Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ξεχάσαμε τον κομήτη Garradd? (C2009/P1)

... έρχεται κι ο Elenin (C2010 X1)

Δια γυμνού οφθαλμού, αναμένεται αξαίσιο το θέαμα των Δρακοντίδων διαττόντων τον Οκτώβριο του 2011.

Προβλέπεται μεγάλη έξαρση περίπου στις 11 το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου 2011, Σάββατο.

Αρκετοί από εμάς θα είμαστε στην Κρήτη τότε, υποθέτω.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Για εκείνο το Μ24 τι λέτε; Μόνο και μόνο η ιδέα ότι κοιτάς μέσα από μια τρύπα της σκόνης του γαλαξία και αποκαλύπτονται αστέρια του βραχίονα του γαλαξία. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω παρατηρήσει, αλλά θα είναι σε προτεραιότητα στον Πάρνωνα μεθαύριο.

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=sky&id=856&action=detail

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε
Αλέξη, δεν έχω ακόμη αποφασίσει ποιό θέαμα αξίζει το σκήπτρο και το διάδημα της Ms Universe, ουδεμία ωστόσο αμφιβολία έχω πως η ευρύτερη περιοχή του Τοξότη φιλοξενεί τις περισσότερες ομορφιές. Κάθε θερινή παρατήρηση με οποιοδήποτε οπτικό μέσο ξεκινά από τα M7 & M6 και κατόπιν, συχνά παρακάμπτοντας τα Μ 70, 69 & 54, ανηφορίζω την σκάλα του Παραδείσου: Μ22, 28, 8, 20, 21, 23, 25, 24, 18, 17, 16, 11, 26 με οδηγούν στα αγαπημένα Μ27, Μ57 και Μ13. Τα περισσότερα τα μπερδεύω μεταξύ τους και την ώρα εκείνη διόλου με ενδιαφέρει πως τα λένε -συμβουλεύτηκα το Planetarium για να τα ονομάσω με την σωστή σειρά. Όλο λέω ''θα δω κάτι άλλο απόψε'' και όλο εκεί περιπλανώμαι, στο χαρέμι του άρχοντα με το τόξο. Ξέρω, ξέρω, ορισμένα ανήκουν σε άλλους αστερισμούς, όπως αυθαιρέτως τους όρισαν οι άνθρωποι. Για εμένα πάντως ανήκουν στο ίδιο σαράι.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Μακραν Μ57 γιατι οπου τρυπα και μεσα :lol:

Αλλα για να το δικαιολογησω πιο σοβαρα , μου αρεσει γιατι περαν οτι ειναι αρκετα φωτεινο, ειναι το μονο αντικειμενο που φαινετε ολοκαθαρα μεσα απο το δυοφθαλμιο

μου και ( βαση του εξοπλισμου μου)

Κωστα η ερωτηση σου ειναι εντελως σχετικη, ο καθε ενας εχει την δικη του Ms Universe με βαση πανω απο ολα το δικο του τηλεσκοπιο.

Αν ειχα ενα 12 dob σε βεβαιωνω παντος οτι το Μ57 σιγουρα δεν θα ηταν το αγαπημενο μου..

Αν και τελευταια ενα ωραιο θεαμα που με καθηλωνει σχεδον για ενα 5λεπτο ειναι η Ακροπολη φιλοι μου, παιρνω την ιδια αισθηση ηρεμιας γαληνης ταξιδιου ακομη και απο επιγεια παρατηρηση.

Ωραιο το θεμα που ανοιξες Κωστα :)

Να κανω και εγω μια ερωτηση, εκτος απο παρατηρηση με τον εξοπλισμο , σας εχει χρησιμευση σε κατι αλλο το τηλεσκοπιο ? Εννοω εχετε κανει κατι διαφορετικο ως προς την χρηση του η ακομη και στην παρατηρηση του.

Να δωσω ενα παραδειγμα, τον τελευταιο καιρο φωτογραφιζω πτηνα , αλλα αυτο μονο για παρατηρηση. Σαν αλλαγη χρησης περαν αστρονομικου searching, το εχω συνδιασει με το οπλο μου ( εχω χομπυ σκοποβολη σε σκοπευτηριο) με αποτελεσμα να το εχω βιδωσει πανω στην ισημερινη και να εχω βγαλει την μαμισια διοπτρα απο πανω βλεποντας κατευθειαν απο 150ρη...

Αποτελεσμα +40,50 μετρα ακομη πιο ευστοχα, λογο σταθερης στηριξης , και το καλυτερο βλεπω με πολυ μεγαλο ζοομ και δυοφθαλμιο τον στοχο που βαρεσα. Παιρνω καμια φορα την στηριξη στο σχιστο (σκοπευτηριο) και με ρωτανε ολοι απο πιο μαγαζι οπλων την πηρα.. :lol:

Υπαρχει κανεις αλλος που να του εχει αλλαξει την αστρονομικη χρηση και να το χρησιμοποιει και σαν κατι δευτερο ?

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Αποφάσισα: Ο Πέπλος μέσα από το SW12'' του Τάσου με ΟΙΙΙ.

Με τα δικά μου SW 8''& C6 το Μ13.

Με το C4 το M42

Με το SW 5.1'' το διπλό του Περσέα.

Με το 80ST και το SV50 οι Πλειάδες.

Σωτήρη, βλέπω συνεχώς την θάλασσα.

Και με τα κυάλια γλάρους, περιστέρια, μπούφους, χελιδόνια, νυκτερίδες.

Έχω δει και φλαμένκο, τσικνιάδες, πελαργούς με μία διόπτρα.

Και τα Red Arrows με το 80ρι.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Για τους φτωχους συγγενεις του forum που εχουν μονο κυαλια (ενας απο αυτους και εγω) οπωσδηποτε οι επιλογες ειναι σαφως λιγοτερες. Απο αυτες, ξεκαθαρος νικητης ειναι η Ανδρομεδα λογω μεγεθους.

Μολις προχθες ειδα για πρωτη φορα απο την νοτια Κρητη που παραθεριζω το Messier 7, NGC 6475 - Ptolemy's Cluster. Εμεινα κ το χαζευα μεχρι που πιαστηκαν τα χερια μουν κ ο αυχενας μου. Εξαιρετικος και σιγουρα ενας απο τους αγαπημενους μου.

Όλα τελειώνουνε και ολα περνάνε

Ιδέες, βασίλισσες

κακογερνάνε

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης