athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2012 Οπωσδήποτε!!! Αντέχετε άλλη μία ερώτηση??? Υπάρχουν όντως "αυτοσχέδια' φίλτρα για τον ήλιο??? Και αν ναι, πόσο ασφαλή είναι??
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2012 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15712Έτοιμη και ακριβής απάντηση... Κι εδώ:www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2539&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Στα παραπάνω, αυτοσχέδια εννοούνται τα φίλτρα από διάφορα ακατάλληλα υλικά.Με άλλη όμως ένοια, αυτοσχέδιες κατασκευές είναι και τα φίλτρα που κατασκευάζονται από το κατάλληλο υλικό φίλτρων, το Baader Astrosolar film που πωλείται στα ειδικά καταστήματα ερασιτεχνικού εξοπλισμού, αλλά αυτά είναι ασφαλή όταν τοποθετούνται με ασφαλή τρόπο (είναι αυτοσχέδια μόνο ως προς την κατασκευή του πλαισίου τους). Αυτά κατασκευάζουμε και χρησιμοποιούμε με ασφάλεια οι περισσότεροι, για οπτική παρατήρηση ή φωτογράφιση του ήλιου. Γι αυτό ακριβώς το φίλτρο αυτό πωλείται σε φύλλα, για να κατασκευάζει ο καθένας το μέγεθος φίλτρου που χρειάζεται για το τηλεσκόπιό του. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2012 Κατατοπιστηκοτατο....Να σαι καλά!!! Ευχαριστω πολύ
john12345 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Έχεις εσύ ή κάποιος φίλος σου barlow???Γιατί όπως σου είπα και πιο πάνω θα χρειαστείς barlow για πλανήτες.
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Εγω δεν εχω...και καποια φιλη που εχει ειναι λιγο μακρια..Απο οτι ειδα ειναι λιγο "τσιμπητεροι" ε???
john12345 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Όπως σου είπα και πιο πάνω ναι!Και δυστηχώς δεν μπορείς να δεις πλανήτες με μεγένθυνση 65x.Γι' αυτό σου είπα να μην το πάρεις αφού θες να δεις και πλανήτες.Αλλά δεν πειράζει!Θα μπορεις να δεις πολλά νεφελώματα και γαλαξίες.Κοίταξε αν βρεις καμιά μικρή αγγελία που να λέει ότι πουλάει barlow σε χαμηλή τιμή,πάρ' τον!(να 'ναι καλός βέβαια).
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Ναι...κάπως ετσι θα το κανω. Μάλιστα ήδη έριξα μία γρήγορη ματιά σε αγγελίες. Εννοείται οτι θελω να δω και τους πλανητες.
john12345 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Όχι barlow=όχι πλανήτες=απογοήτευση για εσένα!!!
rofos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Όχι barlow=όχι πλανήτες=απογοήτευση για εσένα!!! Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα ….. είναι το πρώτο του τηλεσκόπιο σίγουρα θα βλέπει πλάνητες και πολλά αλλά χωρίς μπαρλοου χ2 χ3 η και χ45 ……….η εμπειρίες και η εικόνες που θα δει θα τον εντάξουν στο χώρο και αργότερα αν του αρέσει το αποτέλεσμα ας αρχίσει να παίρνει προσοφθάλμια η ακόμα και να προχωρήσει σε μια αλλαγή τηλεσκοπίου…..φίλε μου με το καλό να σου έρθει το καινούριο σου τηλεσκόπιο σου εύχομαι να σε μαγέψει και να σε ταξιδέψει όσο τίποτα άλλο και όσο αφορά τα παρελκόμενα και τα μπιχλιμπίδια του( γιατί για την ώρα δεν σου χιάζονται) άστα και τα βλέπεις αργότερα σίγουρα θα βρεις πολύ καλές ευκαιρίες και εδώ μέσα αλλά και σε καινούρια προϊόντα από της διάφορες προσφορές που κάνουν τα καταστήματα JUST FOR FUN......
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Ευχαριστω και εσενα. Βέβαια (μεταξύ μας, τωρα αυτο) είμαι κοριτσάκι... Μεγαλούτσικο βεβαια αλλα σιγουρα κοριτσάκι!!! χαχαχαχαχα ευχαριστω και παλι!
rofos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 ouuuups sory JUST FOR FUN......
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2012 χεχεχεχε!!! η καντάδα σε έσωσε!!!
john12345 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Κατακρήβειαν ,athios,ο rofos εννοεί πως ίσως να είναι λίγο νωρίς για να πάρεις ένα barlow.Ασ' το για πιο μετά,αλλά η εικόνα δεν θα είναι όπως την φαντάστηκες.Δε θα δεις ζώνες στο Δία,ούτε ερυθρα κυλίδα και τέτοια,αλλά αυτό που θα δεις θα σε μαγέψει.Δοκίμασε να δεις κανένα γαλαξία ή κανένα νεφέλωμα για να δεις τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου σου(θα τα βλέπεις ασπρόμαυρα,αλλά δεν πειράζει,θα είναι το ίδιο μαγικά).
rofos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 (θα τα βλέπεις ασπρόμαυρα,αλλά δεν πειράζει,θα είναι το ίδιο μαγικά). με κανενα τηλεσκοπιο δεν θα δεισ χρομα.... JUST FOR FUN......
john12345 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 (θα τα βλέπεις ασπρόμαυρα,αλλά δεν πειράζει,θα είναι το ίδιο μαγικά). με κανενα τηλεσκοπιο δεν θα δεισ χρομα....Μα δεν είπα το αντίθετο.
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Εντάξη αυτό το κατάλαβα....αλλά τελικά jhon12345 η αγορά του συγκεκριμένου λέει??? Η θα το μετανοιώσω?? Εσύ ας πούμε τι τηλεσκόπιο έχεις?? Τι προτείνεις να πάρω???
john12345 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Μωρέ λέει και παραλέει.Αλλά με το συγκεκριμένο δεν θα δεις ζώνες και ερυθρές κυλίδες.Εγώ θα αγόραζα το skywatcher dobsonian 6'' Χριστούγεννα,αλλά δεν μπόρεσα να το αγοράσω .Το skywatcher dobsonian 6'' μου το έχουν προτείνει και εμένα.Έχουνε διαφορά μιας ίντζας στη διάμετρο και διπλάσια εστιατική απόσταση,αλλά είναι τα διπλάσια λεφτά.Αλλά και το δικό σου είναι εξίσου καλό.Για το αν θα το μετανιώσεις,από 'σένα εξαρτάτε.Μπορεί να αγοράσεις φίλτρο για τον ήλιο και να βλέπεις την ηλιακή δραστηριότητα,μπορείς να βλέπεις κρατήρες και βουνά στη σελήνη και μπορεί κάποια στιγμή να αγαπήσεις τα νεφελώματα και τους γαλαξίες,τα οποία δείχνει πολύ καλά το τηλεσκόπιό σου.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2012 Αφού το πήρες μην μετανιώσεις τώρα. Μάθε επάνω σε αυτό. Είναι κατάλληλο για να βλέπεις μεγάλα αστρικά πεδία σε χαμηλή μεγέθυνση. Θα δεις και πλανήτες, όχι τόσο μεγάλους ή με λεπτομέρειες αλλά θα τους δεις. Η Σελήνη θα σε χαζέψει. Ένας Barlow χρειάζεται οπωσδήποτε με αυτό, ή ένας φακός 5mm με καλό πεδίο και eye relief. Πολλοί έχουμε ένα κατοπτρικό 130mm σαν εύκολα διαχειρίσιμο τηλεσκόπιο, αν το κάτοπτρο είναι ίδιο δεν θα απογοητευτείς. Είναι ισχυρότερο από τα κιάλια και σε σκοτεινό ουρανό μπορείς να δεις πολλά αντικείμενα. Μετά, αν θέλεις περισσότερα, θα πάρεις ένα τηλεσκόπιο με διπλάσια διάμετρο, 200-250mm και δεν θα έχεις ουσιαστικούς περιορισμούς. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Δεν το εχω μετανοιωσει,,,Ευτυχως με προλάβατε
athios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Καλησπέρα παιδιά, θέλω να μοιραστώ την χαρά μου.... Μόλις σήμερα παρέλαβα το τηλεσκόπιό μου και ετοιμαζομαι να ανέβω την ταράτσα!!!!! Ευτυχώς σήμερα ήταν μία υπέροχη μέρα και δείχνει οτι θα είναι πολύ ομορφη και η νυχτα που έρχεται. Καθαροί και ξάστεροι οι ουρανοί για το "παρθενικό" ταξίδι του astromaster μου!!! Και για τις παρατηρήσεις όλων!!! Να έχετε μία τέλεια νύχτα!! (είμαι κατενθουσιασμένη)!!!!
Surios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Καλορίζικο και ΄΄καλοτάξιδο΄΄ !!!Σου εύχομαι σήμερα να ζήσεις μια μοναδικής ομορφιάς εμπειρία στην αχανή απεραντοσύνη του σύμπαντος !!! Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα