AstroChris Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Εχω το κλασσικο dob 8 της skywatcher και αφου αγορασα ενα eyepiece 6mm της skywatcher που μου προτειναν οι εμπειροι του φορουμ, σκεφτομαι τωρα να επενδυσω σε ενα barlow. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιον με τιμη που να μην ξεπερνα τα 100-120 € και να ειναι της προκοπης βεβαιως βεβαιως. Επισης εχω διαβασει οτι καλυτερα ειναι να παρω μεχρι 2Χ διοτι απο εκει και πανω μπαινουν πιο πολλοι φακοι και μειωνεται αισθητα η φωτεινοτητα. Τεσπα για εκει το βλεπω, για κανα 2Χ αντε το πολυ 2.5. Απλα θα ηθελα γνωμες απο μαρκα και σε σχεση βεβαια με το τηλεσκοπιο μου πως συνεργαζονται.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Έχεις ήδη με το 6ρι 200x και κόρη εξόδου 1mm. Σπανίως θα πας παραπάνω και αν πας θα είναι έως 300x. Άρα τα 2x είναι υπερβολικά, εκτός αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις με άλλον φακό. Για το 6ρι που δεν συνιστάται η χρήση Barlow (επειδή διαθέτει ήδη, ενσωματωμένο) τα 1.5x είναι το μέγιστο. Τον 2x θα τον χρησιμοποιήσεις με φακό έως 8mm.Λέω να δουλέψεις με αυτά που έχεις. Δες τον Δία, απόψε είναι υπέροχος. Εγώ 6mm χρησιμοποίησα.Γενικώς, ένας Baader Hyperion Zoom με έναν Barlow 2x θα καλύψει αργότερα τις περισσότερες ανάγκες σου. Τότε προτείνω τον Celestron Ultima ή τον Televue Barlow. Εγώ έχω τον Orion Shorty Plus που είναι ίδιος με τον Celestron και για 1.5x έναν Proxima που κυκλοφορεί και σαν Antares 1.6x. Είναι εξαιρετικοί και οι δύο. Στα 2.5x ο Televue Powermate. Αλλά επιμένω πως δεν σου χρειάζεται τώρα. Σχεδίασε να πάρεις έναν καλό φακό περίπου 12mm ή τον Hyperion Zoom πρώτα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
AstroChris Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Α ναι παρανοηση εγινε... Τον Barlow δε σκοπευω με τον 6ρι αλλα με πιο μεγαλους. Παντως στις σπανιες εκεινες περιπτωσεις που θα ηθελα να παω στο 400Χ για να δω ποια ειναι τα ορια του τηλεσκοπιου μου, ποιος θα ηταν ο σωστοτερος συνδιασμος ?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Είναι σπατάλη να πάρεις φακό 3mm για τέτοια χρήση. Άσε που είναι σπάνιοι. Αφού έχεις τον 6mm και θα πάρεις Barlow 2x θα τους χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό. Έτσι θα έχεις 400x.Υπάρχουν οπαδοί των κοντών και των μακρών Barlow. Πέρα από την οπτική απόδοση, οι κοντοί εξυπηρετούν όταν έχεις βαριούς φακούς. Ειδάλλως μπορείς να διαλέξεις ελεύθερα.Ο Powermate βοηθά με τους φακούς μεγάλης εστιακής ώστε να μην μετατοπίζεται σημαντικά η ανακουφιστική απόσταση των οφθαλμών (eye relief) που σε φακούς Plossl 32 & 25mm οδηγεί σε αμαύρωση (black out).Όποιος μένει στο χόμπυ, αποκτά συνήθως αρκετούς φακούς ώστε ο barlow να του περισσεύει. Έτσι πωλούνται μεταχειρισμένοι, ιδίως ο Televue 2x συχνότατα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
AstroChris Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Ο Televue 2x είναι εκπληκτικος. \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα