astropegas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Γεια χαρα σε ολους!Βασικα ειμαι καινουργιος και οι αποριες πολλες 1.Εχω 2 προσοφθαλμια 6mm και 20mmΤο 20mm μου αρεσει αλλα θελω και κατι ''μεγαλυτερο''Το 6mm με δυσκολευει αρκεταΤι επιλογη να κανω για 1 ακομα προσοφθαλμιο?εχω barlow x2 2.Ποιος ειναι ο βασικος εξοπλισμος σε φιλτρα που πρεπει να εχω? 3.Τελικα οσοι μιλατε για κιαλα, νομιζω οτι μιλατε σοφά!!!Εχει κατι κιαλια ο γιος μου και του τα παιρνω10 ευρω κανουν εδω και μερικες μερες κυκλοφορω με τον ερευνητη ΜΠΟΡΩ να βρω κιαλια εως 50 ευρω και να ειναι τιμια? Υ.Γ. σε ολα τα παραπανω θα ηθελα φτηνες λυσεις με καλη αποδοση/τιμη αν γινεται ευχαριστω
Django Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Για τα κυάλια κοίτα εδώ:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=14795 Για τα υπόλοιπα δεν έχω την εμπειρία να σε συμβουλέψω αλλά το 6mm που έχεις θα σου φανεί χρήσιμο στους πλανήτες. Προσπάθησε να το συνηθίσεις, εκτός εάν είναι κακής ποιότητας οπότε αλλάζει το πράγμα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Καλώς ήρθες.Το 8'' Νευτώνιό σου είναι f/4, f/5, f/6;Ότι και να είναι πάρε έναν καλό φακό εστιακής διπλάσιας του f number.Οικονομικά μοντέλα με υψηλή απόδοση: 1) Baader Hyperion 10mm 68 μοιρών (υπερτερεί σε eye relief)2) Explore Scientific 11mm 82 μοιρών (υπερτερεί σε πεδίο)Αν θες κάτι φθηνότερο3) EWA 9mm 66 μοιρών (Skywatcher, Orion Expanse ή Agena)Οι Plossl 10mm είναι ζόρικοι, καλύτερα ο 20mm με Barlow.Αν θες να δώσεις περισσότερα πες το, υπάρχουν προτάσεις.Για φθηνά κυάλια δες εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=166534&sid=998c48822c02a3bb575e7b61aa9fc109#166534Αξίζει όμως να πάρεις τα Celestron Skymaster 15x70 πιστεύω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astropegas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 f/5 ειναι αυτα της Bresser μου φαινονται τιμια στα 50ευρω λογω της προσφατης αγορας του τηλεσκοπιου, αλλα και αλλων εξοδων, δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα για φακο, φιλτρα και κιαλια, αλλα θελω να παρω κατι να εχω αν και δεν εχω εμπειρια στην παρατηρηση, με γοητευει που κοιταω με γυμνο ματι την ανδρομεδα και νομιζω οτι την βλεπωεπισης ενιωσα ακομα καλυτερα οταν κοιταξα μεσα απο κατι αχρηστα κιαλια του γιουμου και ειδα οτι εκει οχι μονο το νομιζα, αλλα την ''εβλεπα'' οτι ειναι εκει!!!! ενα αμυδρο σκουπιδακι που μια το αντιλαμβανομαι και μια το χανωετσι καταλαβα γιατι ολοι επεμεναν για κιαλιανομιζω ομως οτι εαν δεν την ειχα δει απο κατι μεγαλυτερο, δεν θα μπορουσα να την δω με το κιαλι των 10 ευρω
astropegas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 ο 6mm δεν ξερω αν ειναι κακης η κακης ποιοτηταςhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1404δωρο απο το καταστημα Σε αμυδρα αντικειμενα ζοριζεται αρκετα, αν και νομιζω οτι η φωτορυπανση παιζει μεγαλο ρολο σε αυτον τον φακο για το τι βλεπει το προβλημα ειναι μεγαλυτερο με τον http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=745 ελπιζω οτι δεν φταιει αυτος και οτι απλα λογω της μεγαλης μεγενθυσης μειωνεται η ευκρινεια και το φως [/i]
Django Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Από μόνος του ο 6άρης σου δίνει μεγέθυνση 167Χ. Με τον Barlow πας στα 333Χ, πολύ αισιόδοξο νούμερο. Μην βάζεις Barlow στον 6ρη, χρησιμοποίησε τον σκέτο όποτε αυτό σε βολεύει και πάρε έναν ακόμα προσοφθάλμιο από αυτούς που σου προτείνουν τα παιδιά του φόρουμ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Ο 6ρης είναι της ίδιας σειράς με τον 9ρη που σου πρότεινα. Καλό είναι να μην του βάζεις Barlow, καθώς ήδη διαθέτει, ενσωματωμένο. Με το τηλεσκόπιό σου παράγει κόρη εξόδου 1.2mm στα 167x. Αν θέλεις μεγαλύτερη φωτεινότητα για εκτεταμένα αντικείμενα, ο ίδιος 9mm σου δίνει 1.8mm στα 111x. Θεωρούνται καλοί για τα χρήματά τους, με μεγάλο πεδίο, άνετο eye relief και διόρθωση του αστιγματισμού στο f/5 μέσω του Barlow που διαθέτουν. Ο 20 mm και ο 15mm δεν δουλεύουν καλά στο f/5. Ένας καλός Plossl 32mm και ένας 25-20mm καλύπτουν οικονομικά τις χαμηλές μεγεθύνσεις.Πως ακριβώς σε δυσκολεύει ο 6mm; Σε τι αντικείμενα τον δοκίμασες; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astropegas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 απο το σπιτι μπορω να δω μονο ανατολικα και αυτο με αρκετα φωτα τελικα μεσα στα ματια μουτην ανδρομεδα την βλεπω σε καθημερινη βαση στην ταρατσα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματαβλεπω και λιγο δυση και λιγο βορραμε τον 6mm x 2 δυσκολευομαι να δωσε δια και κρονο δυσκολευομαι αρκετα να καθαρισω την εικονα βεβαια το ματιμου βρισκεται σε βρεφικο σταδιο καποια βραδια που ειχα παει αλλου σε σχετικα χαμηλη φωτορυπανση ειδα αρκετα πραγματα καλυτερα ειδα νεφελωματα και αστρικα σμηνη ειδα νοτο....ανατριχιαστικο επισης το νεφελωμα που ειναι σαν δακτυλιδι δυσκολευτικα να το δωτυχαια τελικα το ειδα ενω το ειχα μπροσταμου αρκετη ωρα ισα που το διεκρινα με τον 6mm x2την ανδρομεδα νομιζω οτι την ειδα αρκετα καλα τοτεχωρις διπλασιαστη ηταν καλυτερα, αλλα δεν θυμαμαι ποσο εκεινες τις μερες παλευα με τον σωληνα χαχαχαχαχχαχαχτωρα ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα νομιζω οτι πρεπει να ξαναβρεθω σε καλο σκοταδι για να καταλαβω καλυτερα την καταστασηισως επειδη γλυκαθηκα εκεινα τα 2 βραδια και επειδη ηταν οι πρωτες παρατηρησεις να υποτιμησα την κατασταση τις επομενες φορεςασε που μετα αρχισε να εχει και φεγγαρι...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Τότε μάθε να παρατηρείς και επιδίωξε τον σκοτεινό ουρανό. Ειδικά το καλοκαίρι ο Νότος περιλαμβάνει τα ωραιότερα αντικείμενα. Άφηνε τα μάτια να προσαρμοστούν καλά. Αν δεν μπορείς να εστιάσεις, κατέβασε μεγέθυνση. Δες μήπως θαμπώνουν οι φακοί από υγρασία επίσης και κράτα τους καθαρούς. Τα νεφελώματα ανεστίαστα φαίνονται ούτως ή άλλως, εστίασε σε ένα αστέρι. Και βεβαιώσου πως είναι ευθυγραμμισμένα τα οπτικά σου, αυτή είναι η πιθανότερη αιτία να φαίνεται θολός ένας πλανήτης σε κάθε απόπειρα εστίασης.Ο Hyperion Zoom 24-8 μαζί με τον Barlow που έχεις είναι μια καλή λύση για το μέλλον. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα