Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Εδω και αρκετο καιρο ειχα βαλει σκοπο να αποκτησω ενα skywatcher 120/900 BD. Πέρασαν 2-3 κομματια απο τις μικρες αγγελιες του astrovox τα οποία δυστυχώς την συγκεκριμμένη στιγμη που δημοσιεύτηκαν δεν μπορεσα να αποκτήσω.

Επειδη με έτρωγε το σαρακι αρχισα να ψαχνω οσα ιντερνετικα μαγαζιά ηξερα και δεν ηξερα μεταξύ των οποίων και αυτο: www.teleskop-austria.at που μου είχε συστήσει ο Αλεξανδρος "Βολιώτης" οταν έκανα μετατροπη στο pst μου.

Η τιμη που βρήκα ήταν €1000 για σκέτο σωλήνα και €1100 για το πληρες πακετο με την βαλίτσα, διαγωνιο, προσοφθαλμιο & ερευνητη. Συμφωνα με το site τους είναι σε προσφορά ολα τα SW μέχρι το τέλος του καλοκαιριού Φυσικά πηγα για το πακέτο.

Μεταφορικά €20 με DHL - παράδοση σε 4 ημερες. Ειχα μια επιπλέον επιβάρυνση 20 Ευρω λόγω του commission του paypal (το μοιραστήκαμε)

Ο Tommy Nawratil απο το καταστημα της Βιέννης πολύ εξυπηρετικός και πολύ φιλικός - του έκανα κατι λιγα παζαρια για να μην ξεχναμε οτι ειμαστε Ελληνες.

Αυτά προς ενημέρωση

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε

Προσθετω και ένα mini manual που έχουν φτιάξει οι ίδιοι για την ρυθμιση του εστιαστή.

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Crayford_adjustment_SW120ED[1].pdf

Μιχάλης - CptFurz

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Δημοσιεύτηκε

Ο σωληνας που πηρες ειναι εξαιρετικος....100% επιτυχια, και σε πολυ καλη τιμη.

Μονο ο εστιαστης ειναι η "παραφωνια", παραμενοντας απλως "καλός" σε ενα καταπληκτικο τηλεσκοπιο.

Με γεια!!!! =D> =D> =D>

Εγω εχω το 120 equinox, και παρα τον πολυ καλο εργοστασιακο εστιαστη του (2 ταχυτητων), καποια στιγμη θα το αναβαθμισω (σιγουρα το αξιζει).

Καλοριζικο και παλι!

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Και στο BD ο εστιαστης είναι 2 ταχυτήτων αλλά αρκετά σκληρός. Ενδεχομένως είναι θέμα ρύθμισης - γι' αυτό ίσως μπήκε στην διαδικασία ο Αυστριακος να γράψει οδηγίες. Πάντως feather touch δεν πρόκειται να γίνει ο κόσμος να χαλάσει.

Αυτό που σκέφτομαι να του προσθέσω είναι ένα motor focus - το δικό του η κάποιο άλλο. Έχω κανει παρόμοιες ιδιοκατασκευες σε πολύ χειρότερους εστιαστες και η διαφορά ήταν εκπληκτική.

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης