seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Μολιs αγορασα τον ΕΣΤΙΑΣΤΗ STEELTRACK CRAYFORD SC και τον ανταπτορα 2΄΄σε 1 1/4 εχω το nexstar 6, καταπληκτικο εξαρτημα ο εστιαστηs, ηθελα να ρωτησω αν μεγαλωνει η εστιακη αποσταση του τηλεσκοπιου και αν ναι ποσο?
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Μεγαλώνει λιγάκι όπως μεγαλώνει και με οτιδήποτε αξεσουάρ του βάλεις. Το πόσο εξαρτάται από το κάθε αξεσουάρ. Δε νομίζω να είναι πάνω από 100-200 χιλιοστά πάντως. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Στιs πληροφοριεs του εστιαστη γραφει αυτο Ο εστιαστής 2˝ Steeltrack Crayford SC ( για Schmidt Cassegrain τηλεσκόπια) προσφέρει έξτρα 30 mm μήκους. μηπωs καταλαβαινειs κατι?
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Αυτό το 30 mm διαδρομή που σου προσθέτει στο οπτικό μονοπάτι μεταφράζεται σε μεταβολή του εστιακού μήκος αλλά αν πολλαπλασιαστεί με έναν συντελεστή Χ που είναι διαφορετικός για κάθε τηλεσκόπιο αλλά νομίζω πρέπει να είναι κάπου στο 3. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Να εισαι καλα παντοs που απαντησεs. αλλα πολυ υσηχια το astrovox σημερα να δουμε θα απαντηση καποιοs αλλοs
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση και εγώ. Στο Cloudy Nights κάποιος έμπειρος με πληροφόρησε πως το C6 είναι περίπου 1500 f/10 στην οπτική έξοδο, 1650 f/11 με διαγώνιο 1.25'' και 1800 f/12 με διαγώνιο 2''. Μπορώ να βεβαιώσω πως η εστιακή αλλάζει αλλά δεν έχω κάνει ακριβή μέτρηση.Μπορείς να το κάνεις εσύ. Υπολόγισε με έναν φακό γνωστού πεδίου την μεγέθυνση που παίρνεις με την τεχνική της διάβασης. Μετά βάλε τον Baader με τον ίδιο διαγώνιο και φακό και ξανακάνε τον υπολογισμό. Μπορείς να επαναλάβεις με τον μειωτή 0.63x. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Υπάρχει και άλλος τρόπος, να μετρήσεις την κόρη εξόδου με μια λούπα μικρομετρικών ρυθμίσεων. Διαιρείς με το αποτέλεσμα την εστιακή του φακού και voila! Μην βάλεις φακό πολύ μεγάλης ή πολύ μικρής εστιακής όμως! Εάν είναι μικρής η κόρη εξόδου θα είναι μικρή και θα μετριέται δύσκολα. Εάν είναι μεγάλης (2'') το αποτέλεσμα θα είναι εσφαλμένο καθώς το C6 έχει στενό σωλήνα συσκότισης και προκαλεί κάποιο βινιετάρισμα (μετά τα 32mm αν το έχω αντιληφθεί σωστά). 24-16mm είναι καλά πιστεύω.Μπορεί να έχεις κάποιο συστηματικό σφάλμα στην μέτρηση αλλά δεν μας ενοχλεί, καθώς σε ενδιαφέρει να βρείς την διαφορά ανάμεσα στις 2 μετρήσεις και όχι την απόλυτη τιμή με ακρίβεια, έτσι;Ο τρόπος αυτός δεν προϋποθέτει παρατήρηση στο πεδίο αλλά χρειάζεσαι την λούπα. Διάλεξε και πάρε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2011 ευχαριστω θα το δοκιμασω αλλα καλο ειναι να απαντηση καποιοs που εχει τον εστιαστη και ξερει κατι παραπανω αλλα παλι θα παρω και μειωτη με ενδιαφερει ποσο εγινε το f10 που ειναι τωρα
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Πρέπει κάποιος να έχει τον εστιαστή στο ίδιο τηλεσκόπιο για να σου πει. Το πόσο μεγαλώνει το οπτικό μονοπάτι είναι το "εύκολο" να βρεις, το δίνει ο κατασκευαστής. Το πόσο αυτό επηρεάζει το εστιακό μήκος του SCT εξαρτάται από το τηλεσκόπιο και τα ακριβή χαρακτηριστικά των κατόπτρων. Μπορείς να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Κώστα και να το μετρήσεις ο ίδιος αν σε ενδιαφέρει να το μάθεις με ακρίβεια. Εξάλλου, συχνά μια μέτρηση δίνει πιο ακριβή αποτελέσματα από τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή που κάποιες φορές είναι προσεγγιστικά. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Ένας χονδρικός υπολογισμός γίνεται ως εξής:Μέτρησε πόσο πίσω απο την πλάτη του τηλεσκοπιου πατάει ένας προσοφθαλμιος με 1. Το visual back στη θέση του2. Με το Steeltrack τελείως κλειστό και βρες την διαφορά. Ας πούμε ότι είναι 45 χιλιοστά. Αυτο πολλαπλασιασε το Χ 3 (= 135 χιλιοστά)Η ονομαστικη εστιακή απόσταση του τηλεσκοπιου σου είναι 1500 και με το επί πλέον μήκος του Steeltrack θα γίνεται 1500+135 = 1635 / 150 ( διάμετρος) = 10,9. Αυτά τελείως εμπειρικά. Τώρα αν το δεις φωτογραφικα - αναφέρομαι σε dslr - η διαφορά μιας μονάδας στον εστιακό λόγο f είναι σε σε αυτο το αριθμητικό επίπεδο 1/3 EV (f8-f11 = 1 EV) οπότε αντιλαμβάνεσαι πως το f 10,9 σε σχεση με το f 11,1 η το f 10,7 έχει αμελητέα διαφορά. Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα post σου θα σου έλεγα να επιμεινεις στο ερώτημα σου αν εστιάζει ο Steeltrack με reducer για αστροφωτογραφια χωρίς διαγώνιο και η διάταξη που πρέπει να τα βάλεις όλα αυτά. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 ευχαριστω που απαντησεs, ειναι μικρη η διαφορα παντοs σημασια εχει που με ταιριαξε και εστιαζω πολυ καλα στην αστροφωτογραφηση τωρα αν εχει αλαξει κατι πιστευω προs το καλο.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Έβαλες reducer; Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 οχι φιλε μου ακομα γιατι ρωταs λεs να μην εστιαζει?
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Σου έχουν ήδη απαντήσει για την εστίαση με reducer. Απ΄ ότι ομως φαίνεται κανείς δεν έχει βάλει reducer και Steeltrack για αστροφωτογραφια. Οπότε αν επιμένεις να ξοδεψεις κάποια χρήματα θα πρέπει να μας πεις τα αποτελέσματα. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 εναν εστιαστη εβαλα ελεοs με εβαλεs σε σκεψειs δεν εχω visual back πανω μονο τον εστιαστη τον ανταπτορα σε 1 1/4 και το διαγωνιο. με την καμερα το διαγωνιο βγαινει δεν νομιζω να εχω προβλημα με αυτο http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=383 αν εχω πεs γιατι μετα
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Ρε φιλε τι θέλεις να σου πω? Ότι εστιαζει? αφού σου λέω και εγώ και κάποιοι άλλοι φίλοι απο εδώ μέσα ότι ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΆΣΕΙ για αστροφωτογραφια. Ο εστιαστης που πήρες είναι φοβερός. Με γεια σου και εύχομαι να τον χαρείς όσο τον χαίρομαι και εγώ και όποιος άλλος τον χρησιμοποιεί. Φιλικά Μιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
seatgiorgos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 θα το δοκιμασω βρηκα reduser που μπαινει στην καμερα μου imaging source με 38 ευρο δεν νομιζω να μετα θα σαs πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα