Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ασχολουμε 2 χρονια με την αστροπαρατηρηση.

Τους πρωτους 2-3 μηνες το μενου περιλαμβανε διαβασμα, χαρτες και παρατηρηση χωρις καθολου εξοπλισμο.

Στην συνεχεια το μενου εμπλουτιστηκε και με ενα ζευγαρι vixen.

Κατα καιρους σκεφτομαι οτι ηρθε η ωρα επιτελους να παρω και κανενα καλο τηλεσκοπιο, αλλα για καποιο λογο δεν το κανω το βημα. Τα χρηματα δεν μου τρεχουν απο τα μπατζακια, αλλα ενα τηλεσκοπιο θα μπορουσα να το αγοραζα αν το εβαζα σκοπο. Και ομως δεν το εχω κανει ακομα.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι οποιος με ξερει, γνωριζει οτι οταν κατι μου αρεσει πεφτω με τα μουτρα πανω του και ξοδευω και χρονο αλλα και χρημα.

Πχ στην μουσικη που λατρευω, εχω δωσει ενα τεραστιο, για τα οικονομικα μου, ποσο για να ακουω τα βινυλια μου.

Στο ποδηλατο βουνου που κανω τα εχω χωσει κανονικα και σε ποδηλατο αλλα κ σε λοιπο εξοπλισμο.

Στην ορειβασια τα ιδια.

Πολυ πολυ προσφατα αρχισα να ασχολουμε με το ψαροντουφεκο και ειμαι βεβαιος οτι και εκει θα τα σκασω παλι.

Αλλα στην αστροπαρατηρηση εχω ξοδεψει ουσιαστικα μονο χρονο. Για καποιο λογο ειμαι ικανοποιμενος απλα με το να δω στον χαρτη ενα αντικειμενο, να σηκωσω τα ματια μου στον ουρανο και να πω ΄΄καπου εκει μου βρισκεσαι λοιπον΄΄. Αν καταφερω να δω εστω και μια υποψια του αντικειμενου με τα κυαλυα, πεταω στον ουρανο μιλαμε.

Ειμαι βεβαιος οτι καποια στιγμη θα παρω ενα τηλεσκοπιο κ θα ειναι και καλουτσικο. Αλλα δεν αγχωνομαι κιολας. Αυτο που με προβληματιζει ειναι η οχι συνηθισμενη συμπεριφορα μου οσον αφορα την αγορα εξοπλισμου.

Τι εχω γιατρε μου?

Όλα τελειώνουνε και ολα περνάνε

Ιδέες, βασίλισσες

κακογερνάνε

Δημοσιεύτηκε
"Shopaholic" αγαπητέ μου!!! :lol:

Ένα τηλεσκόπιο....

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Δημοσιεύτηκε

Ναι, κι αυτό το hobby έχει τεράστιες τρύπες για να πέσεις μέσα (...και το αίμα χύνεται ζεστόοοο),

ιδίως αν το δείς απο τη συλλεκτική του μεριά -αυτή είναι η άποψή μου απο τη μεριά του ασθενή.

Κάποιοι στο Ισραήλ (;) έχουν ανακαλύψει γονίδιο συσχετισμού με τέτοιες εξαρτήσεις, ή κάνω λάθος;

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε Βασιλη, δεν θα το ελεγα.

Η γκαρτναρομπα μου ειναι πολυ περιορισμενη, με ρουχα που μου αρεσει να φοραω και τα φοραω ΟΛΑ.

Εχω ενα καλο σετ απο μαχαιρια κουζινας, αλλα οχι ειδικο καθαριστηρι για τα φασολακια η τις πατατες.

Γενικοτερα ψωνιζω τα απολυτως απαραιτητα, υστερα απο αρκετο ψαξιμο. Απλα φροντιζω να τα παρω μια και εξω.

Δεν εχω χειροτερο απο μια επισκεψη στο mall η στην Ερμου.

Πιστευω πως μια τετοια συμπεριφορα δεν ειναι χαρακτηριστκη καποιου μανιακου με τα ψωνια.

Ιδέες, βασίλισσες

κακογερνάνε

Δημοσιεύτηκε
Ναι, κι αυτό το hobby έχει τεράστιες τρύπες για να πέσεις μέσα (...και το αίμα χύνεται ζεστόοοο),

ιδίως αν το δείς απο τη συλλεκτική του μεριά -αυτή είναι η άποψή μου απο τη μεριά του ασθενή.

Κάποιοι στο Ισραήλ (;) έχουν ανακαλύψει γονίδιο συσχετισμού με τέτοιες εξαρτήσεις, ή κάνω λάθος;

Περίπου. Αυτή η φήμη του Ισραήλ έχει προκύψει από μια κερδοσκοπική και επικίνδυνη μέθοδο σωματικής αποτοξίνωσης που παρανόμως εκτελούν ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα και αλλού και διασκορπίζουν παραπλανητικές πληροφορίες για διαφημιστικούς λόγους. Κάτι σαν τα ινστιντούτα αδυνατίσματος. Όλες οι εξαρτήσεις πάντως περιλαμβάνουν αύξηση της Ντοπαμίνης στο κύκλωμα ανταμοιβής -κοιλιακή καλυπτρική περιοχή- επικλινής πυρήνας- μετωπιαίος φλοιός- και υπάρχουν ρυθμιστικά γονίδια που κάνουν ορισμένους ανθρώπους περισσότερο ευάλωτους. Αυτή είναι μία βιολογική παράμετρος, υπάρχουν όμως και ψυχολογικές (όπως η συμβολοποίηση που αναφέραμε αλλού) και κοινωνικές (όπως τα αστρονομικά φόρουμ που αυξάνουν την ζήτηση αστρονομικού υλικού μέσω της ανεπίσημης διαφήμισης).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Αποποιείσαι το απόρρητο; [-X

.

Γιατρε μου προσπαθω να την βγαλω τσαμπα

Ιδέες, βασίλισσες

κακογερνάνε

Δημοσιεύτηκε

Η αναζήτηση της τελειότητας είναι μια ανθρώπινη ατέλεια.

Εγω απο την αλλη θεωρω οτι το κυνηγι της τελειοτητας (μαζι με την ευγενεια, τον αλτρουισμο κ τη διψα για γνωση) δικαιολογουν την υπαρξη του ανθρωπινου ειδους στον πλανητη μας. (για αλλους πλανητες δεν ξερω).

Ιδέες, βασίλισσες

κακογερνάνε

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε Βασιλη, δεν θα το ελεγα.

Η γκαρτναρομπα μου ειναι πολυ περιορισμενη, με ρουχα που μου αρεσει να φοραω και τα φοραω ΟΛΑ.

Εχω ενα καλο σετ απο μαχαιρια κουζινας, αλλα οχι ειδικο καθαριστηρι για τα φασολακια η τις πατατες.

Γενικοτερα ψωνιζω τα απολυτως απαραιτητα, υστερα απο αρκετο ψαξιμο. Απλα φροντιζω να τα παρω μια και εξω.

Δεν εχω χειροτερο απο μια επισκεψη στο mall η στην Ερμου.

Πιστευω πως μια τετοια συμπεριφορα δεν ειναι χαρακτηριστκη καποιου μανιακου με τα ψωνια.

Δεν μπορουσα να βρω μια πιο συγκεκριμενη λεξη να το περιγραψω....γι'αυτο και εβαλα και τα " "

Οποτε δεν περιοριστηκα στη εννοια οτι αγοραζεις πολλα ρουχα, αλλα γενικοτερα οτι ψωνιζεις πολλα πραγματα για τα συγκεκριμενα hobbies που σου αρεσουν.

Παντως να ξερεις οτι το "μικροβιο" ειναι πιο υπουλο στην ερασιτεχνικη αστρονομια. Θα στο επιβεβαιωσουν και τοσα ατομα που βρισκονται σ'αυτο το forum.

Αλλα απο την αλλη, η ευχαριστηση και ο ενθουσιασμος που σου προσφερει ενα καλο τηλεσκοπιο+καλα αξεσουαρ σε κανουν να ξεχνας τα ποσα ξοδευεις για να τα αποκτησεις.

Και μην ξεχνας οτι υπαρχει πληθωρα προιοντων στις μικρες αγγελιες.

Ένα τηλεσκόπιο....

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Δημοσιεύτηκε
Αλλά απο την άλλη, η ευχαριστηση και ο ενθουσιασμος που σου προσφερει ενα καλο τηλεσκοπιο + καλα αξεσουαρ σε κανουν να ξεχνας τα ποσα ξοδευεις για να τα αποκτησεις.

+100!! =D> =D> :mrgreen:

Αυτό είναι ΟΛΟ το νόημα και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Η απόλυτη πεμπτουσία της υπόθεσης. Βασίλη μαζί σου!

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης