cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Καλημέρα Διαβάζω σε διάφορα post για την ανάγκη συντήρησης μιας στήριξης. Εχω μια HEQ5 εδω και ενα χρόνο και αναρωτιέμαι αν κάποιος φίλος έχει ή ξέρει που μπορώ να βρω οδηγίες συντήρησης. Ευχαριστω εκ των προτέρων Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 η συντηρηση της ειναι σχεδον ιδια με την eq6 δες στην avat τα βιντεο του αγγελου αλλα και εδω http://www.astro-baby.com/heq5-rebuild/heq5-m1.htm αποψη μου εαν δεν εχεις προβλημα στις φωτογραφιες να μην την πειραξεις καθολου γιατι αν μπορει να σε παιδεψει παρα πολυ μετα την φερεις στα ισια της. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 Κωστα ευχαριστω για τις πληροφορίες. Ειδα το video του Αγγελου και τις υπόλοιπες οδηγίες και οντως εχεις δικιο. Το να μπεις στην διαδικασία να λύσεις την στηριξη ειναι μια απόφαση που θέλει πολύ περισκεψη και προσοχή. Ευχαριστώ και πάλι Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 Αν καποιος δεν ξερει τι κανει και δεν πιανουν και τα χερια του μακριααααα http://pegasusastro.com/
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2011 Τώρα αυτή την απάντηση μπορεί να την πάρω και σαν πρόκληση... Όμως έχεις απόλυτο δίκιο. Θέλει πολύ προσοχή κάθε παρέμβαση και πρέπει να είσαι σίγουρος γι αυτό που πας να κάνεις. Το βίντεο είναι πολύ καλό. Προσωπικά δεν σκοπεύω να την αγγίξω αν δεν έχω ξεσκονησει όλο το Ίντερνετ (κάθε link ευπρόσδεκτο). Φιλικά Μιχάλης CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Καλημέρα, Διαθέτω και εγώ μια HEQ-5Pro και παρότι είμαι ηλεκτρονικός Η/Υ & αυτοματισμών και "πιάνουν τα χέρια μου", δεν μπήκα στον πειρασμό να την ανοίξω. Την έστειλα για service στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης , της άλλαξαν τα κινέζικα ρουλεμάν με αυτά της SKF, και τη γρασάρισαν. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link το οποίο παρουσιάζει αρκετά αναλυτικά αποσυναρμολόγηση τη συντήρηση και τη συναρμολόγηση της HEQ-5: http://www.astro-baby.com/heq5-rebuild/heq5-m1.htm Είναι μία διαδικασία που σίγουρα απαιτεί προσοχή και υπομονή Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
evansg Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Κατ αρχήν δε χρειάζεται να αλλαχθούν τα ρουλεμάν. Μιά χαρά ειναι τα κινέζικα. Σίγα τις στροφές που φέρνει η βάση για να θέλει καλά ρουλεμάν.SKF δύσκολό έως πολύ χλωμό να βάλανε μιας και τα SKF κάνουν 160-170 ευρώ σύνολο. (Τα πλήρωσα ακούγοντας την παπάτζα των ξένων sites)Δε νομίζω να πλήρωσες πάνω απο 160 ευρώ για τη συντήρηση. Καλημέρα, Διαθέτω και εγώ μια HEQ-5Pro και παρότι είμαι ηλεκτρονικός Η/Υ & αυτοματισμών και "πιάνουν τα χέρια μου", δεν μπήκα στον πειρασμό να την ανοίξω. Την έστειλα για service στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης , της άλλαξαν τα κινέζικα ρουλεμάν με αυτά της SKF, και τη γρασάρισαν. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link το οποίο παρουσιάζει αρκετά αναλυτικά αποσυναρμολόγηση τη συντήρηση και τη συναρμολόγηση της HEQ-5: http://www.astro-baby.com/heq5-rebuild/heq5-m1.htm Είναι μία διαδικασία που σίγουρα απαιτεί προσοχή και υπομονή Φιλικά, Δημήτρης http://celestialpixels.com
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Τα ρουλεμαν τα κακομοιρα δεν φταινε σε τιποτα μια χαρα ειναι.Το να βαλεις skf το θεωρω υπερβολη μιας και δεν γυριζει 1.000.000 στροφες το λεπτο οποτε τζαμπα τα 150 ευρω που κανουν για να τα αγορασει κανεις .Τα κακομοιρα τα κινεζικα καθαρισμο θελουν και νεο γρασσο και πετανε.Το θεμα με το "πειραγμα" της στηριξης δεν ειναι τα γρασσα και τα ρουλεμαν μονο αλλα το φαγωμα στα τοιχωματα μιας και κολλαει και στους δυο αξονες και δεν ζυγιζει με τιποτα.Οποιος το εκανε ξερει τι λεω. *Γραφαμε ταυτοχρονα με τον Βαγγελη http://pegasusastro.com/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 τα ρουλεμαν στην heq5 pro ειναι κλειστου τυπου και δεν μπορεις να κανεις συντηρηση. ΕΑΝ χρειαστει να κανεις αλλαγη σε ρουλεμαν τοτε θα χρειαστει να αλλαξεις τα μικρουλια ρουλεμαν που ειναι στο ατερμονο γραναζι. Την μεγαλη προσοχη θα πρεπει να την δωσεις στο τελος στην ρυθμιση των ατερμονων γραναζιων και στο σφιξιμμο των παξιμαδιων στην πολικη διολικη διοπτρα που κλειδωνουν τον αξονα την ορθης αναφορας. ενα τα σφιξεις πολυ θα σφιξεις τον αξονα της ορθης αναφορας πολυ και δεν θα κινηται ευκολα, ενα τα εχεις πολυ χαλαρα τοτε θα σου παλανταρει ο αξονας και δεν θα μπορεις να κανεις ζυγισμα την ορθη αναφορα με τιποτα Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Κωστα ανοιγουν και ξανακλεινουν αλλα και παλι και να μην τα ξανακλεισεις με τις φλατζες τους δεν παθαινει κατι.Να τρεξουν τα γρασσα ουτε μια στο εκατομμυριο. http://pegasusastro.com/
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Φίλε evansg, δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν αυτά που έβαλαν ήταν SKF. Έτσι μου είπαν..... Από όσο θυμάμαι πλήρωσα σίγουρα λιγότερα από 160 Ευρώ. Δεν μπορώ να ξέρω τι έκαναν, παρόλα αυτά η στήριξη δείχνει να κινείται πιο ομαλά καθώς πριν το service (και παρότι έκανα μια προσπάθεια να λιπάνω ότι μπορούσα), παρουσίαζε αρκετά "γκαπ" στη κίνηση της (τα αστέρια πηδούσαν σε άλλη θέση μερικά pixel παραδίπλα), τα οποία γινόταν αντιληπτά στη αστροφωτογράφηση. Αυτά τα "γκαπ" έχουν εξαφανιστεί. Άγγελε ίσως να μην είναι απαραίτητη η αλλαγή των ρουλεμάν και η ουσιαστική λύση να βρίσκεται μόνο στο φάγωμα των τοιχωμάτων. Έχω δει το βιντεάκι που έχεις ανεβάσει για την EQ6. Όμως πιστεύω ότι κανείς πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο της επιδείνωσης της λειτουργίας της στήριξης, καθώς όλες οι επεμβάσεις δεν έχουν επιτυχές αποτέλεσμα.... όλα εξαρτώνται από το χειρουργό.... Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Καλημέρα Δημήτρη Ευχαριστω για το link - το περασε ηδη ο Κωστας σε προηγούμενο post και ειναι όντως πολύ λεπτομερες. Εχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με μικροκατασκευές μοντελισμού και εκ πρωτης όψεως η HEQ5 δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη. Είναι περισσότερο θέμα διάθεσης, απόφασης και προπαντώς διαβάσματος πριν την εγχείρηση ωστε να περοριστούν οι εκπλήξεις. Η λύση σερβις στο πλανητάριο μου ακούγεται σαν μια καλή (τεμπέλικη) μέση λύση. Με βάζεις σε πειρασμο, αλλά υπάρχει και η πρόκληση της κατασκευής στη μεση... Περα απο αυτό δεν νομίζω οτι θα μπεί κανείς στην λεπτομέρεια π.χ. της λείανσης που προτείνει ο Αγγελος στο βίντεό του. Είδες αισθητή διαφορά μετά το σερβις και ιδιαίτερα μετά την αλλαγή των ρουλεμάν? Ευχαριστώ και πάλι Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Μιχάλη σίγουρα χρειάζεται χρόνος και φυσικά διάθεση για να ανοίξεις τη στήριξη και διάθεση υπάρχει αλλά χρόνος.... δεν υπάρχει, οπότε και επέλεξα τη λύση του Service στο πλανητάριο. Η σημαντική βελτίωση για μένα ήταν η εξαφάνιση αυτών των "γκαπ" που περιγράφω παραπάνω. Πριν το Service σε κάθε βραδιά αστοφωτογράφησης, 2-3 καρέ παρουσίαζαν αυτό το πρόβλημα. Μετά το Service αυτά τα "γκάπ" έγιναν εξαιρετικά σπάνια έως ανύπαρκτα. Αντιμετωπίζεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τη στήριξη ή απλά μπήκες στο πειρασμό να τη "πειράξεις"? Θα σου έλεγα πως αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, τότε μόνο ένα γρασάρισμα είναι αρκετό. Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Τα γκαπ (κενα στα γραναζια) τα αντιμετωπιζεις ρυθμιζοντας τις σκουλικοβιδες φιλε Δημητρη (χωρις να ανοιξεις την στηριξη) και δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση με τα ρουλεμαν.Ειναι ο λεγομενος τζογος και μπορεις να τον εξαλειψεις μεσα σε 5 λεπτα και πολλα σου λεω. http://pegasusastro.com/
ikoms Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Και εγώ αρχικά είμουν πολύ διστακτικός στο να κάνω ένα service μόνος μου.Αλλά μόνο με τη σκέψη ότι το δέσιμο της βάσης το κάνουν ανειδίκευτοι Κινέζοι γιατί να μην μπορεί να το κάνει και ένας ανειδίκευτος Έλληνας; Έχοντας τόσες πολλές πληροφορίες στο net αλλά και τόσες πολλές εδώ στο astrovox και φυσικά την ανεκτίμητη βοήθεια του Άγγελου Κεχαγιά προχώρησα και έκαν τη βάση μου να δουλεύει καλύτερα από ποτέ! Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Άγγελε μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως μπορεί να γίνει αυτό, γιατί δεν το γνωρίζω. Υποθέτω ότι μπορεί να αφορά και άλλους χρήστες της HEQ-5 με ανάλογο πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Μιχάλη σίγουρα χρειάζεται χρόνος και φυσικά διάθεση για να ανοίξεις τη στήριξη και διάθεση υπάρχει αλλά χρόνος.... δεν υπάρχει.... .... Το θέμα του χρονου είναι πάντα ο μεγαλύτερος εχθρος. [quote name="DimitrisVΑντιμετωπίζεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τη στήριξη ή απλά μπήκες στο πειρασμό να τη "πειράξεις"? Θα σου έλεγα πως αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα' date=' τότε μόνο ένα γρασάρισμα είναι αρκετό. Φιλικά, Δημήτρης[/quote] Η στηριξη θελει τουλαχιστον γρασσαρισμα στους ατερμονες - τα γραναζια εχουν αρχισει και ακουγονται. Εφ' όσον για να γινει αυτό πρέπει να ανοιχτεί, κυτάω και τα υπόλοιπα. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Και εγώ αρχικά είμουν πολύ διστακτικός στο να κάνω ένα service μόνος μου.Αλλά μόνο με τη σκέψη ότι το δέσιμο της βάσης το κάνουν ανειδίκευτοι Κινέζοι γιατί να μην μπορεί να το κάνει και ένας ανειδίκευτος Έλληνας; Έχοντας τόσες πολλές πληροφορίες στο net αλλά και τόσες πολλές εδώ στο astrovox και φυσικά την ανεκτίμητη βοήθεια του Άγγελου Κεχαγιά προχώρησα και έκαν τη βάση μου να δουλεύει καλύτερα από ποτέ! Ωραίος Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 το οτι θα δεις διαφορα μετα το σερβις θα την δεις εφοσον γινει σωστα η ρυθμιση των ατερμωνων βιδων καθως και των γραναζιων των μοτερ. εχει ανεβασει και σχετικο βιντεο ο αγγελος στο τοπικ για το σερβις της eq6 Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημητρη σου κανω παστα απο το τοπικ μου... "Μετα το δεσιμο της στηριξης μπορειτε να δειτε το παρακατω βιντεο στο οποιο εξηγω πως να ρυθμισετεκαι παλι τις μικρες σκουλικοβιδες και να επιτυχετε την σωστη λειτουργια των μοτερ/γραναζιων και την ολοκληρωτικη απαλοιφη του τζογου.Για οσους δεν εχουν ανοιξει την στηριξη αλλα εχουν τζογο τοτε το παρακατω βιντεο θα τους βοηθησει ωστε να τον αφαιρεσουν εντελως" http://www.astrovox.gr/files/ra-dec-tzogos.zip Επισης για μικρορυθμισεις εδω http://pegasusastro.com/
gpapag Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Και ρωτάω τώρα εγώ που την έλυσα και την καθάρισα και άλλαξα και τα ρουλεμάν και... και... και... με τον τζόγο του RA ο οποίος είναι πολύς στις -ας πούμε- 0° και μηδενικός στις 180° τι κάνεις??? Προέρχεται μάλλον από εκκεντρότητα στην κορώνα. Σημειωτέων πως στο σημείο που είναι μηδενικός, είναι οριακά στον να κολλάει η βάση οπότε με τις σκουλικόβιδες δεν μπορώ να μειώσω άλλο τον τζόγο στις 180°. Είμαι στο τσάκα να πάω το γρανάζι σε μηχανουργείο και να μεγαλώσει την φωλιά για να χωρέσω μεγαλύτερα ρουλεμαν. Απλά φοβάμαι μην πάω για μαλλί και θα βγω κουρεμένος... Έχει κανείς λύση?
rofos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 ρε παιδιά ένα χρόνο την έχει την στήριξη ήρεμα δηλαδή....... τα ρουλεμάν από ένα μηχανάκι αντέχουν κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα ΕΛΕΟΣ μήπως να την αφήσει ήσυχη και στον ελεύθερο χρόνο του να διαβάσει κανένα χαρτί λέω εγώ τώρα η ότι άλλο θέλει...ποιο χρήσιμο θα φάνει JUST FOR FUN......
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 το οτι θα δεις διαφορα μετα το σερβις θα την δεις εφοσον γινει σωστα η ρυθμιση των ατερμωνων βιδων καθως και των γραναζιων των μοτερ. εχει ανεβασει και σχετικο βιντεο ο αγγελος στο τοπικ για το σερβις της eq6 Κωστα το ζουμι της ιστοριας ειναι σ' αυτο που γραφεις. Τα καλυτερα ρουλεμαν και τα καλυτερα γρασσα ειναι αχρηστα χωρις σωστη ρυθμιση. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Και ρωτάω τώρα εγώ που την έλυσα και την καθάρισα και άλλαξα και τα ρουλεμάν και... και... και... με τον τζόγο του RA ο οποίος είναι πολύς στις -ας πούμε- 0° και μηδενικός στις 180° τι κάνεις??? Προέρχεται μάλλον από εκκεντρότητα στην κορώνα. Σημειωτέων πως στο σημείο που είναι μηδενικός, είναι οριακά στον να κολλάει η βάση οπότε με τις σκουλικόβιδες δεν μπορώ να μειώσω άλλο τον τζόγο στις 180°. Είμαι στο τσάκα να πάω το γρανάζι σε μηχανουργείο και να μεγαλώσει την φωλιά για να χωρέσω μεγαλύτερα ρουλεμαν. Απλά φοβάμαι μην πάω για μαλλί και θα βγω κουρεμένος... Έχει κανείς λύση? το πιο πιθανο ειναι κατα την συναρμολογηση να μην εκατσε σωστα ο αξονας. δυο κολπακια ωστε να μπουν καθετα οι αξονες. στην ορθη αναφορα θα πρεπει να εχει τον αξονα καθετο προς το πατωμα αλλα επειδη αυτο δεν μπορει να γινει λογω περιορισμου της κλιση της βασης ξαπλωσε την βαση (αφου την εχεις βγαλει απο το τριποδο) και βαλε τον αξονα της Ο.Α. για την αποκλιση απλα η βαση θα πρεπει να οριζοντιος ωστε η αποκλιση να μπει καθετα. τελος ενα κολπο για να δεις που θες τριψιμο στην βαση ειναι να κανεις το εξης. με ενα μαρκαδορο κανε καθετες γραμμες στην φωλια του αξονα μετα βαλε το μεγαλο γραναζι και στρεψε το μερικες φορες εκει που θα εχει φαγωθει το χρωμα απο τον μαρκαδορο εκει θελει τριψιμο με γυαλοχαρτο. προϋποθεση οτι οι αξονες θα ειναι καθετοι/οριζοντιοι ωστε να μην εχεις τριβη απο κλιση της βασης Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Η στηριξη θελει τουλαχιστον γρασσαρισμα στους ατερμονες - τα γραναζια εχουν αρχισει και ακουγονται. Εφ' όσον για να γινει αυτό πρέπει να ανοιχτεί, κυτάω και τα υπόλοιπα. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz δν θες γρασαρισμα θες σωστη ρυθμιση των γραναζιων. οταν ρυθμιστουν σωστα σχεδον δεν θα ακουγετε. σημειωση οταν δουλευεις την βαση μεσα στο σπιτι ειναι πιο θορθωδης απ'οτι οταν την δουλευεις εξω. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα