gianniscy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Βασικά το θέλω να έχει μεγεθυνσή 250-300 φορες,να κανει για επιγεια παρατηρηση αλλα και για πλανητες κλπ.τιμη να μην υπερβαινει τα 300 ευρω(430 δολλαρια περιπου)υ.γ θελω να μου πειτε διαφορα μοντελα και οχι κατηγοριες οπως MAKSUTOV
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Απλά φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι...όταν λες θα ήθελες τηλεσκόπιο για επίγεια χρήση τι ακριβώς εννοείς? Διότι θα μπορούσε να πάρεις ένα ζευγάρι κυάλια κ να καλυφθείς. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
gianniscy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Απλά φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι...όταν λες θα ήθελες τηλεσκόπιο για επίγεια χρήση τι ακριβώς εννοείς? Διότι θα μπορούσε να πάρεις ένα ζευγάρι κυάλια κ να καλυφθείς.για επιγεια χρηση αλλα και για πλανητες αστρα κλπ
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Βασικά είναι λίγο δύσκολο να πάρεις κάτι κ για τα δύο.Αλλο το ένα , άλλο το άλλο. Θ πρέπει να διαλέξεις μάλλον. Είναι κρίμα να πάρεις κάτι μέτριο όταν μπορείς να πάρεις κάτι καλό. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Βασικά είναι λίγο δύσκολο να πάρεις κάτι κ για τα δύο.Αλλο το ένα , άλλο το άλλο. Θ πρέπει να διαλέξεις μάλλον. Είναι κρίμα να πάρεις κάτι μέτριο όταν μπορείς να πάρεις κάτι καλό.το celestron c6 κανεει για επιγεια ή τα εμφανιζει αναποδα?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Με διαγώνιο 45 μοιρών κάνει μια χαρά. Είναι λίγο βαρύ όμως. Τα C5 & C4 χρησιμοποιούνται για επίγεια, υπάρχει μάλιστα και ειδική έκδοση του C5 για spotting scope. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Με διαγώνιο 45 μοιρών κάνει μια χαρά. Είναι λίγο βαρύ όμως. Τα C5 & C4 χρησιμοποιούνται για επίγεια, υπάρχει μάλιστα και ειδική έκδοση του C5 για spotting scope.4,5 κιλά?Ουτως ή αλλιώς δεν με νοιάζει και πολύ το βάρος αφου δεν έχω σκοπο να το μεταφερω συχναΜπόρω να βάλω οτι μαρκα θελω προσοφθαλμια ή αναγκαστηκά πρεπει να βαλω Celestron?
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Με διαγώνιο 45 μοιρών κάνει μια χαρά. Είναι λίγο βαρύ όμως. Τα C5 & C4 χρησιμοποιούνται για επίγεια, υπάρχει μάλιστα και ειδική έκδοση του C5 για spotting scope.4,5 κιλά?Ουτως ή αλλιώς δεν με νοιάζει και πολύ το βάρος αφου δεν έχω σκοπο να το μεταφερω συχναΜπόρω να βάλω οτι μαρκα θελω προσοφθαλμια ή αναγκαστηκά πρεπει να βαλω Celestron?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Ό,τι θέλεις. Οι φακοί είναι τυποποιημένοι σε 1.25'' και 2.00'' διάμετρο. Το C6 (και όλα τα Schmidt Cassegrain) έχει έξοδο SCT και περιλαμβάνεται visul back 1.25'', αλλά μπορείς να βάλεις και 2'' στο μέλλον. Για επίγεια ένας διαγώνιος Amici 45 μοιρών χρειάζεται μόνο (προσανατολίζει σωστά τα αντικείμενα).Το βάρος δεν προβληματίζει στην μεταφορά, αλλά στην ευστάθεια πάνω στον τρίποδα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Ό,τι θέλεις. Οι φακοί είναι τυποποιημένοι σε 1.25'' και 2.00'' διάμετρο. Το C6 (και όλα τα Schmidt Cassegrain) έχει έξοδο SCT και περιλαμβάνεται visul back 1.25'', αλλά μπορείς να βάλεις και 2'' στο μέλλον. Για επίγεια ένας διαγώνιος Amici 45 μοιρών χρειάζεται μόνο (προσανατολίζει σωστά τα αντικείμενα).Το βάρος δεν προβληματίζει στην μεταφορά, αλλά στην ευστάθεια πάνω στον τρίποδα.τι μαρκα προσοφθαλμιων προτεινεις να παρω?
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Γιάννη αν είσαι από την Κύπρο (υποψιάζομαι πως το cy αυτό υποδηλώνει) βρες τα παιδιά της ΑΣΤΡΕΚ να δεις και από τα τηλεσκόπιά τους και να έχεις άποψη από πρώτο χέρι. Θα χαρούν να σε βοηθήσουν http://www.astronomy.com.cy/ Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Γιάννη αν είσαι από την Κύπρο (υποψιάζομαι πως το cy αυτό υποδηλώνει) βρες τα παιδιά της ΑΣΤΡΕΚ να δεις και από τα τηλεσκόπιά τους και να έχεις άποψη από πρώτο χέρι. Θα χαρούν να σε βοηθήσουν http://www.astronomy.com.cy/δεν μπορω να εγγραφω Sorry, registration is currently disabled.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Το φόρουμ είναι για μέλη της ΑΣΤΡΕΚ μόνο. Στείλε τους ένα email και θα σου απαντήσουν. Οι φίλοι στην Κύπρο είναι πολύ καλοί ερασιτέχνες και θα σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 τι μαρκα προσοφθαλμιων προτεινεις να παρω? Διάλεξε πρώτα τηλεσκόπιο και αναλόγως με αυτό θα έχεις προτάσεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 τι μαρκα προσοφθαλμιων προτεινεις να παρω? Διάλεξε πρώτα τηλεσκόπιο και αναλόγως με αυτό θα έχεις προτάσεις.celestron c6
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 celestron c6 Αυτό έχω και εγώ. Τι ποσό θα διαθέσεις μόνο για τους φακούς; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 celestron c6 Αυτό έχω και εγώ. Τι ποσό θα διαθέσεις μόνο για τους φακούς;δεν ξερωειναι καλυτερα να παρω zoom eyepiece ή προσοφθαλμια?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Αν μπορείς να πάρεις τον Baader Hyperion Zoom και ίσως ένα καλό Plossl 32mm θα είσαι εντάξει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Αν μπορείς να πάρεις τον Baader Hyperion Zoom και ίσως ένα καλό Plossl 32mm θα είσαι εντάξει.μπορώ να βάλω barlow πανω στο zoom eyepiece?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 μπορώ να βάλω barlow πανω στο zoom eyepiece? Φυσικά. Για το C6 150/1500 ο Barlow 2x είναι λίγο υπερβολικός με τον zoom 24-8. Αν μπορείς να βρεις Barlow 1.5x- 1.6x, ή Barlow 2x που να ξεβιδώνουν οι φακοί του και να βιδώνονται στον zoom σαν φίλτρο, τότε ο zoom θα γίνει 15-5 και φθάνει έως την μέγιστη μεγέθυνση του C6 χωρίς να την υπερπηδά.Το C6 πάντως δεν κοστίζει 300 ευρώ που έλεγες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 μπορώ να βάλω barlow πανω στο zoom eyepiece? Φυσικά. Για το C6 150/1500 ο Barlow 2x είναι λίγο υπερβολικός με τον zoom 24-8. Αν μπορείς να βρεις Barlow 1.5x- 1.6x, ή Barlow 2x που να ξεβιδώνουν οι φακοί του και να βιδώνονται στον zoom σαν φίλτρο, τότε ο zoom θα γίνει 15-5 και φθάνει έως την μέγιστη μεγέθυνση του C6 χωρίς να την υπερπηδά.Το C6 πάντως δεν κοστίζει 300 ευρώ που έλεγες.290http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=8811&kw=celestron%20c6&st=2
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Ναι, τόσο κάνει στον αστρονομικό παράδεισο των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν στέλνουν όμως επειδή υπάρχει εδώ αντιπρόσωπος (που τα πουλάει περίπου στην διπλάσια τιμή). Στην Κύπρο έχεις διαπιστώσει αν τα στέλνουν (και τι θα πληρώσεις στο Τελωνείο); Κάνε μια ερώτηση πρώτα -ρώτα και για μεταφορικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Ναι, τόσο κάνει στον αστρονομικό παράδεισο των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν στέλνουν όμως επειδή υπάρχει εδώ αντιπρόσωπος (που τα πουλάει περίπου στην διπλάσια τιμή). Στην Κύπρο έχεις διαπιστώσει αν τα στέλνουν (και τι θα πληρώσεις στο Τελωνείο); Κάνε μια ερώτηση πρώτα -ρώτα και για μεταφορικά.Ισως να το στειλουν σε γνωστο μου στην αμερικη που θα ειναι και φθηνα τα μεταφορικα και μετα αυτος να μου το στειλει με ταχυδρομειο
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Τότε χτύπα το. Αξίζει πολλά περισσότερα από τα 300 ευρώ που κοστίζει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gianniscy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Τότε χτύπα το. Αξίζει πολλά περισσότερα από τα 300 ευρώ που κοστίζει.να παρω προσοφθαλμια ή zoom eyepiece? Ποία είναι ή διαφορά τους?Εσύ που έχεις το ίδιο είναι καλό για επίγεια χρήση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα