p4rasite Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2011 Έχω τα γνωστά στους περισσότερους κυάλια της Bresser από τα Lidl και μετά από ένα σαββατοκύριακο με φίλους και μπόλικη αστροπαρατήρηση έχουν γεμίσει δαχτυλιές οι φακοί.Με τόσα άτομα να παίζουν με τα κυάλια κατά τη διάρκεια της βραδιάς (οι περισσότεροι απ' τους οποίους ήρθαν για 1η φορά σε παρατήρηση) ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα?Να τα καθαρίσω με το υγρό της Baader και το μαντηλάκι που έχω ή θα τους κάνω ζημιιά? Να σημειώσω εδώ ότι έχουν σημάδια και από μπροστά αλλά και στους φακούς που μπαίνουν μπροστά στο μάτι. Θα πρέπει να προσέξω κάτι όταν τα καθαρίσω? Φιλικά, Γιάννης Μέχρι να γίνω 10 χρονών νόμιζα ότι με λέγαν "Σκάσε".....
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2011 Μπορείς να τα καθαρίσεις άφοβα. Φύσηξέ τα πρώτα με ένα φυσερό να φύγει η σκόνη (αν υπάρχει ένας κόκκος χαλαζία θα στα γρατζουνίσει), βάλε υγρό Baader στο μαντηλάκι της Baader (ή σε ένα από είδη οπτικών) και καθάρισέ τα. Μην βάλεις υγρό απ' ευθείας στα κυάλια, δεν είναι αδιάβροχα. Τα έχω ήδη καθαρίσει χωρίς πρόβλημα.Αν δεν έχεις φυσερό αγόρασε ένα μεσαίο κλύσμα από φαρμακείο. Φύσηξέ το πρώτα πολλές φορές στον αέρα για να φύγει η εσωτερική σκόνη, εάν υπάρχει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
p4rasite Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2011 Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση. Θα τα καθαρίσω σήμερα μόλις βρω χρόνο Φιλικά, Γιάννης Μέχρι να γίνω 10 χρονών νόμιζα ότι με λέγαν "Σκάσε".....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα