kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Το ερώτημα είναι απλό κυρίες και κύριοι. Παντρεύεστε το κύριο τηλεσκόπιό σας ή σπεύδετε να το αντικατσστήσετε με ένα νέο μανουλ... εεε, συγνώμη, μοντέλο ήθελα να πω, μόλις σας κυριεύσει το διαβρωτικών ιδιοτήτων συναλισθημα του ανικανοποίητου, ο αφθώδης πυρετός της διαμέτρου ή η νεκρολυτική πομφόλυγα της τριπλέτας;Ποιό είναι το μέγιστο διάστημα που διατηρείται η σχέση σας με το θεμελιώδες στοιχείο του οπτικού σας εξοπλισμού;Το ερώτημα αφορά τόσο παρατηρητές, όσο και φωτογράφους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Μπα Κώστα μου.Ποια ερωμένη κ ποια γυναίκα.Χαρέμια έχουν οι περισσότεροι. Ενα απ τα μεγαλύτερα έχεις κ εσύ. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ikoms Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Τοι μέγιστο διάστημα που διατηρήται η σχέση με τον εξοπλισμό είναι ίσο με τη διάρκεια της "ικανοποίησης" που σου προσφέρει. Ακόμα και οι καλύτεροι γάμοι δυαλύοντια όταν δεν υπάρχει πλέον "ικανοποίηση". Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις τις "απιστίας" με νέα μοντέλα "τριπλοτετραπλά" αλλά κρατάς το γάμο σου για ενθύμιο! Σε κάθε μια περίπτωση από τις παραπάνω αισθάνεσαι "μαδημένος" αλλά αυτό είναι το κόστος για δημιουργία/διατήρηση γάμου ή "χαρεμιού" και τα νυχτοπερπατήματα! Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
Estarian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Ο γάμος είναι ξεπερασμένος θεσμός :p Skywatcher 10 / ΝΕQ6
KOTS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Εγώ θα είμαι συγκεκριμένος. 3-4 περίπου χρόνια. Ήδη έχω ξεκινήσει να ζαχαρώνω STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
supernovus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Αυτά τα μοναδικά ερωτήματά σου, Κώστα Νομίζω ότι ο παραλληλισμός είναι πολύ ρεαλιστικός. Ισχύει ότι και στη ζωή.Σίγουρα έχει να κάνει και με τις οικονομικές δυνατότητες, αλλά και με την κοσμοθεωρία του καθενός.Πολλοί επιλέγουν ένα τηλεσκόπιο για μια σχέση ζωής. Δεν χρειάζεται να είναι το τέλειο, όπως και λίγοι από μας θα μπορούσαν να παντρευτούν κάποιο top model ή κάποια απ' τις γνωστές καλλονές. Επιλέγοντας σύζυγο είναι άλλα τα στοιχεία που μετράνε, όπως οι δυνατότητες ομαλής και ευχάριστης συμβίωσης, η ολοκλήρωση των χαρακτήρων μέσα από την ένωση κ.λ.π.Κοινώς η σύζυγος είναι κάτι που ταιριάζει στα μέτρα σου (βλ. τιμή αγοράς, φορητότητα, κόστος συντήρησης.) Τι να το κάνεις ένα θηρίο 20ιντσο όταν έχεις ένα αμαξάκι πόλης; Η πως να αποκτήσεις ένα τηλεσκόπιο, όταν κοστίζει 6-7 μισθούς σου;Μπορεί λοιπόν κανείς να φαντασιώνεται τις κουκλάρες που κυκλοφορούν γύρω του, αλλά να ζει ευτυχισμένα με την γυναίκα του.Μετά μπορείς να διατηρείς τη σχέση με μικρά δωράκια, μικρές χαρές όπως κανένα αξεσουάρ, κανέναν καλύτερο προσοφθάλμιο κ.λ.π.Επίσης στο κατάλληλο περιβάλλον (όταν η σύζυγος βγάλει την ποδιά της νοικοκυράς) θα δεις ότι έχει κι εκείνη πολύ περισσότερα προσόντα απ' ότι σε άφηνε η καθημερινότητα να δεις. Βρες έναν κατάλληλο τόπο για παρατήρηση και θα δεις ένα καινούργιο τηλεσκόπιο μπροστά σου.Τελικά - για να απαντήσω και στο ερώτημα - για μένα το 12ιντσο είναι σύζυγος. Έχουμε ανταλλάξει όρκους πίστης και ελπίζω να κρατήσουν (μην μου φύγει με κανέναν άλλον και τι θα κάνωΤώρα αν ρωτήσεις για το 8ιντσο που είχα πριν θα σου έλεγα ότι είναι κάτι σαν τους έρωτες του γυμνασίου. Χρήσιμοι για να σε κάνουν ώριμο για το μέλλον. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Οι γυναίκες είναι άνθρωποι και τα τηλεσκόπια μηχανήματα συνεπώς και οι όποις συνειρμοί περί συζύγων ερωμένων εραστών κλπ είναι ατυχείς....Πέρα από αυτό είναι στον κάθε άνθρωπο το αν θα δεθεί συναισθηματικά ή όχι με κάποιο άψυχο αντικείμενο- μηχάνημα.Εγώ δεν συνηθίζω να πουλάω πράγματα και έτσι καταλήγω συλλέκτης τηλεσκοπίων όχι φυσικά και γυναικών. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
supernovus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Οι γυναίκες είναι άνθρωποι και τα τηλεσκόπια μηχανήματα συνεπώς και οι όποις συνειρμοί περί συζύγων ερωμένων εραστών κλπ είναι ατυχείς....Πάντως, τις νύχτες που είμαστε μόνοι εγώ κι αυτό στο βουνό, ασχολούμαι μόνο με την παρατήρηση. Πέρα απ' τα αστεία, σίγουρα ισχύει αυτό που λέει ο Γιώργος και σίγουρα καθώς η τεχνολογία προχωράει μπορεί να υπάρξει η ανάγκη αναβάθμισης, αλλά φαντάζομαι ότι το ερώτημα του Κώστα ήταν πόσο έτοιμος είναι κανείς με την παραμικρή αλλαγή ή το παραμικρό περίσσευμα χρημάτων να προβεί σε αλλαγή, ακόμη κι αν δεν έχει "ξεζουμίσει" το προηγούμενο τηλεσκόπιο. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
mark Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 o γάμος δεν είναι ξεπερασμένος...κάθε άλλοκαι δεν είναι ανάγκη να μπερδεύουμε την αγάπη με τον έρωτα....μπορείς να αγαπήσεις και να παντρευτείς και στη συνέχεια να ερωτευτείς όσες φορές αντέχεις....το θέμα είναι κατά πόσο αντέχει η τσέπη σου τους έρωτες...γιατί και αυτοί έχουν ένα κόστος (πολλές φορές μεγάλο)συμπέρασμα....αποκτάς ένα καλό τηλεσκόπιο στην αρχή και βολεύεσαι με αυτό...όσο περνάει ο καιρός, ο αρχικός ενθουσιασμός περνάει, αλλά εξακολουθείς να το αγαπάς...αν τώρα είσαι μερακλής, μπορείς να παίρνεις μάτι και από άλλα τηλεσκόπια καλύτερα από το δικό σου...και αν έχεις κάποια συγγένεια με τη γνωστή Ιαπωνική οικογένεια των TAHONI (τα...χώνει), κοντινά ξαδέρφια της οικογένειας Τakahashi (ακόμα πιο γνωστή οικογένεια στους αστρονόμους), τότε μπορεί να αντέξεις και τους έρωτες και τα ακριβά γούστα...αλλά την αγάπη σου γιατί να την αποχωριστείς;;; Μπορείς να τα βολέψεις και τα δύο....άνετα!!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Οι γυναίκες είναι άνθρωποι και τα τηλεσκόπια μηχανήματα συνεπώς και οι όποις συνειρμοί περί συζύγων ερωμένων εραστών κλπ είναι ατυχείς....Πάντως, τις νύχτες που είμαστε μόνοι εγώ κι αυτό στο βουνό, ασχολούμαι μόνο με την παρατήρηση. Όπως είπα και στην εισαγωγή: Το ερώτημα είναι απλό κυρίες και κύριοι... και πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κατανόησε την αθώα και τετριμμένη αυτή παρομοίωση, την οποία δεν χρειάστηκε να πλαισιώσω με γλαφυρές περιγραφές και εποπτικό υλικό ακριβώς επειδή ανακύπτει από την καθημερινότητα όλων μας και χρησιμοποιείται ευρέως στην καθομιλουμένη. Δέχομαι ωστόσο να αλλάξω πάραυτα και δίχως διαπραγμάτευση το ερώτημα αν κάποια γυναίκα ερασιτέχνης θεωρεί πως ενέχει φαλλοκρατικά υπονοούμενα, τέτοια που ουδεμία πρόθεση είχα να συμπεριλάβω αλλά δεν γνωρίζω αν το επέτυχα. Κατά τ'άλλα έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράσει την γνώμη του χωρίς αυτό να σημαίνει πως εκτός από σεβαστή πρέπει να γίνει και αποδεκτή, όπως και η δική μου επιθυμία να πάψουν ορισμένα μέλη την καθ' έξιν και κατ' εξακολούθησιν ηλεκτρονική παρενόχληση και τις εστιασμένες απόπειρες καταστροφής των αναρτήσεων έχει, δυστυχώς για εμένα αλλά και περισσότερο για εκείνα τα μέλη που θα επωφελούνταν από μια στροφή προς την δημιουργικότητα, παραμείνει ανεκπλήρωτη. C'est la vie... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
supernovus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Πάντως, τις νύχτες που είμαστε μόνοι εγώ κι αυτό στο βουνό, ασχολούμαι μόνο με την παρατήρηση.Να σπεύσω κι εγώ να ζητήσω συγγνώμη, αν το αστείο μου ήταν κακόγουστο και έθεσε σε κίνδυνο ένα πραγματικά ενδιαφέρον θέμα οδηγώντας το αλλού. Συγγνώμη, Κώστα. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Η αλήθεια δεν είναι ποτέ κακόγουστη Μάνο. Σε έχω δει σε παρατήρηση και μπορώ να μαρτυρήσω πως λες την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aktistar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Πρόχειρες σκέψεις πάνω στο ωραίο αυτό θέμα:Μέσω του τηλεσκοπίου διανοίγεται ένας κόσμος που ταυτίζεται με τον επιθυμητό τρόπο ύπαρξης του ερασιτέχνη αστρονόμου. Το τηλεσκόπιο κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας παύει βέβαια να υπάρχει.Σε στιγμές όμως που δεν χρησιμοποιείται θεματοποιείται και γίνεται αντιληπτό ως μια επέκταση του δημιουργικού σώματος του ερασιτέχνη αστρονόμου. Μπορεί να χαρακτηριστεί επομένως ναρκισιστική η αισθητική απόλαυση που παρέχει η θέαση του τηλεσκοπίου μας. Είναι σαν να θαυμάζουμε τον δημιουργικό μας εαυτό σε έναν καθρέφτη. Όπως και σε κάθε ανάλογο βίωμα παρούσα είναι φυσικά και η διυποκειμενική διάσταση. Το βίωμα του ερασιτέχνη παραπέμπει στην αστρονομική δραστηριότητα – που εκλαμβάνεται ως μια ανώτερη ανθρώπινη δραστηριότητα - μέσα στην ιστορική εξέλιξή της . Ως αντικείμενο αισθητικής απόλαυσης το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο προσδιορίζεται επομένως και από το βαθμό προσέγγισής του σε μια ιδεατή αρχετυπική εικόνα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο γίνεται πιο εύκολα αντικείμενο υπέρτατης λατρείας απ’ ότι ένα μεγαλύτερου διάμετρήματος κατοπτρικό ή καταδιοπτρικό τηλεσκόπιο. Η ερωτική σχέση με το τηλεσκόπιο είναι κάτω από αυτή την έποψη κατ’ εξοχήν πλατωνική.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Πρόχειρες σκέψεις πάνω στο ωραίο αυτό θέμα:Μέσω του τηλεσκοπίου διανοίγεται ένας κόσμος που ταυτίζεται με τον επιθυμητό τρόπο ύπαρξης του ερασιτέχνη αστρονόμου. Το τηλεσκόπιο κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας παύει βέβαια να υπάρχει.Σε στιγμές όμως που δεν χρησιμοποιείται θεματοποιείται και γίνεται αντιληπτό ως μια επέκταση του δημιουργικού σώματος του ερασιτέχνη αστρονόμου. Μπορεί να χαρακτηριστεί επομένως ναρκισιστική η αισθητική απόλαυση που παρέχει η θέαση του τηλεσκοπίου μας. Είναι σαν να θαυμάζουμε τον δημιουργικό μας εαυτό σε έναν καθρέφτη. Όπως και σε κάθε ανάλογο βίωμα παρούσα είναι φυσικά και η διυποκειμενική διάσταση. Το βίωμα του ερασιτέχνη παραπέμπει στην αστρονομική δραστηριότητα – που εκλαμβάνεται ως μια ανώτερη ανθρώπινη δραστηριότητα - μέσα στην ιστορική εξέλιξή της . Ως αντικείμενο αισθητικής απόλαυσης το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο προσδιορίζεται επομένως και από το βαθμό προσέγγισής του σε μια ιδεατή αρχετυπική εικόνα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο γίνεται πιο εύκολα αντικείμενο υπέρτατης λατρείας απ’ ότι ένα μεγαλύτερου διάμετρήματος κατοπτρικό ή καταδιοπτρικό τηλεσκόπιο. Η ερωτική σχέση με το τηλεσκόπιο είναι κάτω από αυτή την έποψη κατ’ εξοχήν πλατωνική. Αυτή είναι μια διαφορετική θεώρηση. Ο εξοπλισμός σαν μια προέκταση του εαυτού. Ένα βιονικό οπτικό σύστημα; Ένας συμφυρμός του Εγώ με το Εκείνο; Ένα Μεταβατικό Αντικείμενο στο οποίο προβάλουμε επιθυμίες, προσδοκίες, συναισθηματα αλλά και ταυτιζόμαστε μαζί του μέσω Προβλητικής Ταυτοποίησης; Ένα Υστερικό αντικείμενο; Αυτό θα εξηγούσε πολλά!Νομίζω πως τμήμα του εξοπλισμού μπορεί να συμβολοποιείται έτσι, κυρίως τα ακριβά διοπτρικά -να προσθέσω και κατά περίπτωση κατοδιοπτρικά;- τηλεσκόπια αλλά και ακριβοί φακοί. Παραφράζοντας τον Μπρεχτ, όλη αυτή η αγάπη για τα οπτικά μήπως απλώς κρύβει μιαν βαθύτερη ανάγκη για λείο, διαυγές, συμμετρικό, αγνό, ολοκάθαρο γυαλί;Κατά την γνώμη μου πάντως δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και την προφανή πρωτόγονη φαλλική- οπλική συμβολοποίηση που εξηγεί τον πυρετό της διαμέτρου, ούτε την ηδονοβλεπτική φαντασίωση: παρακολουθώ άρα νοητικά συμμετέχω στο θαύμα του σύμπαντος, το όργιο του Κόσμου. Συμμετέχω σε κάτι μεγάλο και σημαντικό, δεν είμαι μικρός και ασήμαντος. Νοιώθω έκσταση, δεν νοιώθω κατάθλιψη.Υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος αλλά το forum δεν έχει δείξει ικανό να τις διαχειριστεί. Πάντως η θεώρηση του εξοπλισμού ως αντικειμένου που με κάποιον τρόπο εσωτερικεύεται κάνει την παρομοίωση με την συμπεριφορά ζευγαρώματος του ανθρώπινου είδους ανεπιτυχή ή απλώς εξηγεί το γιατί άλλοι προσηλώνονται στον εξοπλισμό και άλλοι αναβαθμίζονται συνεχώς σε μια διαρκή προσπάθεια αναζήτησης της τελειότητας; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
csot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Μετά από 3 χρόνια σχέσης με το C9,25/eq6 έδωσα τέλος στην σχέση αυτή και πήρα το SW12/gotoDob. Από τον λίγο χρόνο με την τελευταία μου "σχέση" έχω να σου πω τα εξής: Η πρώτη είχε τρομερές απαιτήσεις. Λες και είχε μονίμως περίοδο. Είχε συνέχεια τα νεύρα της και μου πέταγε Allignment Failure όποτε γούσταρε. Ζητούσε πολλά αξεσουάρ, είχε τρομερές ενεργειακές απαιτήσεις και έπρεπε να κάνω 45 λεπτά με μία ώρα προκαταρκτικά για να μπορώ να την απολαύσω. Αν όμως το χειριζόμουν σωστά με έστελνε στα ουράνια, παρόλο που έχει ευαισθησία στην υγρασία και μερικές φορές θολώνει και απαιτεί γούνα μάρκας dew-heater για να κρατιέται ζεστή Η δεύτερη μπορεί να μην έχει την κορμάρα της πρώτης, μάλλον μπάζο θα την αποκαλούσες, βαριά και χοντροκομμένη έχει άλλες χάρες. Καταρχήν θέλει πολύ λίγα προκαταρκτικά άρα μπαίνεις σχεδόν αμέσως στο ψητό. Την κοιτάς στα μάτια και παθαίνεις την πλάκα σου με την εικόνα που σου δείχνει. Είναι υπομονετικιά και ας γκρινιάζει λίγο όταν την στριφογυρίζεις. Σε αφήνει να την κουμαντάρεις όπως θες και αποδίδει εξίσου καλά όρθια ή ξαπλωμένη. Θα την άλλαζα; Χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχω ακούσει ότι η αδερφή της παρόλο που έχει 4 ίντσες μεγαλύτερη περιφέρεια σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση αλλά κοστίζει πολύ περισσότερο για να την αποκτήσεις. Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Ένοχος και μάλιστα καθ' έξιν και κατ' εξακολούθηση!!!!! Έχω αλλάξει πάαααρα πολλά τηλεσκόπια και έχω σκοπό να πάρω κι άλλα!!! Πέραν της πλάκας, το τηλεσκόπιο που έχει μείνει τον περισσότερο καιρό και χρησιμοποιείται συνέχεια και παρατηρησιακά και φωτογραφικά είναι ένα C11 σε μια EQ6 που με συντροφεύει ανελειπώς τα τελευταία 6+ χρόνια. Αν και μου έχουν περάσει ιδέες να το δώσω για κάτι μεγαλύτερο ή διαφορετικό (να την πω την αμαρτία μου), έχει μείνει και πιθανότατα θα παραμείνει Από εκεί και πέρα έχουν περάσει από τα χέρια μου από ταπεινά αχρωματικά, ED80, ED120, C5, C8 μέχρι νευτώνεια από 6 έως 12 ίντσες. Έχω επίσης ένα 10ιντσο dob premium ΟΟ στην κατοχή μου για τις μετακινήσεις, ένα ED80 (πρέπει να είναι το τέταρτο που περνάει από τα χέρια μου) και ένα ΑΤ6RC το οποίο αυτη τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό και ευελπιστώ ότι θα βρίσκεται στα χέρια μου για δοκιμές στο τέλος της επόμενης βδομάδας... Κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον και σε καλύτερες συνθήκες, έχω στο βάθος του μυαλού μου να δώσω το 10ιντσο ΟΟ προκειμένου να χρηματοδοτήσω ένα 14άρι ή 16άρι, επίσης ΟΟ... το μυαλό μου και μια λίρα... Αυτό το τελευταίο μάλλον με κάνει και αμετανόητο κοντά σε όλα τα άλλα;;
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Αν αυτό το ερώτημα είναι από τα απλά, φαντάζομαι τα ζόρικα! Ωστόσο είναι εξαιρετικό, Κωνσταντίνε, μ’ έκανε να σκεφτώ και να προβληματιστώ (για πολλοστή φορά), όχι μόνο για το τηλεσκόπιο και τον εξοπλισμό του!...Λοιπόν, έχουμε και λέμε:για μία 6ετία διατηρούσα σχέση με τηλεσκόπιο του Lidle, μη έχοντας υπερβολικές απαιτήσεις, παρατηρώντας λίγο πλανήτες, λίγο σελήνη, λίγο φιλτραρισμένο ήλιο, λίγο Ανδρομέδα. Όταν όμως είδα και εθαύμασα από σοβαρότερο μηχάνημα, με σοβαρότερους φακούς, με οργανωμένη παρέα και με δύσκολους στόχους, ε..., τότε κατάλαβα πως πρέπει να ψαχτώ, μια και οι απαιτήσεις μου μεγάλωναν. Έτσι, από το 2008 σύναψα σοβαρή σχέση (ποτέ γάμο!) με ένα 6άρι της nexstar το επονομαζόμενο: «Μικρός Πρίγκιπας». (Το παλιό στολίζει μια γωνιά του γραφείου, θυμίζοντας παλιές καλές μέρες και νύχτες...)Δε νομίζω, να αναβαθμίσω σύντομα το 6αράκι μου, μια και όποτε έχω παραπάνω απαιτήσεις, προς το παρόν, υπάρχουν φίλοι με μεγαλύτερες διαμέτρους, που μου προσφέρουν το εισιτήριο για ταξίδια στο βαθύ ουρανό, με εξαιρετικά μηχανήματα και αντίστοιχο εξοπλισμό... Δεν γνωρίζω κατά πόσο η θεώρηση του εξοπλισμού γενικά σαν αντικείμενο εσωτερικεύεται, εξωτερικεύεται, γίνεται ασυνείδητη προέκταση του χρήστη ή κοίταγμα με συμμετοχή από την «κλειδαρότρυπα» στο όργιο του κόσμου, ωστόσο επειδή αρέσκομαι να βρίσκω συμβολισμούς παντού, βρίσκω κι εδώ πρωτόγονους, κι αυτό που με προβληματίζει είναι, γιατί οι περισσότεροι αστροπαρατηρητές είναι άντρες; Δεδομένου ότι, δεν πιστεύω σε «σχέσεις ζωής» ούτε με ανθρώπους ούτε με αντικείμενα, δεν μπορώ να ταυτιστώ με ένα τηλεσκόπιο, όση χαρά, συγκίνηση, δυνατές στιγμές ή αίσθηση ελευθερίας μου προσφέρει η αστροπαρατήρηση μέσα απ’ αυτό. Εξάλλου, αληθινά ε λ ε ύ θ ε ρ η μόνο μέσα στη Θάλασσα μπορώ να νιώσω! Συλλογές αντικειμένων έχω πολλές και ενδιαφέρουσες: απολιθώματα, πετρώματα, βιβλία, αντίκες, κάρτες, γραμματόσημα..., όμως ΟΧΙ! ΔΕΝ ταυτίζομαι και ΔΕΝ «παντρεύομαι» κανένα από ολ΄ αυτά. Όσα μπιχλιμπίδια και αν «ντυθούμε», όσο καλά κι αν μας κάνουν να νιώθουμε, όσο κι αν ξεγελάμε ψευδαισθησιακά το χρόνο, είμαστε γυμνοί και μόνοι μας! (ευτυχώς...) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 ...επειδή αρέσκομαι να βρίσκω συμβολισμούς παντού, βρίσκω κι εδώ πρωτόγονους, κι αυτό που με προβληματίζει είναι, γιατί οι περισσότεροι αστροπαρατηρητές είναι άντρες; Είναι απλό. Οι άνδρες είναι περισσότερο ''οπτικοί'' τύποι, οι γυναίκες ''ακουστικοί''. Στις γυναίκες επικρατεί το αριστερό, λεκτικό, αναλυτικό ημισφαίριο, στους άνδρες το δεξιό χωραισθητικό, αφαιρετικό.Απλουστευμένα και κατά μέσο όρο πάντοτε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 ...επειδή αρέσκομαι να βρίσκω συμβολισμούς παντού, βρίσκω κι εδώ πρωτόγονους, κι αυτό που με προβληματίζει είναι, γιατί οι περισσότεροι αστροπαρατηρητές είναι άντρες; Είναι απλό. Οι άνδρες είναι περισσότερο ''οπτικοί'' τύποι, οι γυναίκες ''ακουστικοί''. Στις γυναίκες επικρατεί το αριστερό, λεκτικό, αναλυτικό ημισφαίριο, στους άνδρες το δεξιό χωραισθητικό, αφαιρετικό.Απλουστευμένα και κατά μέσο όρο πάντοτε.Δεκτό, αν και παρείναι επιστημονικό! Κάτι ψυχανεμίζομαι ότι λείπει από τη συνταγή της απάντησης, αλλά δεν ξέρω τι... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
gospel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Το ερώτημα είναι απλό κυρίες και κύριοι. Παντρεύεστε το κύριο τηλεσκόπιό σας ή σπεύδετε να το αντικατσστήσετε με ένα νέο μανουλ... εεε, συγνώμη, μοντέλο ήθελα να πω, μόλις σας κυριεύσει το διαβρωτικών ιδιοτήτων συναλισθημα του ανικανοποίητου, ο αφθώδης πυρετός της διαμέτρου ή η νεκρολυτική πομφόλυγα της τριπλέτας;Ποιό είναι το μέγιστο διάστημα που διατηρείται η σχέση σας με το θεμελιώδες στοιχείο του οπτικού σας εξοπλισμού;Το ερώτημα αφορά τόσο παρατηρητές, όσο και φωτογράφους. ego ena tha po gia tin akribeia o epikoyros to eixe pei:gia opoion den eine arketo to ligo tipota den eine arketo... Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!
Pano0liz Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Μπορεί και να μην αλλάξει κάποιος .... Αν δν πέφτει σάλιο.... εγώ ας πούμε δεν έχω πάρει ούτε το πρώτο μου ακόμα.... Το να σκέφτεσαι τους νόμους της σύνθεσης προτού κάνεις μια φωτογραφία, είναι λίγο σα να σκέφτεσαι το νόμο της βαρύτητας προτού βγεις περίπατο. Edward Weston
eirhnh Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Η σχέση μου με το τηλεσκόπιο είναι μοναδική. Είναι μικρό απλό λιτό και απέριττο, δεν έχει απαιτήσεις μόνο προσφέρει ανιδιοτελώς. Του κάνω και εγώ κάποια δωράκια προς ένδειξη ευγνωμοσύνης και ανάδειξη της 'προσωπικότητας' του. Μαζί αρχίσαμε την πορεία μας στον μαγικό κόσμο της αστρονομίας και προχωράμε μαζί. Ίσως να το αλλάξω κάποτε λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Πάντα θα το έχω όμως μέσα στην καρδιά μου. Θα είναι σαν μια αντίκα που να μου θυμίζει πως ξεκίνησα... Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα