαλια της σελεστρον ηταν χαλια! Δεν ξερω αν εφταιγε τα συγκεκριμενα που αγορασα, αλλα ηταν μια πικρη απογοητευση. Δεν θυμαμαι ποιο ακριβως ηταν το μεγαλυτερο προβλημα τους, αλλα μονο ευχαριστηση δεν σου εδιναν κοιτωντας μεσα απο αυτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα