Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα.

Εχθές πήρα για πρώτη φορά τηλεσκόπιο και αν προς απογοήτευσή μου δεν είχε τίποτα να δώ γιατί έβρεχε κάποια στιγμή κατάφερα να διακρίνω 2 πράγματα που φέγγανε. Το ένα φυσικά ήταν το φεγγάρι το οποίο είδα και κατενθουσιάστηκα και το άλλο ήταν κάτι αγνώστου ταυτότητας. Αλλά έλαμπε πολύ. Ζοομαρα με το τηλεσκόπιο και είδα ότι είναι κάτι στρόγγυλο (αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω πολλές λεπτομέρειες). Υπέθεσα λοιπόν ότι είναι πλανήτης.

Με τρώει όμως το ότι δεν ξέρω τι είδα. Μήπως κάποιος πιο έμπειρος θα μπορούσε να διευκρινήσει;

Από Θεσσαλονίκη βράδυ μετά τις 2(πμ) 18/8/2011.

Η τοποθεσία του ήταν αριστερά από το φεγγάρι και κρινόντουσαν όλα προς τα δεξιά.

Ευχαριστώ παιδιά.

Δημοσιεύτηκε
Ο Δίας είναι αριστερά και κάτω από το φεγγάρι εκείνη την ώρα και κάνει ''μπαμ'' όπως λένε. Μου κάνει εντύπωση όμως το ότι είδες απλώς μια μπαλίτσα. Ούτε δορυφόρους, ούτε ζώνες; Με τι τηλεσκόπιο και φακό τον είδες;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Απίστευτο το ότι είδα τον ΔΙΑ!

Είμαι πολύ φρέσκος στο όλο θέμα, ουσιαστικά έχω κάτι low-budget για αρχή.

http://www.sunelectronics.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=21609

Αυτό συγκεκριμένα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μάθει να το χρησιμοποιώ ακόμα και πολύ καλά. Δυσκολεύομαι με τα barlows τα οποία από ότι έχω καταλάβει δίνει έξτρα μεγέθυνση.

Φυσικά και το κεντράρισμα μου έβγαλε την πίστη αλλά το γούσταρα για να είμαι ειλικρινής.

Θα έπρεπε να περιμένω να δω ζώνες με αυτό το τηλεσκόπιο πάντως;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσιεύτηκε

Θεωρητικά 2 ζώνες και 4 δορυφόρους πρέπει να βλέπεις με 60/700. Δεν ξέρω πόσο αστιγματικό είναι το τηλεσκόπιο αλλά οι φακοί του είναι απαράδεκτοι, Ramsden και Huygens; Ούτε καν Kellner; Ο barlow υποθέτω θα είναι χειρότερος.

Χθες είδα και εγώ τον Δία στις 1:30. Ήταν χαμηλά, πάνω από βουνό και είχε αέρα. Το είδωλο τρεμόπαιζε από τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και υπήρχε μια τριχρωμία, μπλε- άσπρο- κόκκινο η οποία οφειλόταν στην ατμόσφαιρα (με τον ίδιο εξοπλισμό έχω λάβει τέλειες εικόνες άλλες νύκτες).

Δοκίμασε να τον δείς όταν ανεβεί υψηλότερα και σε καλύτερες συνθήκες (διαυγής και σταθερή ατμόσφαιρα δίχως σελήνη). Χρησιμοποίησε μόνο το 20mm Αν και τότε δεν δεις περισσότερα φταίει ο εξοπλισμός. Εγώ μόνο το φεγγάρι έβλεπα με ένα παρόμοιο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Καλά εγώ από εσωτερικό χώρο-μπαλκόνι τα έβλεπα, έβρεχε εχθές και δεν μπορούσα να βγω έξω!

Έχω κατενθουσιαστεί νομίζω ότι μόλις μπήκα επίσημα στο τρυπάκι ;)

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες παιδία.

Δημοσιεύτηκε

Συγνώμη ίσως να βγαίνω εκτός θέματος εδώ αλλά κάτι με έχει προβληματίσει. Με τους φακούς εννοούσες τα προσοφθάλμια που έχει; (20,12.5,4 στη προκειμένη περίπτωση).

Αν ναι θα ήταν κάλο να προχωρήσω σε κάποια αναβάθμιση προσοφθάλμιων;

Όπως είπα και πιο πάνω γνωρίζω ότι το τηλεσκόπιο μου είναι low badget και ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένω για κάποια καινούργια αγορά αλλά θα άξιζε το κόπο;

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσιεύτηκε
Δεν αξίζει να επενδύσεις στο τηλεσκόπιο αυτό. Ένας καλός φακός κάνει περισσότερο από το τηλεσκόπιό σου. Μπορείς να πάρεις κάποιους φτηνούς φακούς που θα είναι κάπως καλύτεροι από αυτούς που έχεις αλλά δεν αξίζει να τους επιλέξεις με βάση αυτό το τηλεσκόπιο ούτε θα κάνουν και τεράστια διαφορά. Εγώ προτείνω αναβάθμιση τηλεσκοπίου.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ούτως ή άλλως το τηλεσκόπιό σου δεν είναι συμβατό με τα σύγχρονα τηλεσκόπια. Λαμβάνει φακούς διαμέτρου 24.5mm και είναι δύσκολο να βρεις τέτοιους σήμερα. Αν βρεις θα είναι vintage ορθοσκοπικοί από Ιαπωνία και ακριβοί.

Τα σύγχρονα τηλεσκόπια χρησιμοποιούν φακούς 1.25'' και 2.00'' μεγαλύτερης διαμέτρου.

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ένα τέτοιο τηλεσκόπιο παιχνίδι. Δεν αναβαθμίζεται ουσιαστικά. Θα έρθει η στιγμή που θα αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις αγοράζοντας ένα πραγματικό τηλεσκόπιο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Με έπεισες να κανιβαλίσω το δικό Telescience 50/500 από τα Jumbo.

Πέρα από αυτά που γνωρίζεις (πλαστικά μέρη, βάση που τρέμει κλπ) διαπίστωσα πως έχει 1 φακό μόνο (τα πραγματικά τηλεσκόπια έχουν 2 ή 3 συνήθως) ο οποίος είναι υάλινος και ανεπίστρωτος. Στο μέσο του σωλήνα ο οποίος δεν έχει συσκότιση και ο μισός προς τον εστιαστή έχει γυμνό μέταλλο που ανακλά το φως, υπάρχει ένα field stop με άνοιγμα 1/3 του σωλήνα.

Δηλαδή το 50mm είναι στην πραγματικότητα 16mm!!!

Αυτό για να περικοπούν τα απαράδεκτα άκρα του αστιγματικού χρωματικά σφαλματικού φακού .

Κράτησα το παρέκταμα που πάει γάντι στον ερευνητή Celestron 9x50, τον φακό, μια πυξιδούλα και το αλφάδι για να παίζω, κάτι βιδούλες με παξιμάδια, μπόλικο teflon, την βάση και το δακτυλίδι των 50mm για τον Stellarvue και το υπόλοιπο πάει στον κάδο με Jump Shoot.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης