Jump to content

ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!


EVILSTAR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

kalispera se olous..katrxin na sas po oti eimai arxarios me to kainourio mou tileskopio kai thelo na rotiso to eksis...simera meta tin dysi toy iliou pano apo ayti konta stis 70 moires prepei na itan kai einai akoma diladi 2 planites o pio foteinos o dias mallon leo ego ...exo to skywatcher 130/900 eq2 exo valei to prosofthalmio ton 10mm exo kai ena 25mm kai perimenontas na do kati san planiti ksanavlepo tin koukida pali pio konta tipota parapano...etsi tha vlepo kapoion planiti????thelo mikrotero prosofthalmio????exo kanei kati lathos stin egkatastasi kai den to ksero?an einai na vlepo oti me gymna matia ligo pio konta asta na pane..eyxaristo
"Όποιοι κι άν είστε σας χαιρετάμε..."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα!

Το πιο λαμπρό αντικείμενο είναι η Αφροδίτη, η οποία έχει πολύ μικρή φαινόμενη διάμετρο, μόνο 14 δευτερόλεπτα της μοίρας.

Δεν μπορείς να δεις τίποτα στην επιφάνειά της εκτός από τις φάσεις της.

Αυτή τη στιγμή η φάση είναι 76%.

Το άλλο αντικείμενο είναι ο Δίας με φαιν.διάμετρο 32 δευτερόλεπτα. Επειδή είναι αρκετά χαμηλά είναι δύσκολο να δεις ζώνες, παρά μόνο τους δορυφόρους του σαν αστεράκια κοντά στο δίσκο του.

Όμως, το τηλεσκόπιό σου έχει μικρό εστιακό μήκος 900 χιλ. και με τον προσοφθάλμιο των 10 χιλ. σου δίνει μόνο 90 μεγεθύνσεις, οι οποίες είναι λίγες για να δεις περισσότερες λεπτομέρειες. Χρειάζεσαι προσοφθάλμιο 4 χιλ. που θα δίνει 225 μεγεθύνσεις, ή 6χιλ. που θα δίνει 150 ή ένα Barlow 2x που θα διπλασιάζει τη μεγέθυνση που δίνει το προσοφθάλμιο των 10 χιλ, δίνοντας 180 μεγεθύνσεις.

Να προσθέσω ότι τα προσοφθάλμια 4 ή 6 χιλιοστών πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Εγώ σου προτείνω τα Lanthanum της Vixen.

Κοίτα και στην Ακτίς: http://www.aktistar.com/

Επίσης από Barlow προτείνω τον Ultima της Celestron, ή τους Powermate της TeleVue. Μπορεί να είναι ακριβοί, αλλά με λιγότερα χρήματα δεν αγοράζεις Barlow της προκοπής.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ!

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΣΑΙ!

ΕΓΩ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΘΑ ΔΕΙΣ!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ:ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

ΤΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Evilstar,

 

οι πλανήτες που εμφανίζουν σημαντικές λεπτομέρειες στα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια (Δίας, Κρόνος και Άρης), δεν παρατηρούνται χαμηλά στον ορίζοντα, αλλά όταν βρίσκονται ψηλά στον ουρανό. Έτσι λοιπόν, όταν θα παρατηρήσεις το Δία μετά από αρκετούς μήνες οπότε θα βρίσκεται πάλι αρκετά ψηλά, η εικόνα που θα δεις θα είναι πολύ καλύτερη και με αρκετές λεπτομέρειες.

 

Μην απογοητεύεσαι λοιπόν, και προσπάθησε διαβάζοντας (βιβλία, περιοδικά, διαδίκτυο) να μάθεις ποιές συνθήκες πρέπει να ικανοποιούνται για να παρατηρηθεί ικανοποιητικά κάθε αντικείμενο, και να χρησιμοποιηθεί σωστά ένα τηλεσκόπιο. Η αστρονομική παρατήρηση είναι απαιτητική σε γνώσεις για τον εξοπλισμό και τον ουρανό, και οι γνώσεις είναι που σιγά-σιγά θα μετατρέψουν τα αντικείμενα που παρατηρείς από ασαφείς εικόνες σε εντυπωσιακά θεάματα.

 

Φιλικά, Στέφανος

 

Σ.Γ. Το ύψος ενός αντικειμένου στον ουρανό μετριέται ως απόσταση σε μοίρες από τον ορίζοντα όχι από το ζενίθ. Οι πλανήτες λοιπόν, δεν βρίσκονταν "στις 70 μοίρες" αλλά στις 20 μοίρες (90°-70°=20°).

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης