Jump to content

Γαλιλαίος και Έντισον!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους απανταχού Αστροβοξιότες,

Σήμερα μελετούσα ολίγον το NightWatch.....ήμουν στο κεφάλαιο με την παρατήρηση της Σελήνης όταν διάβασα ότι ο Γαλιλαίος με μία κατασκευή-πρόγονο των σημερινών μικρών τηλεσκοπίων, παρατηρούσε τη Σελήνη και είδε ότι δεν είναι λεία όπως όλοι οι υπόλοιποι πίστευαν!! Παρατήρησε βέβαια και άλλα πολλά, όπως τα "δαχτυλίδια" του Κρόνου κ.ά! Όλα αυτά περίπου στα 1600!!

Αρκετά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 1879, ένας άνθρωπος αλλάζει κατά πολύ, από όσο φαίνεται, τα δεδομένα της ζωής μας! Τόμας Έντισον - Φως!!! ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ!!

Ο Τόμας Έντισον απλά νικούσε το σκοτάδι τότε, που να φανταζόταν ότι λίγα χρόνια αργότερα η ανακάλυψή του θα γέμιζε τις μεγαλουπόλεις με φωτορρύπανση!!

Εκεί ακριβώς ήθελα να φθάσω.....στο γεγονός ότι ο Γαλιλαίος παρατηρούσε έναν ουρανό κατά πολύ, κατά τη γνώμη μου, διαφορετικό από αυτόν που μπορούμε να παρατηρήσουμε σήμερα!!

Πόσο ωραίο να ήτανε άραγε το θέαμα που παρατηρούσε??? Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι παρατηρήσεις μας χωρίς φωτορύπανση???

Συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, ο άνθρωπος κάτω απ'' το φεγγάρι να έχει μια θέση στον ήλιο. Ανώνυμος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ διαφορετικές θα ήταν πλην όμως χωρίς την εξέλιξη του πολιτισμού και τον εξηλεκτρισμό δεν θα είχαμε τα τηλεσκόπια που έχουμε σήμερα αλλά εκείνα της εποχής του Γαλιλαίου. Συνεπώς θα βλέπαμε τον ουρανό όπως Ο Γαλιλαίος γιατί τέτοια τηλεσκόπια θα είχαμε και θα αναρωτιόμασταν αν ο απώτατος πλανήτης (Κρόνος στην εποχή του Γαλιλαίου) ήταν τρίδυμος.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα... δυστυχώς ή ευτυχώς :mrgreen:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης