kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Κ.Χ: Α; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Αλλά αυτό σχετίζεται με το μάτι ή με το πεδίο; Ή και με τα δύο;Περιμένουμε την ανάλυση. Εγώ ξέρω ότι έχω προκαλέσει ένα βούλιαγμα στο δεξιό μέρος του προφυλακτήρα. . Θάλεγα ότι είμαι απρόσεκτος. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Περιμένουμε την ανάλυση... Θα περιμένετε λίγο ακόμη, εν τω μεταξύ ελέγξτε τον επικρατή σας οφθαλμό. Δεν βρήκα στοιχεία για το θέμα αυτό, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να κάνουμε πρωτότυπη παρατήρηση.Στην πράξη η ανάλυση θα δοθεί τμηματικά οπότε μείνετε συντονισμένοι. Για αρχή σας μεταφέρω την ανατομία της οπτικής οδού από μια παλαιότερη δημοσίευση που ξεπέρασε τα όρια ...Λοιπόν, ας τα πούμε όσο πιο απλά γίνεται, δίνοντας έναν δικό μου ορισμό εργασίας, χωρίς να είμαι απολύτως ειδικός επί του θέματος.Αντίληψη είναι η λειτουργία εκείνη του Νευρικού συστήματος μέσω της οποίας τα αισθητηριακά ερεθίσματα (πχ ερεθισμός των κωνίων και ραβδίων του αμφιβληστροειδούς από φωτόνια) οργανώνονται, ταξινομούνται, συνειρμούνται, μεταφράζονται και εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ερμηνείας και κατανόησης του εαυτού και του κόσμου.Η συλλογή πληροφοριών γίνεται από περιφερειακούς αισθητηριακούς υποδοχείς (πχ κωνία και ραβδία αμφιβληστροειδούς) οι οποίοι συλλαμβάνουν τα ερεθίσματα του αντιληπτικού πεδίου (φωτόνια), τα φιλτράρουν κατά περίπτωση (στον οφθαλμό οι φωτοϋποδοχείς συνάπτονται με διπολικά κύτταρα και εκείνα με την σειρά τους με γαγγλιακά κύτταρα, υποπολλαπλασιάζοντας την πληροφορία 130000000 φωτοϋποδοχέων σε 12000000 νευράξονες σε σχέση 108/1) και κατόπιν μεταφέρονται μέσω των οπτικών οδών (αφού χιαστούν) στον οπτικό φλοιό του ινιακού λοβού. Εκεί ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα στοιχεία προσδίδοντας την αντίληψη των βασικών ιδιοτήτων (σχήμα, κατεύθυνση, χρώμα κλπ) και κατόπιν οι πληροφορίες προωθούνται στα οπτικά συνειρμικά πεδία, ενδεχομένως μέσω της ραχιαίας- βρεγματικής οδού όπου επιτελείται η χωροθέτηση και της κοιλιακής- κροταφικής οδού όπου επιτελείται η αναγνώριση του αντικειμένου. Από εκεί και πέρα η πληροφορία κολυμπά στο σύμπαν του εγκεφάλου και μπορεί να έρθει σε επαφή με μνημονικές εμπειρικής και γνωστικής φύσεως εγχαράξεις, φαντασιωσικά προϊόντα, άλλες συνειδητές ή ασύνειδες λειτουργείες, γλωσσικά ή συναισθηματικά πεδία κλπ. Με λίγα λόγια δεν «βλέπουμε» αυτό που φθάνει στο μάτι μας, μέσω του τηλεσκοπίου ή δια γυμνού οφθαλμού. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί την ήδη παραλλαγμένη πληροφορία που αποστέλλει ο οφθαλμός για να «κατασκευάσει» μια οπτική αντίληψη. Τι συμβαίνει με αυτό τον τρόπο; Πολλά.Άνθρωποι χωρίς οφθαλμούς ή με κατεστραμμένη όραση βλέπουν (στοιχειώδη) πράγματα, ιδίως όταν η διαταραχή της οράσεως δεν είναι εκ γενετής. Πράγματα που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας δεν γίνονται αντιληπτά όταν δεν μπορούν να ταξινομηθούν στο πλέγμα της υφιστάμενης εμπειρίας –το παράδειγμα με την «φευγαλέα εικόνα ενός κοτόπουλου» που αναφέρεται στο «Σύμπαν που αγάπησα» είναι διασκεδαστικό-. Βλέπουμε πράγματα με κλειστά μάτια, με πλήρη συνείδηση (μετεικάσματα και όχι μόνο) και σε κατάσταση μερικής συνείδησης (όνειρα), και αγνοούμε πράγματα που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας, έως ότου κάποιος μας τα υποδείξει (όπως το χώρισμα Cassini από πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία). Μπορούμε να προκαλέσουμε την παραγωγή οπτικών εικόνων με παραισθησιογόνα (κάνναβη και άλλα πολλά) ή ακόμη και με ΥΠΕΡΟΞΥΓΟΝΩΣΗ! Οι βαθειές αναπνοές όπως και η υπερεγρήγορση (εκνευρισμός) μπορούν να οδηγήσουν σε αντιληπτικές πλάνες καθώς τροποποιούν τον αντιληπτικό ουδό (και όχι μόνο της όρασης αλλά σχεδόν όλων των αισθήσεων). Θα συνιστούσα να κρατάτε την αναπνοή σας καλύτερα ή ακόμη καλύτερα να κάνετε διαφραγματική αναπνοή με ρυθμό 12/min αν θέλετε να είστε βέβαιοι πως αυτό που βλέπετε είναι εκεί και όχι μόνο στον εγκέφαλό σας. Αυτό σημαίνει περίπου 5 δευτερόλεπτα για κάθε ανάσα. Τέλος, όποιος έχει ή είχε γιαγιάκα μέσα στο σπίτι οφείλει να εκτιμήσει πόσα πράγματα μπορεί να αντιληφθεί μέσα στο ημίφως ή το σκοτάδι (κλέφτες, μαμούνια, πεθαμένους κλπ) χρησιμοποιώντας τους αστιγματικούς, πρεσβυωπικούς, γλαυκωματικούς, καταρρακτικούς και καταπονημένους οφθαλμούς της και έναν εγκέφαλο που έχει υπερκεράσει τα όρια εγγυημένης από το εργοστάσιο λειτουργίας, έναντι των δικών μας γερακίσιων ή λαώων οφθαλμών οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα συμβαίνοντα. Υπάρχει διαφορά τόσο αντιληπτικού πεδίου, όσο και αντιληπτικού ουδού.Στην μελέτη των εγκεφαλικών διεργασιών είναι σήμερα διαθέσιμη η τεχνική fMRI (Functional magnetic resonance imaging) και χρησιμοποιείται ερευνητικά και (περιορισμένα) διαγνωστικά. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όπως η PET και η SPECT.Διευκρινίζω πως δεν βλέπεις λόγου χάρη τι παρατηρεί ο εξεταζόμενος, αλλά ποιά σημεία του εγκεφάλου ερεθίζονται και εάν ερεθίζονται. Επειδή είναι αρκετά χαρτογραφημένος ο εγκέφαλος σήμερα, μπορείς να οδηγηθείς σε χρήσιμα συμπεράσματα.Ένα σημαντικό εύρημα είναι πως όταν υπάρχει κάποια ψευδαίσθηση (πχ σε σχιζοφρένεια) ερεθίζεται το ίδιο πεδίο του φλοιού που θα ερεθιζόταν και σε μια πραγματική αίσθηση. Δηλαδή ο ψευδαισθητικός άνθρωπος δεν νομίζει πως ακούει φωνές αλλά όντως τις ακούει. Ερεθίζονται και άλλα πεδία όμως που δείχνουν πως μάλλον ο υπόλοιπος φλοιός "στέλνει" εκεί τις φωνές και όχι φυσικά το αυτί (το πείραμα γίνεται σε απόλυτη ησυχία). Εξαιρετικά ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Έχετε ίσως ακούσει για το οπτικό χίασμα. Ορίστε μια απεικόνιση.Το σήμα από τους δεξιούς αμφιβληστροειδείς κάθε οφθαλμού (αριστερό οπτικό πεδίο) πάει πάντοτε δεξιά και από τους αριστερούς αριστερά. Ακόμη και του επικρατούς οφθαλμού ή εκείνου της παρατήρησης μοιράζεται πάντοτε στα δύο ημισφαίρια. Όχι όμως κατά την πλάγια όραση στο τηλεσκόπιο. Εκεί ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ σε ποιό ημισφαίριο θα πάει φέροντας το αντικείμενο στο ένα ή το άλλο οπτικό πεδίο. Ενδιαφέρον δεν είναι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Το μάτι είναι ένα ιδιότυπο οπτικό όργανο διαθλαστικού τύπου. Όπως και στα διοπτρικά σας το είδωλο σχηματίζεται ανεστραμμένο και ο εγκέφαλος αναλαμβάνει να το ανορθώσει. Εν αντιθέσει με τα διοπτρικά σας δεν αυξομειώνεται η εστιακή απόσταση ώστε να εστιάσει το είδωλο, καθώς το μάτι περιβάλλεται από τον σκληρό χιτώνα που δεν είναι εύκαμπτος, παρέχει όμως μεγάλη προστασία. Αντιθέτως μεταβάλλεται ο εστιακός λόγος του φακού! Αυτό γίνεται διότι δεν είναι υάλινος (όπως οι προσθετικοί μετά από εγχείρηση καταρράκτη) αλλά βιολογικός και μπορεί να αυξομειώνεται το πάχος και η καμπυλότητά του με την βοήθεια λείων μυικών ινών. Η ίριδα μπροστά από τον φακό παίζει τον ρόλο του διαφράγματος (μεταβάλλοντας τον εστιακό λόγο) και τα βλέφαρα λειτουργούν ως καπάκι, αφήνοντας να περνά πάντοτε κάποια ακτινοβολία ώστε να ρυθμίζονται οι κιρκάδιοι κύκλοι και να λαμβάνει ο εγκέφαλος κάποια πληροφορία.Ο οφθαλμός μας λοιπόν διαθέτει adaptive optics ηλικίας πολλών εκατομμυρίων ετών αλλά πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας. Διαθέτει επίσης dew heater, σύστημα αυτοκαθαρισμού, εξωτερικό lightshield (χέρι), έναν πανίσχυρο επεξεργαστή και το σημαντικότερο, έναν άλλο οφθαλμό με τον οποίο συλλειτουργεί συνήθως ώς ένα διοφθάλμιο σύστημα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Το μάτι διαθέτει και μια εξαιρετική στήριξη τριών επιπέδων. Μπορεί να στραφεί με όλο το σώμα (πόδια και μέση), με όλη την κεφαλή (μυς του αυχένα) αλλά και με ακινητοποιημένα τα άλλα επίπεδα, μέσω 8 μυών για κάθε μάτι. Συνήθως οι κινήσεις είναι συζυγείς και τα μάτια κινούνται μαζί ώστε να διατηρείται η διόφθαλμη όραση. Η μόνη εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα: η σύγκλιση των οφθαλμών μέσω των έσω μυών τα φέρνει κοντά το ένα στο άλλο, διατηρώντας και πάλι την διόφθαλμη όραση για αντικείμενα που βρίσκονται κοντά. Παρατηρώντας στο άπειρο τα μάτια ευθυγραμμίζονται. Αυτές οι κινήσεις ελέγχονται από ένα πολύπλοκο σύστημα, μέρος του οποίου είναι η παρεγκεφαλίδα, παίζοντας τον ρόλο του LNT module των Meade. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Με τις συζυγείς κινήσεις των οφθαλμών επιτυγχάνεται η στερεοσκοπική όραση μέσω της παράλλαξης.Το σύστημα της σύγκλισης λειτουργεί και ως αποοστασιόμετρο. Όλα σχεδόν τα αρπακτικά όντα της ξηράς και του αέρα διαθέτουν αυτό το σύστημα ώστε να εφορμούν στην τροφή και να χρησιμοποιούν τα όπλα τους την κατάλληλη στιγμή. Τα περισσότερα φυτοφάγα, ως θηράματα που είναι, έχουν τα μάτια στα πλάγια και αυτά κινούνται ανεξάρτητα ώστε να ανακαλύπτουν κινδύνους μέσα από ένα ευρύτερο πεδίο, περιορίζοντας όμως σημαντικά το πεδίο όπου η όραση είναι διόφθαλμη. Δείτε το οπτικό σύστημα ενός περιστεριού και μιας κουκουβάγιας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Υπάρχει μια εξαίρεση στην φύση που δεν είναι... εξαίρεση. Τα πρωτεύοντα, στα οποία ανήκει ο άνθρωπος είναι κατά βάση φυτοφάγα, διατηρούν όμως τα μάτια μπροστά και συζυγείς κινήσεις των οφθαλμών.Αυτό συμβαίνει επειδή τα πρωτόγονα πρωτεύοντα ήταν (και, όσα υπάρχουν ακόμη, είναι) εντομοφάγα. Παρακολουθούν ένα έντομο εν πτήσει και το αρπάζουν. Πέραν αυτού, σχεδόν όλα τα πρωτεύοντα είναι δενδρόβια. Η στερεοσκοπική αλλά και έγχρωμη όραση τα βοήθησε να μετακινούνται αργά (σαν τον ουρακουτάγκο) ή τάχιστα (σαν τον γίββωνα) από κλαδί σε κλαδί και να το αρπάζουν με ευκολία, αποφεύγοντας τα ατυχήματα. Έτσι η διόφθαλμη όραση αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της ομάδος που δεν είχε γενικώς φοβερά δόντια ή νύχια ή πανοπλία ή κέρατα και όμως επεβίωσε, εξαπλώθηκε και εξελίχθηκε περισσότερο από κάθε άλλη, οδηγώντας στον άνθρωπο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Αργότερα, ένα από αυτά τα πρωτεύοντα κατέβηκε από τα δέντρα και έγινε εδαφόβιο. Μια σειρά προσαρμογών που ξεκίνησαν από την εποχή της δενδρόβιας εξέλιξης φάνηκαν χρήσιμες και εξελίχθηκαν περαιτέρω. Η έγχρωμη διόφθαλμη όραση σε συνδιασμό με την όρθια στάση -χάριν και μιας παρεγκεφαλίδας που αναπτύχθηκε από την εξελικτική πίεση για τέλεια ισορροπία στην δενδρόβια κατάσταση- του επέτρεψε να παρατηρεί σε μεγάλες αποστάσεις στους ανοικτούς ορίζοντες της σαβάνας. Τα χέρια του έμειναν ελεύθερα και μπορούσε με αυτά, εκμεταλλευόμενος έναν αντιτακτό αντίχειρα, να κατασκευάσει και να χρησιμοποιείσει εργαλεία, μεταξύ αυτών αγχέμαχα αλλά και εκήβολα όπλα με τα οποία στόχευε ακίνητους και κινούμενους στόχους σε ικανή απόσταση και τα εκτόξευε με το ένα συνήθως χέρι, το επικρατές. Από θήραμα μετετράπη σε θηρευτής.Η αύξηση της ποσότητας πρωτεΐνης στην τροφή οδήγησε σε εκτόξευση των νοητικών και κοινωνικών του δεξιοτήτων. Αυτό τον έκανε ακόμη ικανότερο θηρευτή και αυξήθηκε εκ νέου η πρωτεΐνη της τροφής. Και συνεχίσθηκε έτσι σε έναν κύκλο που δεν μπορεί μεν να θεωρηθεί φαύλος για εμάς αλλά κάλλιστα για όλη την υπόλοιπη φύση στην οποία κυριάρχησε το ον αυτό.Η όρθια βαδιση του επέτρεψε να χρησιμοποιεί τον λάρυγγα για να επικοινωνεί με μια πρωτόγνωρη ποικιλία ήχων, αλλά και τα χέρια άρχισαν να σηματοδοτούν έννοιες με την ανάπτυξη κώδικα χειρονομιών. Το ίδιο χέρι που εκτόξευε το ακόντιο ήταν περισσότερο επιδέξιο στην διαδικασία αυτή και το εγκεφαλικό ημισφαίριο που το κινούσε ίσως άρχισε να αναπτύσσει μια εξειδίκευση έτσι ώστε η επόμενες εξελίξεις του προφορικού και γραπτού λόγου να βρήκαν ένα έτοιμο νευρωνικό δίκτυο όπου μπορούσαν να αναπτυχθούν στο έπακρο, εκεί, στο επικρατές ημισφαίριο! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Η όρθια βάδιση όμως ήρθε σε αντίθεση με την ραγδαία εγκεφαλική ανάπτυξη αυτού του όντος. Η λεκάνη του θηλυκού μεγάλωσε τόσο που άρχισε να επηρεάζεται η επιδεξιότητα της βάδισης και η κατάσταση οδηγούσε σε συχνά κατάγματα του ισχύου λόγω της δυσμενούς κλίσης αυτού σε σχέση με το αρσενικό. Το κεφάλι του παιδιού οδήγησε σε έντονες ωδίνες και μεγάλη περιγεννητική και επιλόχειο θνησιμότητα. Οι γυναίκες άρχισαν να ακολουθούν έναν άλλο εξελικτικό δρόμο που κατηύθυνε τον φυλετικό διμορφισμό σε μεγάλο βαθμό. Οι δεξιότητες κάθε φύλου άρχισαν να διαφοροποιούνται και οι ρόλοι τους επίσης. Η φύση πάντως αναγκάστηκε να δώσει κάποια λύση.Η αυλάκωση του εγκεφάλου αυξήθηκε και ο όγκος του κρανίου αξιοποιήθηκε καλύτερα. Αλλά αυτό δεν αρκούσε. Τα παιδιά του γεννιόντουσαν πρόωρα, με τα οστά του κρανίου σε χόνδρινη κατάσταση και μη συνενωμένα ώστε να είναι εύκαμπτα. Ενώ τα περισσότερα νευρικά κύτταρα έχουν ήδη δημιουργηθεί κατά την γέννηση, η συναπτογέννεση και η επικάλυψη με νευρογλοία υπολείπονται. Το ον θα χρειαστεί μια μακρόχρονη παιδική ηλικία υπό την μητρική προστασία ώστε να ολοκληρωθεί η ωρίμανση του εγκεφάλου, των οστών και του σώματος. Αυτό σημαίνει πως διαθέτει όλον τον απαραίτητο χρόνο να αναπτύξει την κοινωνικότητά του, την επιδεξιότητά του αλλά και την εκμάθηση της νέας ανακάλυψης, της γλώσσας.Η περίοδος αυτή είναι τόσο μακρά που τελικά το άτομο ουδέποτε διασπά τον μητρικό του δεσμό και ουδέποτε μεγαλώνει οριστικά. Δεν αποκτά το τρίχωμα των άλλων πρωτευόντων, το δέρμα και το πρόσωπο παραμένουν παιδικά δίνοντας εκφραστικό χώρο και στους μορφασμούς που αποτελούν την γλώσσα των συναισθημάτων. Δεν παύει να παίζει και να μαθαίνει. Το ον αυτό είναι νεοτενικό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Και κάποτε έστρεψε το βλέμμα του στα άστρα. Και εκεί που στρέφει το βλέμμα του απλώνει και το χέρι του. Και του αρέσει να μιλά γι αυτό. Όπως κάνω και εγώ αυτήν την στιγμή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Εν ολίγοις αυτό είναι φίλοι μου. Η όραση, ο λόγος και το επικρατές χέρι συνδέονται μεταξύ τους. Το ερώτημά μου είναι πως η σύνδεση αυτή εξειδικεύεται στις αστρονομικές μας παρατηρήσεις.Και δεν τελειώσαμε ακόμη... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
titi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 ο επικρατης οφθαλμος μου ειναι ο αριστερος...αυτος που παρατηρω παντοτε δηλαδη κατα τα αλλα ειμαι δεξιοχειρη και δεξιοποδαρη επισης...μπορω να πω οτι με εξεπληξε το αποτελεσμα καθως πιστευα οτι το ματι με το οποιο παρατηρω ειναι μαλλον τυχαια επιλογη (συνηθεια δηλαδη) και οχι οτι σχετιζεται με κατι αλλο. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η επιλογή. Αλλά χρειαζόμαστε στοιχεία και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Άντε, ώστε να προχωρήσουμε και στο επικρατές ημισφαίριο το επόμενο Σαββατοκύριακο, εκεί βρίσκεται όλη η (φαιά) ουσία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Εμένα ο επικρατής μου οφθαλμός - τόσο ως προς την αστροπαρατήρηση όσο και γενικότερα - είναι ο δεξιός. Κάποιος από τους συμμετέχοντες είπε ότι παίρνει διπλό είδωλο με το ένα μάτι του. Αυτό το φαινόμενο λέγεται ''διπλωπία. Δυστυχώς δε γνωρίζω την αιτία που δημιουργεί τη διπλωπία.. θα πρέπει να ρωτήσω τον οφθαλμίατρό μου γιατί με το ένα μάτι το έχω - σε πάρα πολύ μικρό βαθμό - και γω Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2011 Δηλαδή, όταν κλείνεις το παθολογικό μάτι το δεύτερο είδωλο εξαφανίζεται και όταν κλείνεις το φυσιολογικό όχι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Έχουμε 11 απαντήσεις για το επικρατές μάτι από τις 31 (+2 εμπιστευτικές=33) αρχικές απαντήσεις στο σύνολο των ερωτήσεων. Να βγάλουμε πόρισμα από αυτές, όταν μπορούμε να έχουμε 30, ή έστω, 20;Ο επικρατής μου οφθαλμός προσηλώνεται στις απαντήσεις σας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 1.Αριστερό2. -3.δεξιόχειρ4. δεξιοπόδαρος το αριστερό είναι κουλό5. Αριστερά/Αριστερά6. συζυγούς αυτιού7. -8. Πολλές9. Κλειστό ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2011 Κώστα επειδή μου έθεσες ενα ερώτημα πιο πάνω σχετικά με τη διπλωπία που λέγαμε, θα σου πω ότι όταν κλείνω το ''ζαβό'' μάτι - το αριστερό - το διπλό είδωλο εξαφανίζεται εντελώς. Όταν αφήσω και τα δυο μάτια ανοιχτά επανεμφανίζεται. Όταν μετά κλείνω το καλό μου μάτι - το δεξί - και αφήσω ανοιχτό το αριστερό, πάλι δε βλέπω πουθενά διπλό είδωλο.Εν ολίγοις μου συμβαίνει μόνο όταν έχω και τα 2 μάτια ανοιχτά. Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2011 m51, πμ Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgos83 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Μηπως εχουμε "παραμελησει" λιγακι το θεμα ;; Περιμενουμε πορισμα γιατρε Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Έχω παραμελήσει πολλά πράγματα, αλλά δεν αποσύρθηκα από το Astrovox. Ίσως τα Χριστούγεννα το κατακλείσω. Υπομονή... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ammonite Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 1. Αριστερό2. Όχι.3. Δεξιόχειρ.4. Σίγουρα δεξιόχειρας. Σε ελάχιστες δραστηριότητες με βολεύει καλύτερα το αριστερό. Δεξιοπόδαρος. Αλλά το αλτικό πόδι είναι το αριστερό.5. Στην συζήτηση με βολεύει αριστερά. Στο διπλό κρεβάτι: δεξιά.6. Από την πλευρά του συζυγούς αυτιού.7. Πληροφορική.8. Μουσικές: Όχι. Λογοτεχνικές: Η γυναίκα μου λέει ότι έχω, αλλά δεν την πιστεύω. Εικαστικές: Βγάζω φωτογραφίες.9. Το έχω ανοικτό αλλά το καλύπτω με το χέρι. Είμαι περίεργος να δω την λογική πίσω από τις ερωτήσεις!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2011 Δεν δουλεύει ο σύνδεσμος Χρήστο.Εν μέρει αναλύσαμε την λογική ο Αλέξης και εγώ. Σχετίζεται με το εγκεφαλικό πεδίο στο οποίο επιλέγεις να αποστείλεις το οπτικό ερέθισμα και τι τι πιθανώς να σημαίνει αυτό. Διάβασε από την αρχή το νήμα και θα εννοήσεις. Λίγη θεωρία για την εγκεφαλική πλαγίωση λείπει.Θα ήταν ενδιαφέρον (και πρωτότυπο, άρα και δημοσιεύσιμο) να είχαμε τις απαντήσεις ενός παρατηρητή με διατομή μεσολοβίου, αλλά είναι πιθανότερο να καταστραφεί ο κόσμος το 2012 από το να βρούμε κάποιον τέτοιο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα