Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
θελω να παρω διοφθαλμιο η αυτο http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=105-120-127-6382 η αυτο http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=105-120-127-14295 δεν θελω κατι ακριβο απλα τι προσοφθαλμιουs να παρω για να βλεπω ανετα τα περισσοτερα αντικειμενα πχ. νεφελωματα, αστρικεs σuστροφεs, κ.α αυτο θα κανει δουλεια http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1732 η θελει κατι ποιο καλο
Δημοσιεύτηκε

Να πάρεις 2 widefield χαμηλής μεγέθυνσης με καλό eye relief.

Ανάλογα με τα χρήματά σου Τelevue Panoptic 24mm 68 μοιρών, Agena 20mm 70 μοιρών κλπ. Μεγάλη διαφορά στην ποιότητα αλλά και στην τιμή.

Οι Hyperions 24mm και Vixen LVW 22 είναι ογκώδεις αλλά οι νέοι Baader Hyperion Zoom υποτίθεται πως αφήνουν χώρο για την μύτη. Για να μην αγοράσεις πολλά ζευγάρια οι clickstop zoom βοηθούν, αλλά μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από τα 20-24mm γύρω στις 70 μοίρες για να ικανοποιηθείς, μιλώντας πάντοτε για το C6, με ή χωρίς πρόσθετο εστιαστή.

Plossl 15mm σε δυοφθάλμιο, χμ, καλό αλλά δύσκολο να δεις από μέσα και να συνθέσει ο εγκέφαλος μια ενιαία εικόνα μεγάλου πεδίου.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

H OPT δε στέλνει ούτε orion ούτε celestron στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος.

Από εκεί και πέρα, όλα τα φθηνά bino είναι λίγο πολύ τα ίδια και κλώνοι. Ένα σκαλί πιο πάνω είναι σίγουρα το baader maxbright. Το έχω και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Αυτό δηλαδή: http://www.astroshop.eu/binocular-viewers/baader-planetarium-maxbright-binocular-with-aluminum-suit-case-inclusive-1-25---or-2---connector-socket-of-your-choice/p,8659

Θέλω να κάνω και εγώ κάποιες ερωτήσεις, αλλά σε νέα δημοσίευση, μην χαλάσω το ερώτημα του Γιώργου.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
αν τα παρω θα τα παρω απο πλανηταριο το ξερω φιλε μου οτι οι 70 μοιρεs οτι ειναι καλεs αλλα ηθελα κατι οικονομικο επιδει δεν εχω ξαναδει με διοφθαλμιο οι 50 μοιρεs τσαπα τα λευτα?
Δημοσιεύτηκε
Ειχα πρωτη φορα το δυοφθαλμιο της TS και μετα το εδωσα μαι πηρα το stereo bino της Skywatcher , το εδωσα και αυτο... αυτο ομως που δεν προκειτε να πουλησω ποτε ειναι το maxbright, εγω βρηκα μεγαλη διαφορα και στην εικονα και στην ποιοτητα του, ιδιος οι περιστρεφομενοι οφθαλμοι κινουνται με πολυ smooth κινησεις πραγμα που δεν τρεμοπαιζει η εικονα οταν αναζητας το σωστο focus.. μια σημαντικη λεπτομερεια που δεν το ειχαν τα αλλα...
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Φιλε seatgiorgos καλησπερα οταν δεις μεσα απο δυοφθαλμιο για πρωτη μαλλον φορα τοτε θα ξεχασεις το μονο προσοφθαλμιο.Μπορει να μην εχεις την φωτεινοτητα και το contrast που θα εχεις με το ενα προσοφθαλμιο αλλα με το δυοφθαλμιο θα νομιζεις οτι ταξιδευεις στον ουρανο,θα εχεις μια πιο συνοπτικη εικονα του ουρανου που δεν θα την χορταινεις να την βλεπεις στην αρχη(ακομα και τα πιο ωραια πραγματα σ'αυτη τη ζωη τα....συνηθιζεις μετα)θα βρισκεις πολυ πιο ευκολα τους στοχους σου εκει που ψαχνεις πραγμα που με το μονο προσοφθαλμιο καμοια φορα δεν τους εβρισκες καθολου εκτος και αν ειχες κανενα stelarium μπροστα σου

Για δυοφθαλμιο ολα τα λεφτα για την σχεση τιμη/αποδοση του ειναι το maxbright της baader το εχω και εγω και του εχω βαλει επανω του τους hyperion zoom 8-24 της baader mark iii τους καινουργιους,το μονο προβλημα μ'αυτους ειναι οτι ενα 30τις εκατο περιπου του πεδιου του προς τα εξω παραμορφωνει στην μεγεθυνση των 24 χαμηλωνει στους 20 οσπου στο τελος εξαλειφεται.Παντως εχω παρατηρησει οτι αυτη η παραμορφωση σε καθαρο σκοτεινο ουρανο ειναι λιγοτερη νομιζω.Οι zoom αυτοι ειναι καλοι για αμυδρους στοχους και ιδιως στην μεγενθυνση των 8mm.Tελος θα σου πω οτι σ'αυτη την καινουργια εκδοση των zoom δεν υπαρχει προβλημα με την μυτη χωραει γιατι αφαιρουνται απο μπροστα καποιοι πλαστικοι ''ανταπτορες''

Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Δημοσιεύτηκε
με τους Baader ομως λογο οτι εχουν λιγο μεγαλυτερη κυκλικη διαμετρο εχουν σαν αποτελεσμα να μην κλεινουν το προσοφθαλμια ωστε να μην μπορει να ερθει σε σωστη θεση.σε προσωπα μικροσκοπικα με κοντινη αποσταση ματιων.
82758172.gif

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης