Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω DSO φωτογράφιση και διαθέτω ένα "γρήγορο" νευτώνιο.Ποιός είναι ο πιο οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αποκλείσω την είσοδο σκόνης στον αισθητήρα της DSLR μου;
Ὁ μὲν βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή, ὁ δὲ καιρὸς ὀξύς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερή, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή
Δημοσιεύτηκε
η μοναδικη στιγμη που ο αισθητηρας ειναι εκτεθημενος ειναι οταν τραβας την φωτο μιας και το κλειστρο ειναι τοτε ανοιχτο, επισης θα πρεπει να εχεις πολυ μεγαλη ατμοσφαιρικη ρυπανση για να να σου λερωθει ο αισθητηρας απο σκονη. δεν χρειαζεται να παρεις ειδικα μετρα μετρα προφυλαξης απο την σκονη παρα να παρεις ενα πουαρ και να φυσηξεις τον αισθητρα να φυγει η σκονη. τελος γι'αυτο τον λογο παιρνουμε και flat για να δουμε ποση σκονη εχουμε και να την αφαιρεσουμεσ την επεξεργασια.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Μιας και θα φωτογραφίσεις με ένα γρήγορο νευτώνειο και DSLR λογικά θα χρησιμοποιείς και κάποιον διορθωτή κόμης. Σε αυτή την περίπτωση ο αισθητήρας δεν είναι εκτεθειμένος..
Δημοσιεύτηκε
αποτελεσματικός τρόπος για να αποκλείσω την είσοδο σκόνης στον αισθητήρα της DSLR μου;

Δεν μπορείς να την αποκλείσεις να την περιορίσεις και να την καθυστερήσεις μπορείς μονο. Με όλα τα γνωστά κόλπα να μην αφήνεις πολλή ώρα τη μηχανή χωρίς φακό, να την έχεις στραμένη προς τα κάτω, αν βάλεις τον διορθωτή κόμης είναι μια ασπίδα, να έχεις όλους τους adapters T rings κλπ σχολαστικά καθαρούς. Πάντως κάποια σκόνη θα βρει το δρόμο της στον αισθητήρα τότε κοιτάς κάποια από τις μεθόδους καθαρισμού ή την δίνεις σε εργαστήριο για επαγγελματικό καθαρισμό...

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
αποτελεσματικός τρόπος για να αποκλείσω την είσοδο σκόνης στον αισθητήρα της DSLR μου;

Δεν μπορείς να την αποκλείσεις να την περιορίσεις και να την καθυστερήσεις μπορείς μονο. Με όλα τα γνωστά κόλπα να μην αφήνεις πολλή ώρα τη μηχανή χωρίς φακό, να την έχεις στραμένη προς τα κάτω, αν βάλεις τον διορθωτή κόμης είναι μια ασπίδα, να έχεις όλους τους adapters T rings κλπ σχολαστικά καθαρούς. Πάντως κάποια σκόνη θα βρει το δρόμο της στον αισθητήρα τότε κοιτάς κάποια από τις μεθόδους καθαρισμού ή την δίνεις σε εργαστήριο για επαγγελματικό καθαρισμό...

+1 στον Γιώργο με κάλυψε πλήρως.

Άλλωστε φίλε μου όπως έλεγαν και οι παλιοί "από ζάχαρη είναι και φοβάσαι μην λιώσει?" :D :D

Η πιο απλά η σκόνη στην αστροφωτογράφια είναι όπως τα γαλόνια στο στρατό.... :lol: :lol:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης