Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα φίλοι μου μιας και η αγγελία μου δεν βλέπω να έχει ενδιαφέρων μαλών με βλέπω να μένω με το υπάρχον τηλεσκόπιο και να επενδύω σε καλύτερο εξοπλισμό. Έχω δυο ερωτήσεις και θα ήθελα πραγματικά την βοήθεια σας .

1,μπορω να κάνω την ΜΟΝ 2 ρομποτική νομίζω κάποτε είχα δει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω κατά ποσό είναι εφικτό και αν δουλεύει?????

2,ποια προσοφθάλμια να πάρω για το δοβ 6’ έτσι ώστε να έχω μια τέλια εικόνα {ήδη έχω πάρει ένα Υπερίωνα από το φίλο το Γιώργο και είναι καταπληκτικός }

JUST FOR FUN...... :-note
Δημοσιεύτηκε

Για το Dob 6'' προτείνω

Έναν φακό κοντά στα 40mm με πεδίο 68 μοιρών, πχ Skywatcher Panaview 38mm, για αναζήτηση αντικειμένων

Έναν φακό περί τα 16mm για γενική παρατήρηση Deep Sky, πχ Hyperion 17, ES82 14mm

Έναν φακό περί τα 8mm για εφαρμογές υψηλότερων μεγεθύνσεων, πλανήτες, διπλούς, σφαιρωτά κλπ., πχ Hyperion 8, ES82 8.8mm

Μετά μπορείς να πάρεις και κάποιον για ακόμη υψηλότερες, ή Barlow, ας πούμε περίπου 5-6mm.

Τα 16 και 8mm μπορείς να τα καλύψεις με έναν Baader Zoom φυσικά.

A, και το τέλειο δεν υπάρχει φυσικά. Εγώ σου απάντησα σαν να ρωτούσες με τι φακούς θα είχες ωραία εικόνα με λογικό κόστος.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Να πω επίσης πως το f/8 σε ευνοεί καθώς μπορείς να βασιστείς σε φθηνότερους φακούς, συμβατούς με το οικονομικό πνεύμα του τηλεσκοπίου. Αλλά αν μπορείς να μην πέσεις κάτω από 80-120€ ανά φακό δεν θα χάσεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Η απάντηση για το ρομποτική υπάρχει ήδη στο astrovox

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=129343&sid=aafa0e1b9f1371f11fdfaefc35a6f293

Λίγο ψάξιμο δεν βλάφτει :cheesy:

Γιώργο βιάζεσαι δεν είπα ότι δεν το βρήκα το ποστ αυτό απλά δεν έχει γράψει ο τύπος μετά από τόσο καιρό τα αποτελέσματα της μετατροπής αυτής … αν ακόμα δουλεύει και κατά ποσό είναι ευχαριστημένος από αυτή την αλλαγή

Δημοσιεύτηκε

κκοκκολισ έχω πάρει τους σελεστρον την σειρά αλλά όντος πρέπει να ανεβώ σε ποιότητα και αυτό το κατάλαβα εχτεσ που είδα για πρώτη φορά με τον Υπερίωνα 17μμ που πείρα από φίλο μέσο του φόρουμ τεράστια διαφορά σε εικόνα και ποιότητα.. αν και μετά από ώρα ξαφνικά θόλωσε ο φακός :-k :-k δεν ξέρω γιατί????θα ψάξω για τους φακούς που μου πρότεινες να βγάλω ένα μπατζετ να δω που βρίσκομαι

υγ. αξίζει να επενδύσω πάντα κατά την γνώμη σας σε ένα καλώ εξοπλισμό για ένα τηλεσκόπιο σαν το δικό μου??? η να παρω μεγαλητερες ιντσες και οχι προσοφθαλμια????

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι άσχημες οι 6''. Και εγώ μέχρι προχθές με 6'' μόνο πορευόμουν και τις εξόπλισα με καλούτσικους, έπειτα με καλούς και τέλος με καλύτερους φακούς. Μην κοιτάς τι λέμε πως έχουμε. Έχω κάνει 1 (ψευτο-)παρατήρηση με το 12ρι, 5-6 με το 8ρι και ίσως 50 με το 6ρι.

Αν πάρεις λόγου χάριν έναν Υπερίωνα 17mm ή έναν Zoom θα κάνει δουλειά σε οποιοδήποτε τηλεσκόπιο αγοράσεις ή θα πουληθεί στα 2/3 της αξίας εύκολα.

Ο φακός θάμπωσε από την υγρασία. Για να έχει 60% εδώ, φαντάζομαι τι έχει εκεί. Αλλά και η εξάτμιση ιδρώτα από το πρόσωπο ή τα χνώτα σου συνεισφέρουν. Όπως το παμπρίζ του αυτοκινήτου.

Άσε τον φακό να ''αναπνέει''.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης