cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 δν θες γρασαρισμα θες σωστη ρυθμιση των γραναζιων. οταν ρυθμιστουν σωστα σχεδον δεν θα ακουγετε. σημειωση οταν δουλευεις την βαση μεσα στο σπιτι ειναι πιο θορθωδης απ'οτι οταν την δουλευεις εξω. Ισως - ειδα και το σχετικο βιντεακι. Ο θορυβος ειναι αισθητος σε μεγαλες ταχυτητες κινησης, και εχει αυξηθει προσφατα - εκανα το αρχικο ερωτημα μετα την παρατηρηση το περασμενο Σ-Κ που εκανα και τη διαπιστωση. Δεν μου περασε απο το μυαλο ενδεχόμενη απορυθμιση. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
gpapag Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Κώστα, με την αντίστροφη σειρά: τελος ενα κολπο για να δεις που θες τριψιμο στην βαση ειναι να κανεις το εξης. με ενα μαρκαδορο κανε καθετες γραμμες στην φωλια του αξονα μετα βαλε το μεγαλο γραναζι και στρεψε το μερικες φορες εκει που θα εχει φαγωθει το χρωμα απο τον μαρκαδορο εκει θελει τριψιμο με γυαλοχαρτο. προϋποθεση οτι οι αξονες θα ειναι καθετοι/οριζοντιοι ωστε να μην εχεις τριβη απο κλιση της βαση Φωλιά του άξονα εννοείς το κομμάτι στο οποίο χώνεται το κυλινδρικό μέρος της κορώνας και πάνω στο οποίο πιάνει και το φρένο? Εάν ναι, δεν πιστεύω πως είναι αυτό το πρόβλημα γιατί όταν περιστρέφεις το τηλεσκόπιο με τα μοτέρ, εκείνο το κομμάτι δεν περιστρέφεται αλλά παραμένει σταθερό. Από την άλλη μου έδωσες μία ίδεα, μήπως και με το φρένο κουνιέται καθόλου το γρανάζι και γίνεται έκκεντρο... το πιο πιθανο ειναι κατα την συναρμολογηση να μην εκατσε σωστα ο αξονας. δυο κολπακια ωστε να μπουν καθετα οι αξονες. στην ορθη αναφορα θα πρεπει να εχει τον αξονα καθετο προς το πατωμα αλλα επειδη αυτο δεν μπορει να γινει λογω περιορισμου της κλιση της βασης ξαπλωσε την βαση (αφου την εχεις βγαλει απο το τριποδο) και βαλε τον αξονα της Ο.Α. για την αποκλιση απλα η βαση θα πρεπει να οριζοντιος ωστε η αποκλιση να μπει καθετα. Σε ότι αφορά τον άξονα, νομίζω πως λίγο-πολύ σε οδηγούν τα ρουλεμάν για το πως θα κάτσει. Όταν την έδεσα την πρώτη φορά και το διαπίστωσα, έλυσα ξανά τον RA για να δω μήπως και έχει στραβοκάτσει κανένα ρουλεμάν ή έχει μπει κανένα γρέζι. Όμως ήταν όλα καθαρα. Εγώ νομίζω πως είναι θέμα γραναζιού που απλά κινείται έκκεντρα. Έτσι κάποια στιγμή έρχεται και πατάει πολύ η κορώνα στον ατέρμονα και σφίγγει. Σε πρώτη ευκαιρία θα βγάλω πάλι το γρανάζι και θα βάλω ρολογάκι για να μετρήσω εάν υπάρχει εκκεντρότητα
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2011 ενα αλλο που ξεχασα να σου πω μιας και το εχω παθει, ειναι να εχει κατσει το τμημα που ειναι ο μικρος κοχλιας και εχει και τα βιδακια για την ρυθμιση του στραβα. http://www.astro-baby.com/heq5-rebuild/ra025.jpg http://www.astro-baby.com/heq5-rebuild/ra046.jpg αυτο ειναι πολυ ευκολο να κατεσι στραβα γιατι αυτο το κομματι εχει μονο τρεις αλενοβιδες για να σφιξει και ειναι πολυ ευκολο να βιδωσει στραβα. οταν θα συναρμολογησεις την βαση προσεξε αυτο το κομματι να το βιδωσεις με τετοιο τροπο ωστε οι επιφανειες να μην κανουν σκαλακι (απο την εξωτερικη πλευρα, στο εσωτερικο που ειναι και τα μοτερ θα εχεις ενα μικρο σκαλακι) Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα